Stoiximan Super League

Ο Καμαρά… καθάρισε από νωρίς τον «άσφαιρο» Παναθηναϊκό!

Όπως ο ΠΑΣ, ο Άρης προηγήθηκε από το 10’ με το πρώτο φετινό γκολ του Καμαρά, ο Ιωαννίδης ήταν… μόνος κι ο Παναθηναϊκός γνώρισε δεύτερη σερί ήττα 1-0, χάνοντας από νωρίς πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία!

Όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα, έτσι και ο Άρης επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0, χάρη στο γρήγορο τέρμα του Καμαρά από το 10ο λεπτό, για την 3η αγωνιστική της φετινής Super League.

Αποτέλεσμα που έδωσε στους «κίτρινους» την δυνατότητα να... ψαλιδίσουν ακόμα περισσότερο την τιμωρία του -6 που τους έχει επιβληθεί, με το «τριφύλλι» να χάνει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και να μένει από νωρίς πίσω στην διεκδίκηση της Ευρώπης!

Ο σκόρερ του Άρη, όπως και ο Κουέστρα που επενέβη όποτε χρειάστηκε, με τον Σούντγκρεν ο οποίος περιόρισε τον Βιτάλ -που αντιμετώπισε βέβαια και... διπλομαρκαρίσματα- ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, που έδειξαν περισσότερο μαχητικό πνεύμα και υπηρέτησαν άριστα το πλάνο του προπονητή τους, χάρη και στο γρήγορο προβάδισμα.

Την ίδια ώρα, το «τριφύλλι» εμφανίστηκε μεν βελτιωμένο σε επίπεδο παραγωγής φάσεων -με τα γνωστά θέματα στα μετόπισθεν, βέβαια- σε σχέση με τους «Ζωσιμάδες», είχε για κορυφαίο αλλά… απελπιστικά μόνο του τον Ιωαννίδη, ενώ και ο Κώτσιρας ήταν καλός, με εξαίρεση την φάση του 1-0 όπου βρέθηκε αρκετά ψηλά…



Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Άρης παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1, τον Κουέστα στα γκολπόστ και τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα στα μετόπισθεν. Τζέγκο και Σάσα αποτέλεσαν το δίδυμο στα χαφ, με τους Μαντσίνι-Γκάμα να παίζουν στα άκρα και τον Μπερτόλιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καμαρά.

O Παναθηναϊκός στον αντίποδα «κατέβηκε» με πέντε αλλαγές σε πρόσωπα αλλά όχι σε σύστημα (σ.σ. 4-2-3-1) και τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλος έπαιξαν στον άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη-Βιτάλ να αγωνίζονται στις δύο πτέρυγες και τον Βιγιαφάνιες πίσω από τον Ιωαννίδη που ήταν στην κουφή της επίθεσης.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες μπήκαν με εμφανή διάθεση να επιβληθούν αρχικά στην μεσαία γραμμή και ακολούθως σε όλο το γήπεδο. Δυνατά μαρκαρίσματα και στατικές φάσεις ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στο ξεκίνημα…

Ο Παναθηναϊκός είχε μια ελαφρά κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ο Άρης εκείνος που ανέβασε την πίεσή του και βρήκε το προβάδισμα, στην πρώτη του επικίνδυνη φάση, «αιφνιδιάζοντας» τον αντίπαλό του.

Όταν, στο 10ο λεπτό, από εκτέλεση ελεύθερου του Διούδη και χαμένη κεφαλιά λίγο κάτω από την… σέντρα, ο Καμαρά πάσαρε στον Μπερτόλιο, εκείνος του γύρισε από αριστερά την κατάλληλη στιγμή και με πλασέ σε κενή εστία, ο Γάλλος νεοαποκτηθέντας επιθετικός έκανε… σεφτέ στο πρωτάθλημα, μαζί με το 1-0!



Οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν να πατήσουν περιοχή, αλλά μετά το 20λεπτο ανέβασαν «στροφές» ενώ μέσα σε ένα δίλεπτο είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν.

Όμως ο Ιωαννίδης αστόχησε ελάχιστα, στο… πονηρό πλασέ του, στο 23’, ενώ δύο λεπτά μετά ο Κουέστα είπε «όχι» στην κεφαλιά του, με αμφότερες τις ενέργειες να έρχονται από τα πόδια του Χατζηγιοβάνη...



