Stoiximan Super League

Η κριτική του ΠΑΟΚ: Άριστα στην τακτική και το 3-4-3

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Άρη, τον έπιασε στη δεύτερη θέση σε μια βραδιά που πήρε τη νίκη με ευλαβική προσήλωση στην τακτική.

Με την ίδια συνταγή όπως στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, παρατάχθηκε και κόντρα στον Άρη ο ΠΑΟΚ, με το 3-4-3 να βγαίνει και πάλι στον Πάμπλο Γκαρσία και να χαρίζει στην ομάδα του νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε μάτια, αλλά με σωστή προσέγγιση του ματς, εξαιρετικό στήσιμο στην άμυνα και προσήλωση στο πλάνο πήρε μια εύκολη σχετικά νίκη, έχοντας κινδυνέψει επί της ουσίας σε μία μόλις φάση στο φινάλε του ματς.

Το sport-fm.gr περνάει από ακτίνες Χ τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η κριτική και η βαθμολογία

Πασχαλάκης (8): Αν και δεν κινδύνεψε ήταν σωστός στις τοποθετήσεις του όποτε φάνηκε απαραίτητο. Στο φινάλε αντέδρασε σωστά και έσωσε την ομάδα του στη φάση του Μπερτόλιο στις καθυστερήσεις.

Κρέσπο (6): Αγωνίστηκε για 58 λεπτά μέχρι τον τραυματισμό του και την αναγκαστική αλλαγή του. Έκανε τα λάθη του, αλλά σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά όπως και η υπόλοιπη ομάδα στο ανασταλτικό κομμάτι.

Βαρέλα (7): Σχεδόν αλάνθαστος, καθοριστικός στην άμυνα του ΠΑΟΚ και ο κορυφαίος της τριάδας που παρέταξε ο Γκαρσία. Σωστός στις τοποθετήσεις του, συνεπής στα μαρκαρίσματα του, έκανε ένα πολύ καλό ματς.

Βιεϊρίνια (7): Τα έξι λάθη που του χρεώνει η στατιστική των αδικούν, αφού συνολικά η εικόνα του ήταν αρκετά καλή. Σε μια διαφορετική για τον ίδιο θέση τα πήγε καλά απέναντι σε Μαντσί και Μπερτόλιο, ενώ έτρεξε αρκετά.

Μπάμπα (6): Διεκδίκησε μπάλες, έτρεξε αρκετά, βοήθησε αρκετά με τα κλεψίματα του και τις κερδισμένες μπάλες, αλλά ήταν επιρρεπής στο λάθος κυρίως στις μεταβιβάσεις. Ίσως αυτός που υστέρησε σε σχέση με τους υπόλοιπους της μεσαίας γραμμής του ΠΑΟΚ.

Σβαμπ (8): Εξαιρετικός σε όλα τα επίπεδα. Ανασταλτικά τα πήγε καλά με μόλις δύο λάθη, αλλά και δύο κλεψίματα, ενώ ήταν ο παίκτης που βοηθούσε στην ανάπτυξη και το γρήγορο transition του ΠΑΟΚ. Είχε τρεις τελικές και φυσικά πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα του.

Ροντρίγκο (8): Έχει κάνει φοβερό ματς πάνω στον Ματέο Γκαρσία. Ήταν ίσως ο παίκτης του ΠΑΟΚ που έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον, ενώ βοήθησε αρκετά από τη δεξιά πτέρυγα που ήταν η δυνατή του «δικεφάλου» σχεδόν σε όλο το παιχνίδι.

Ελ Καντουρί (8): Ίσως ο πιο κινητικός παίκτης του ΠΑΟΚ και ο πιο ορεξάτος επιθετικά. Πολύ καλός στο δημιουργικό κομμάτι όσο επέλεξε να επιτεθεί η ομάδα του Γκαρσία και ο παίκτης που επιχείρησε τα πιο πολλά γεμίσματα για την ομάδα του. Έχασε τη σπουδαία ευκαιρία στο 44’ για να καθαρίσει το ματς.

Ζίβκοβιτς (6): Δεν του βγήκε το ματς και ίσως αδικήθηκε από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα του. Προσπάθησε κυρίως στο πρώτο μέρος, αλλά δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε με βάση τις δυνατότητες του.

Σφιντέρσκι (9): Ούτε ο Πολωνός ευνοήθηκε από τον τρόπο που έπαιξε ο ΠΑΟΚ, αλλά κατάφερε να βρει τρόπο έστω και έτσι να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του. Αν και βγήκε πολλές φορές από το πεδίο δράσης του, τράβηξε πάνω του αρκετά την άμυνα του Άρη, δημιουργώντας χώρους για τους συμπαίκτες του. Φυσικά έχει και την φοβερή ασίστ στο γκολ του Σβαμπ.

Μιχαηλίδης (7): Έπαιξε για περίπου 40 λεπτά αφού μπήκε στη θέση του τραυματία Κρέσπο. Αρκετά καλός, κούμπωσε με τον Βαρέλα σε μια διάταξη την οποία υπηρέτησε και στο ξεκίνημα της σεζόν για τον ΠΑΟΚ.

Ουάρντα (4): Παραλίγο να διαλύσει την προσπάθεια της ομάδας του. Μπήκε αλλαγή και κατάφερε να δεχθεί δύο κάρτες σε ένα λεπτό, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο τον ΠΑΟΚ στο σημείο που ο Άρης πίεσε περισσότερο.

Τσιγγάρας

Κρμέντσικ -

Πάμπλο Γκαρσία (9): Εξαιρετικός ο τρόπος που παρέταξε τον ΠΑΟΚ. Δεν εντυπωσίασε η ομάδα του, αλλά στο τακτικό κομμάτι τα πήγε εξαιρετικά με το 3-4-3 να του βγαίνει και απόψε, όπως είχε γίνει και στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x