Stoiximan Super League

Το… ταμείο της Τούμπας για τον Άρη

Σαράντα εννιά χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που ο Άρης ενώ βρέθηκε να προηγείται με δύο γκολ δεν κατάφερε να κερδίσει σε ντέρμπι τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο Άρης να διεύρυνε το αήττητο σερί του μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως υπάρχουν κάποια μοναδικά στατιστικά που προκύπτουν από το χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Συγκεκριμένα, στα περισσότερα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, η ομάδα που βρισκόταν δύο γκολ μπροστά στο σκορ, συνήθως τα «κλείδωνε». Η χθεσινή εξέλιξη είχε να συμβεί πάνω από 45 χρόνια και στους «κίτρινους» συγκεκριμένα συνέβη μετά από 49 χρόνια! Μάλιστα, αυτή ήταν μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία των ντέρμπι της συμπρωτεύουσας που η ομάδα που προηγήθηκε με δύο γκολ δεν νίκησε.

Ο Άρης το είχε ζήσει κάτι ανάλογο και το 1972, ενώ άλλη μια φορά είχε συμβεί στον ΠΑΟΚ, το 1976. Τότε, όμως, ήταν ο γηπεδούχος και στις δύο περιπτώσεις, που δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη. Ωστόσο, σε φιλοξενούμενη ομάδα κάτι τέτοιο συνέβη για πρώτη φορά στα χρονιά της Σούπερ Λίγκας.

Ο Άρης, εν τω μεταξύ, δεν κατάφερε να κερδίσει παιχνίδι που βρέθηκε μπροστά στο σκορ μόλις για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν. Από τις 16 περιπτώσεις που σε κάποια χρονική στιγμή αγώνα προηγήθηκε, κέρδισε στις 14! Μόνο από τον Αστέρα Τρίπολης, όπου προηγήθηκε 1-0, έχασε 2-1, και τώρα με τον ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε 2-0, έφερε ισοπαλία 2-2.

Για να βρει κανείς παιχνίδι του Άρη, που προηγήθηκε εκτός έδρας με δύο γκολ και δεν νίκησε, θα βρεθεί στις 26 Ιανουαρίου 2014, όταν έχανε στη Λιβαδειά με 4-3 (64' κεφαλιά Κώτσιος, 84' κεφαλιά Ιντζίδης, 86' κεφαλιά Κώτσιος, 90' σουτ Τόνι Βαρέλα - 30' σουτ Μπακασέτας, 49' σουτ Μπακασέτας, 82' σουτ Μανιάς), αν και είχε προηγηθεί με 2-0 και 3-1.

Διαβάστε ακόμη

Καρυπίδης: «Αυτό θα γίνεται όπoτε σας βρίσκω στον δρόμο μου» (pic)
Ο εγκλωβισμένος ΠΑΟΚ σώθηκε από την αδυναμία του Άρη να κάνει κατοχή στο φινάλε
Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το ΠΑΟΚ-Άρης και τα σημερινά ματς της 25ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x