Η πίεση του Παναθηναϊκού του πρόσφερε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να περιμένουν πίσω από την μπάλα ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου 45λεπτου, όχι όμως και τον τρόπο για να φτάσει στο 1-1.

Με μια ακόμα ενέργεια του -ιδιαίτερα δραστήριου σήμερα- Χατζηγιοβάνη από τα δεξιά και την προσπάθεια του Βιτάλ να «κρεμάσει» τον Κουέστα στο 44’ να… σφραγίζουν το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, ο Άκης Μάντζιος θέλησε να «θωρακίσει» το προβάδισμα της ομάδας του, χρησιμοποιώντας τον Εντιαγέ αντί του Μπερτόλιο και πηγαίνοντας σε τριάδα στον άξονα.

Μάλιστα, ήταν ο Άρης εκείνος που, όπως και στο πρώτο μέρος, έφτασε πρώτος κοντά σε ένα (ακόμα) γκολ, στο 50ο λεπτό, με το πολύ ωραίο σουτ του Μαντσίνι από πλάγια θέση και αριστερά, όμως, να είναι άστοχο.

Η κεφαλιά του Εντιαγέ στο 59ο λεπτό δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, χάρη στον Διούδη, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη και στο σουτ του στο 65’, με τους «κίτρινους» να έχουν ήδη περισσότερες τελικές από ότι σε όλο το α’ ημίχρονο…

Ενδιάμεσα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φρόντισε να «τονώσει» επιθετικά το «τριφύλλι», βάζοντας Παλάσιος και Μαουρίσιο, με τον πρώτο να πηγαίνει στο αριστερό «φτερό» και τον Βιτάλ να γίνεται δεκάρι, αντί του Βιγιαφάνιες.

Ωστόσο, ήταν από μια μακρινή μπαλιά του Βέλεθ, όταν ο Ιωαννίδης πετάχτηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας αλλά επενέβη ο Κουέστα και απεσώβησε το 1-1, στο 69’!

Το ίδιο δίδυμο πρωταγωνίστησε και στην φάση του 75ου λεπτού, με τον 21χρονο επιθετικό του Παναθηναϊκού να παίρνει την κεφαλιά και τον Ισπανό γκολκίπερ του Άρη να μπλοκάρει.

Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν παίχτηκε ουσιαστικά ποδόσφαιρο, αφού ακολούθησαν αρκετές διακοπές και τέσσερις ακόμα αλλαγές συνολικά, με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Παπαπέτρου και να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη.

Άρης-Παναθηναϊκός 1-0

MVP: Σε ματς που κρίνεται στο γκολ, φυσιολογικά ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος είναι από τους καθοριστικούς παράγοντες. Κάτι τέτοιο ισχύει και για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, με τον νεοφερμένο επιθετικό να χρίζεται σκόρερ για πρώτη φορά με την φανέλα του Άρη παρότι ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του δεν τον βοήθησε να φανεί περισσότερο.

Η «σφυρίχτρα»: Ο Τάσος Παπαπέτρου δεν είχε να διαχειριστεί την πολύ δύσκολη φάση στην αναμέτρηση. Τα δύο χέρια που ζήτησαν οι ομάδες για πέναλτι δεν υπήρχαν, ενώ είχε μεν πολλά σφυρίγματα αλλά από ένα σημείο και μετά αυτό ήταν… αναπόφευκτο λόγω των σκληρών μαρκαρισμάτων και της έντασης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα (90’+1’ Ματίγια), Μαντσίνι (82’ Ιτούρμπε), Μπερτόλιο (46’ Εντιαγέ), Γκάμα (71’ Γκαρσία), Καμαρά.

Έμειναν στον πάγκο: Ντένις, Σάκιτς, Μοχανάντ, Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Μάνος.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (87’ Λούντκβιστ), Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (61’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (72’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (61’ Παλάσιος), Βιτάλ, Ιωαννίδης (86’ Μακέντα).

Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Σάντσες, Αϊτόρ, Σάρλια.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Ιορδάνης Απτόσογλου.

4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης.

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος.

AVAR: Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ.

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x