Stoiximan Super League

Η κριτική του Άρη: Κορυφαίος Σάσα, απογοητευτικός Σάκιτς

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Άρη για την εμφάνισή τους στην εντός έδρας ήττα τους (0-1) από τον ΠΑΟΚ.

Την εντός έδρας ήττα (0-1) γνώρισε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Άρης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των Playoffs της Super League 1.

Σε ένα ματς που οι «κίτρινοι» είχαν ως καλύτερό τους παίκτη τον Σάσα. Με τον Σάκιτς, από την άλλη, να πραγματοποιεί απογοητευτική εμφάνιση «δωρίζοντας» και το γκολ στους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά, η βαθμολογία των παικτών του Άρη με «άριστα» το δέκα:

Κουέστα (7): «Τρώει» το γκολ κάτω από τα πόδια, ωστόσο πιο πολύ αιφνιδιάζεται από την αναπάντεχη αντίδραση του Σάκιτς. Στη συνέχεια όχι μόνο δεν φάνηκε να επηρεάζεται, αλλά προέβη και σε δύο εξαιρετικές αποκρούσεις (44' και 66').

Σάκιτς (4): Κάκιστη εμφάνιση από τον δεξιό μπακ των γηπεδούχων. Δεν είναι μόνο ότι «θόλωσε» στη φάση του γκολ προβαίνοντας σε ενέργεια που απαγορεύεται από τα... τμήματα υποδομής των ομάδων, αλλά είχε και συνολικά αρκετά κακή παρουσία, ιδίως στον ανασταλτικό τομέα. Έγινε αλλαγή στο 70' από τον προπονητή του, προλαβαίνοντας να σημειώσει δέκα λάθη μέχρι εκείνο το σημείο!

Ροζ (6): Στη φάση του γκολ παίζει αρκετά παθητική άμυνα στον Σφιντέρσκι επιτρέποντάς του να εισβάλει με την ησυχία του στη μεγάλη περιοχή του Άρη. Παρόλα αυτά, δεν είναι δική του ευθύνη το τέρμα που δέχτηκε η ομάδα του. Είχε κάποια καλά κλεψίματα (5 συνολικά) και αντιδράσεις ειδικά μακριά από την περιοχή. Όμως, υπέπεσε και σε πέντε λάθη. Το μεγαλύτερό του πρόβλημα -όπως και για τον Δεληζήση αλλά και τους άλλους αμυντικούς- ήταν ότι οι «κίτρινοι» έπαιζαν αρκετά ψηλά και άφηναν μεγάλους χώρους στον ΠΑΟΚ, ώστε να αντεπιτεθεί. Με αποτέλεσμα να εκτίθενται. Στα «συν» του ότι «κέρδισε» (δίκαια) την αποβολή του Ουάρντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δεληζήσης (7): Καλή παρουσία από τον Δεληζήση με τέσσερις επεμβάσεις και ισάριθμα κλεψίματα, έχοντας ταυτόχρονα ελάχιστα λάθη.

Γκάνεα (5): Υπέπεσε στα λαθάκια του (τέσσερα συνολικά), ωστόσο το μεγαλύτερό του «μείον» ήταν ότι δεν μπόρεσε να συνεισφέρει επιθετικά όπως το συνηθίζει (4/14 γεμίσματα). Είχε κακή επιστροφή στη φάση του 0-1, όπως και μία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, όπου βιάστηκε να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση.

Σάσα (8): Ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων. Ο χαφ του Άρη αποτελούσε τη μόνιμη απειλή από την πλευρά της ομάδας του στο πρώτο μέρος, πατώντας αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, ήταν εκείνος που δημιούργησε τη μεγαλύτερη φάση του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο (εξαιρετική πάσα στον Μπερτόγλιο στο 90'+1'), αφού πρώτα έκλεψε καίρια την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Ήταν ο πρώτος σε κλεψίματα για τους «κίτρινους» (8)!

