Stoiximan Super League

«Αμάν, έρχεται ο Αστέρας»: Ο Μεταξάς φτιάχνει την ομάδα που έχει στο μυαλό του!

Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα στις πρώτες αγωνιστικές, με τον Ηρακλή Μεταξά να παρουσιάζει μια ομάδα… χαμαιλέοντα που ξέρει να προσαρμόζεται σε κάθε ματς.

Δυο αγωνιστικές, δυο ισοπαλίες! Ο Αστέρας Τρίπολης ήρθε ισόπαλος 3-3 με τον Βόλο και 0-0 με τον Ολυμπιακό. Δυο παιχνίδια, δυο διαφορετικά πρόσωπα. Ο Ηρακλής Μεταξάς θέλει να φτιάξει μια ομάδα που ο αντίπαλος θα… φτύνει αίμα και από ότι έχει δείξει, είναι σε καλό δρόμο.

«Αμάν, έρχεται ο Αστέρας…»

Πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του στον πάγκο του Αστέρα, ο Ηρακλής Μεταξάς είχε τονίσει πως θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα δυσκολέψει κάθε αντίπαλο, που θα λέει «αμάν, έρχεται ο Αστέρας». Παρόλο που βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος ακόμα, ο 55χρονος τεχνικός δουλεύει πολύ με την ομάδα του για να βελτιώσει κάποια κομμάτια και ήδη την έχει αλλάξει σε μερικά «προβληματικά» σημεία. Η ομάδα του έχει αυτό που είχε υποσχεθεί εξ αρχής: Δεν θα παραδίνεται και ο αντίπαλος θα φτύνει αίμα για να την νικά, κάτι που είδαμε και στην πρώτη και στη δεύτερη αγωνιστική.

Αστέρας:Ο Μεταξάς φτιάχνει την ομάδα που έχει στο μυαλό του

Μια ομάδα… χαμαιλέοντας!

Ο… νέος Αστέρας Τρίπολης έχει γίνει μια ομάδα χαμαιλέοντας που ξέρει να ελίσσεται και προσαρμόζεται στον αντίπαλό της. Να παίζει πιο σφιχτά εκεί που πρέπει, πιο ανοιχτά αλλού, αμυντικά, επιθετικά… Δείχνει να ξέρει τι κάνει και πολύ σύντομα και όσο περνάει ο καιρός θα φανούν τα αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται στην ομάδα της Αρκαδίας. Στην πρεμιέρα με τον Βόλο ακολούθησε τον… φρενήρη ρυθμό των γηπεδούχων, έπαιξε και ανταμείφθηκε. Στο δεύτερο ματς, έπαιξε με χαμηλά τις γραμμές του στο γήπεδο, έκλεισε τον άξονα και κοίταξε πρώτα απ’ όλα να μην δεχτεί γκολ και αν μπορέσει να σκοράρει. Το έκανε, παρόλο που δεν μέτρησε τελικά.

Ο Μεταξάς τον έχει βοηθήσει από τον πάγκο

Ο Ηρακλής Μεταξάς δείχνει να διαχειρίζεται καλά τα παιχνίδια του και να προσαρμόζει την ομάδα του ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ο Αστέρας έχει βάθος στον πάγκο, κάτι το οποίο τον βοηθάει πάρα πολύ σε κάθε παιχνίδι, ενώ διορθώνει τα όποια λάθη του κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών με τις κινήσεις του.

Στο προηγούμενο ματς με τον Βόλο, ο Μεταξάς έριξε στη μάχη τους Τιλίκα, Μπαράλες, οι οποίοι σκόραραν και έκαναν το ματς από 3-1 σε 3-1. Στο ματς με τον Ολυμπιακό το ίδιο, επηρεάζοντας την εξέλιξή του. Έβαλε τον Μπενίτο, τον Μπαρτόλο, τον Τζουκάνοβιτς οι οποίοι βοήθησαν την ομάδα με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, με τις αλλαγές να προσαρμόζονται πλήρως. Και είναι σημαντικό αυτό για μια ομάδα να μπορεί να έχει παίκτες στον πάγκο της οι οποίοι σε κάποιο άλλο ματς θα ξεκινούν ως βασικοί.

Αστέρας:Ο Μεταξάς φτιάχνει την ομάδα που έχει στο μυαλό του

Πρώτη «γεύση» από Τζουκάνοβιτς, Μπαρτόλο

Άκρως ικανοποιητική ήταν η πρώτη γεύση τόσο του Έρβιν Τζουκάνοβιτς, όσο και του Χουλιάν Μπαρτόλο. Οι δυο παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους στο ματς με τον Ολυμπιακό και παρόλο που έπαιξαν περίπου ένα 20λεπτο άφησαν καλή εντύπωση.

Ο Τζουκάνοβιτς είναι ένας έμπειρος στόπερ και με το που μπήκε στο παιχνίδι βοήθησε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, παρότι χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικός χαφ. Την ίδια ώρα ο Μπαρτόλο βοήθησε κυρίως στο τακτικό κομμάτι παρότι δεν είναι το… καλό του σημείο, αφού αρέσκεται να δημιουργεί, να απειλεί κλπ.

Αστέρας:Ο Μεταξάς φτιάχνει την ομάδα που έχει στο μυαλό του

Ώρα για νίκες… εξάδας

Βρισκόμαστε στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Αστέρας Τρίπολης μετράει δυο ισοπαλίες. Μια με τον Βόλο (3-3), μια με τον Ολυμπιακό (0-0). Η ομάδα δείχνει μέχρι τώρα καλά δείγματα, επιθετικά είναι πάρα πολύ δυνατή, αμυντικά έχει τα ζητήματά της, αλλά με την έλευση του Έρβιν Τζουκάνοβιτς αυτό θα αλλάξει. Μαζί με τον Πίτσου Ατιένθα θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στα στόπερ το οποίο αναμένεται να το δούμε στην συνέχεια του πρωταθλήματος!

Ο Αστέρας πλέον στρέφεται στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία όπου και αναζητά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια έχει άλλα τρία παιχνίδια που καλείται να συνεχίσει το αήττητο σερί του και να πάρει τρίποντα για να πλησιάσει την εξάδα, με την είσοδό του σε αυτή να αποτελεί τον στόχο για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x