Stoiximan Super League

Τερίμ: «Όλοι στον Παναθηναϊκό κάνουμε θυσίες για τον τίτλο - Το πρωτάθλημα αξίζει καλύτερες διαιτησίες»

Oι δηλώσεις του Φατίχ Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

O Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη στη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας 2-0 του Άρη και παρέμεινε σε απόσταση βολής από την κορυφή της Stoiximan Super League μετά και την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής των playoffs.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Φατίχ Τερίμ στάθηκε στη σημασία που έχει η συγκεκριμένη νίκη για την ομάδα του και στην προσπάθεια που γίνεται σε όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, από όλους, προκειμένου το «τριφύλλι» να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Μεταξύ άλλων ο έμπειρος τεχνικός μίλησε και για τη διαιτησία του Αλεξάντερ Στάβρεφ, επαναλαμβάνοντας ότι το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται καλύτερους διαιτητές, ενώ κλείνοντας μίλησε για τη διαχείριση του ρόστερ, την εμπιστοσύνη που έχει στους παίκτες του και απάντησε στο αν πιστεύει στον παράγοντα «τύχη».


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Άρης είναι πολύ καλή ομάδα, ιδιαίτερα στην έδρα του. Προφανώς είναι σημαντική νίκη λόγω των βαθμών αλλά και γιατί ακολούθησε της νίκης επί της ΑΕΚ.

Όταν ήρθαμε εδώ είχαμε μόνο τελικούς. Έχουμε έναν κοινό στόχο και πρέπει να προχωρήσουμε βάσει αυτού. Όλη η ομάδα, παίκτες και όσοι είναι στον Παναθηναϊκό, πρέπει να κινούμαστε ανάλογα με τον στόχο μας. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο. Ένας να μην είναι, θα μας κρατάει μακριά από αυτόν. Είχα κάνει ένα μίτινγκ μέσα στην εβδομάδα με όλους όσοι είναι στον Παναθηναϊκό και τους υπενθύμισα ότι είναι σημαντικοί για την ομάδα. Θέλω να ξέρουν οι οπαδοί μας ότι όλοι κάνουν θυσίες για τον σύλλογο κι αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές θα πρέπει να λειτουργούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Από τον πρόεδρο και όλους. Όλοι δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να χρησιμοποιώ τον κάθε παίκτη μου. Τους αγαπώ και τους σέβομαι όλους. Μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας.

Είναι δικό μας λάθος που είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία γιατί χάσαμε πόντους παίζοντας καλά. Όσο συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι, σιγά σιγά, θα αλλάζει η θέση μας στη βαθμολογία».


Για τον διαιτητή, Στάβρεφ: « Όσο για τον διαιτητή, έχω την ίδια σκέψη με τους οπαδούς μας. Έχει τρεις κίτρινες κάρτες στα πρώτα δέκα λεπτά. Γενικά, είτε κερδίζω είτε χάνω δεν μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές. Ό,τι είχα να πω το είπα μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα αξίζει καλύτερες διαιτησίες. Αυτά που είχα πει δεν ήταν προϊόν νεύρων. Είτε σε μας είτε στην αντίπαλη ομάδα χρειαζόμαστε διαιτητές να σφυρίζουν αυτό που βλέπουν. Συμφωνώ με τους οπαδούς μας. Εγώ θέλω να είναι δίκαιοι οι διαιτητές. Όχι μόνο τα πέναλτι, αλλά μια κίτρινη, ένα πλάγιο άουτ… όλα τα σφυρίγματα που κρίνουν έναν αγώνα.»

Ενώ έκλεισε λέγοντας: «Η τύχη είναι κάτι που έρχεται μετά από ένα καλό πλάνο. Δεν υπάρχει κάτι τυχαίο. Δεν πιστεύω στην τύχη. Αν δεν μπορείς να βάλεις το γκολ λες ότι είσαι άτυχος ή κάνεις λάθος και δέχεσαι γκολ, λες ότι είσαι άτυχος. Εγώ λέω κατευθείαν ‘εμείς φταίγαμε’. Χάσαμε πέναλτι, είχε αγώνα που κάναμε 50 σέντρες και 20 σουτ και πάντα έλεγα ότι δεν τα καταφέραμε εμείς. Εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και χρειάζονται τον καθένα. Στον Μαντσίνι θέλω να δώσω περισσότερες ευκαιρίες γιατί όλοι δουλεύουν σκληρά κι έχουν ποιότητα. Όλοι μαζί στην ομάδα, όσο είμαστε ενωμένοι, θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Έκλεισα εκατό ημέρες με τον Παναθηναϊκό και ανά τρεις-τέσσερις μέρες παίζαμε αγώνα και όσο θα κερδίζουμε με αυτή την αυτοπεποίθηση θα παίζουν οι παίκτες. Παίξαμε με όλους 11 αγώνες και απέναντι σε όλους πήραμε, τουλάχιστον, μια νίκη. Δείξανε σε όλους ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Έχουμε μπροστά μας δύο αγώνες με τη Λαμία και ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Αν μπορούμε να κάνουμε αυτό που έχουμε στη σκέψη μας, ξέρουμε και το σημείο στο οποίο θα είμαστε στη βαθμολογία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x