Stoiximan Super League

Από μηχανής… Φαμπιάνο, λύτρωσε τον Άρη στο 97’ κόντρα στον Πανσερραϊκό!

Ο Πανσερραϊκός ήταν αγκαλιά με ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στο «Βικελίδης», αλλά ο Φαμπιάνο στην τελευταία φάση του αγώνα σκόραρε και λύτρωσε τον Άρη (1-0) που επέστρεψε στις νίκες.

Άρης σε… νεκρό χρόνο! Η ομάδα του Άκη Μάντζιου βρισκόταν μια ανάσα από νέα απώλεια βαθμών, αλλά ο Φαμπιάνο στην τελευταία φάση του αγώνα λύτρωσε τους Θεσσαλονικείς (1-0) και έκανε χαρούμενο τον προπονητή του στα 54α γενέθλιά του!

Σε μπρα-ντε-φερ του Χόβαν με τον… Άρη εξελίχτηκε το παιχνίδι, με τον κίπερ των Σερραίων να βγαίνει νικητής ως το 7ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν οι «κίτρινοι» βρήκαν τελικά το νικητήριο γκολ στην 22η τελική τους προσπάθεια!

Στους 11 βαθμούς ο Άρης, ο οποίος πανηγύρισε μετά από έναν μήνα στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πανσερραϊκός έμεινε στους 9 και είδε το αήττητο σερί που έτρεχε να σπάει.

Υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Βικελίδης» την επόμενη αγωνιστική ο Άρης, δοκιμάζονται στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό οι Σερραίοι.


Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Ο Κουέστα κάτω από την εστία, με τους Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Βερστράτε, Τζούρασεκ στα χαφ, Πάρντο, Μενέντες και Σουλεϊμάνοφ στη μεσοεπιθετική τριάδα, με τον Μορόν να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Ίδιο σύστημα και για τον Πανσερραϊκό από τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Χόβαν κάτω από την εστία, με τους Μπέργκστρομ, Αυλωνίτη, Πεταυράκη, Δεληγιαννίδη στην τετράδα της άμυνας. Μορέιρα, Στάικος στα χαφ, με τους Πηλέα, Χατζηστραβό, Μούργο να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριάδα και μοναδικό προωθημένο τον Άλεξιτς.

Άρης-Πανσερραϊκός: 1-0


Το ματς

Αρκετά ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τον Άρη ωστόσο να έχει τις καλύτερες στιγμές στο ματς. Αρκετές επίσης ήταν και οι κίτρινες κάρτες εκατέρωθεν, δείγμα του ότι οι δυο ομάδες έπαιζαν αρκετά σκληρά.

Στο 12’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Μοντόγια να κάνει το γύρισμα, αλλά ο Μορόν δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει αρκετά καλά και προσπαθούσαν σε κάθε ευκαιρία να βγουν μπροστά και να απειλήσουν στην κόντρα, όμως τα χαλούσαν στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.

Στο 38ο λεπτό διαδραματίστηκε η μεγαλύτερη στιγμή στο παιχνίδι η οποία άνηκε στον Άρη. Ο Σουλεϊμάνοφ μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια έκανε το σουτ από θέση τετ-α-τετ, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από την εστία.

Ο ίδιος παίκτης απείλησε ξανά στις καθυστερήσεις, ωστόσο έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Χόβαν, με τις δυο ομάδες να μην κουνάνε... πλεκτό και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς σκορ (0-0).

Άρης-Πανσερραϊκός: 1-0

Με τον ίδιο ρυθμό μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες, με τον Πανσερραϊκό να έχει μια καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ στο 50ο λεπτό, όταν ο Άλεξιτς έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια τόσο ο Άκης Μάντζιος, όσο και ο Πάμπλο Γκαρσία έκαναν αλλαγές, με τον ρυθμό όπως είναι λογικό να πέφτει. Το ματς… ξεκίνησε πάλι από το 80’ και μετά, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά.

Στο 80’, 82’ και 83’ ο Άρης είχε απανωτές ευκαιρίες με τον Μορόν, ωστόσο ο Ισπανός έβρισκε απέναντί του έναν φανταστικό Χόβαν που κρατούσε καθαρή την εστία του. Στο 84ο λεπτό οι «κίτρινοι» είχαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μορόν έφυγε στον χώρο και έκανε εξαιρετικό γύρισμα, με τον Ζαμόρα να μην μπορεί να βρει σωστά την μπάλα και να σκοράρει εξ επαφής!

Στις καθυστερήσεις ο Άρης σφυροκοπούσε την εστία του Χόβαν που έμοιαζε να είναι ανίκητος μέχρι το 90+7’! Τότε, μετά το κόρνερ του Σουλεϊμάνοφ, ο Φαμπιάνο πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και νίκησε τον Σλοβάκο τερματοφύλακα για το 1-0, σκορ το οποίο χάρισε τη νίκη στον Άρη που βρίσκεται πλέον στο -1 από την εξάδα.

Άρης-Πανσερραϊκός: 1-0

Έτσι παρακολουθήσατε το παιχνίδι Live μέσα από το sportfm.gr

MVP: Ο Φαμπιάνο… έκλεψε τη νίκη και το βραβείο από τα χέρια του Χόβαν! Ο κίπερ των Σερραίων ήταν απίστευτος και έμοιαζε ανίκητος, μέχρι να έρθει στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βραζιλιάνος στόπερ για να σκοράρει με κεφαλιά, χαρίζοντας το τρίποντο στον Άρη.

Η σφυρίχτρα: Ο Περράκης έβγαλε ένα… τσουβάλι κάρτες και προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει το σκληρό παιχνίδι. Κιτρίνισε 9 ποδοσφαιριστές, μοίρασε κάρτες μέχρι και στους προπονητές και στους πάγκους. Δεν έκανε το φοβερό και τρομερό λάθος, αν και στις καθυστερήσεις υπάρχει μια φάση με τον Μπέγκστρομ για δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Μορόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x