Τζέγκο (6): Όχι κάτι το ιδιαίτερο από τον χαφ του Άρη. Βοήθησε στον αμυντικό τομέα. Όχι, όμως και στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του. Έγινε αλλαγή στο 58'.

Γκαρσία (6): Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνιση της Λεωφόρου. Δεν φάνηκε καθόλου επιθετικά. Μάλιστα, από δικό του «πούλημα» της μπάλας βγήκε η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ στο 44', η οποία παραλίγο να φέρει το 0-2.

Μπερτόγλιο (6): Περίμενε πολλά περισσότερα από εκείνον ο Άρης. Ειδικά σε ένα ματς που ο αντίπαλος έχει οχυρώσει καλά τα καρέ του. Βέβαια, ήταν δραστήριος και βοήθησε και στην ανάκτηση της μπάλας. Έχοντας όμως και αρκετά λάθη. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα (11) για την ομάδα του, αλλά δικαιολογείται εν μέρει λόγω θέσης και ρόλου. Στο 90'+1' απώλεσε τεράστια ευκαιρία, προκειμένου να φέρει το ματς στα ίσα.

Μαντσίνι (5): Ο Άρης προσπάθησε αρκετά να αναπτυχθεί από την πλευρά του. Ωστόσο, ο άσος των γηπεδούχων δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα. Ήταν καλά κλεισμένος και οι περισσότερες σέντρες που επιχειρούσε ήταν άστοχες (1/5 γεμίσματα).

Μάνος (5): Δεν μπόρεσε να φανεί στην πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΟΚ. Έβγαινε εκτός περιοχής, ώστε να πάρει μπάλα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, είχε και πέντε λάθη.

Ματίγια (6): Ο Άκης Μάντζιος τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 58', ώστε να δώσει φρεσκάδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και να βοηθήσει στη διάσπαση της άμυνας του ΠΑΟΚ. Δεδομένων αυτών δεν ανταπεξήλθε, χωρίς όμως να κάνει κακό παιχνίδι.

Γκάμα (6): Ισχύουν πάνω-κάτω τα ίδια με τον Ματίγια, με τον οποίο πέρασαν μαζί στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν αρκετά δραστήριος και ζητούσε μπάλες. Δεν προέβη στην ατομική προσπάθεια, η οποία μπορεί να ξεκλειδώσει την αντίπαλή άμυνα, ενώ και οι τελικές τους μεταβιβάσεις δεν ήταν οι καλύτερες.

Σούντγκρεν (5): Αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόπιστα δεξιά μπακ σε ό, τι αφορά το τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Μπήκε στο 70', προκειμένου να βοηθήσει ειδικά σε αυτόν τον χώρο και είχε 1/4 μεταβιβάσεις.

Μήτρογλου (-): Αγωνίστηκε λίγο, προκειμένου να κριθεί.

Σίλβα (-): Αγωνίστηκε λίγο, ώστε να κριθεί.

Άκης Μάντζιος (6): Παρέταξε την ομάδα το με μόνο μία αλλαγή σε σχέση με το νικηφόρο ματς με τον Παναθηναϊκό (Γκάνεα αντί Σούντγκρεν). Δεν υπολόγιζε προφανώς το γρήγορο (6') τέρμα των φιλοξενούμενων, το οποίο άλλαξε τα σχέδιά του. Δεν βρήκε απάντηση στο 3-4-3 του καλά οχυρωμένου ΠΑΟΚ. Ίσως, να μπορούσε να είχε μπει λίγο νωρίτερα ο Σίλβα (από το 79') και να περάσει εκτός, επίσης πιο σύντομα, ο Μάνος, τον οποίο είχε βγάλει εκτός παιχνιδιού η άμυνα των φιλοξενούμενων. Γενικότερα, ο Άρης έδειξε έλλειψη ιδεών στο επιθετικό τρίτο, όντας μπλοκαρισμένος από το σύστημα του αντιπάλου. Ταυτόχρονα, άφηνε αρκετά κενά πίσω του δίνοντας την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ για επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x