Stoiximan Super League

«Βόμβα» με Πάρντιου για προπονητή ο Άρης

Συμφωνία του Άρη με τον Άγγλο τεχνικό, Άλαν Πάρντιου ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Σε μια επιλογή από το προπονητικό πάνω ράφι κατέληξε ο Άρης για τον αντικαταστάτη του Χερμάν Μπούργος.

Μετά από συντονισμένες κινήσεις, ο Θόδωρος Καρυπίδης ήρθε σε συμφωνία με τον Άλαν Πάρντιου, τον 61χρονο Άγγλο τεχνικό με μακρά θητεία σε πάγκους ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ με πιο χαρακτηριστικό αυτόν της Νιούκασλ.



Τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Πάρντιου περιλαμβάνουν την συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας τρεις φορές: ως παίκτης με την Κρίσταλ Πάλας το 1990 και ως προπονητής στη Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ το 2006 και το 2016 όταν η Κρίσταλ Πάλας έχασε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ . Έχει επίσης πετύχει άνοδο τρεις φορές στην καριέρα του, ως παίκτης με την Πάλας και ως προπονητής σε Ρέντινγκ και Γουέστ Χαμ.

Στη Νιούκαστλ κάθισε από το 2010 έως το 2014 και ως προπονητής της κέρδισε και τα δύο βραβεία Premier League Manager of the Season και LMA Manager of the Year για τη σεζόν 2011–12 αφού οδήγησε τις «καρακάξες» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά από την επιστροφή του συλλόγου στην Premier League. Αργότερα διηύθυνε την Κρίσταλ Πάλας, τη Γουέστ Μπρομ και την Ντεν Χάαγκ ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν τεχνικός σύμβουλος στην ΤΣΚΑ Σόφιας.

Εχει εργαστεί επίσης σε Ρέντιγκ, Γουέστ Χαμ, Σαουθάμπτον και Τσάρλτον. Στην καριέρα του έχει περισσότερα από 700 ματς σε πάγκους αγγλικών ομάδων, ένδειξη της τεράστιας εμπειρίας του και των παραστάσεων που κουβαλάει.

Η συμφωνία του Άρη μαζί του είναι για δυο χρόνια και αναμένεται την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Στο πλευρό ως άμεσο συνεργάτη θα έχει τον Αλεξ Ντάιερ που έχει εργαστεί ως βοηθός προπονητή μεταξύ άλλων και στην Εθνική Σκωτίας και σε μια σειρά από ομάδες όπως η Κιλμάρνοκ, η Χάντερσφιλτ και η Τσάρλτον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x