Stoiximan Super League

Σκόνταψε στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός, τον κράτησε όρθιο ο Καραντώνης

«Κόλλησε» στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες ήρθαν 0-0 με τον Αστέρα, ο οποίος θα μπορούσε ακόμα και να νικήσει, αλλά ο Καραντώνης του έβαλε... τρικλοποδιά, ακυρώνοντας γκολ του Πίτσου.

Πρώτη γκέλα για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα, ο οποίος «φωνάζει» για τη διαιτησία.

Οι Πειραιώτες όχι μόνο τα βρήκαν σκούρα στην Τρίπολη, αλλά εν τέλει μετρούν την απώλεια δύο βαθμών μόλις στη 2η αγωνιστική και θα μπορούσαν να είχαν γνωρίσει και την ήττα, αλλά ο Καραντώνης ακύρωσε γκολ του Πίτσου στο 63’ για φάουλ του Μπενίτο στον Άβιλα. Ότι συνέβη κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, από το replay, ενώ δεν διόρθωσε το συγκεκριμένο λάθος ο Ευαγγέλου, ο οποίος ήταν VAR.

Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Αρκάδων, ενώ στις λίγες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν τους έλειψε η καλή τελική προσπάθεια, με τον Ελ Αραμπί να είναι σε κακό βράδυ και πάλι.

Ντεμπούτο έκανε για τον Ολυμπιακό ο Χουάνγκ Ουί Τζο, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά και οι Μπαρτόλο-Τζουκάνοβιτς για τον Αστέρα.
Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0

Στο μυαλό των κόουτς
Στα χαρτιά με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα ο Ηρακλής Μεταξάς. Ο Παπαδόπουλος ήταν στο τέρμα, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες η τετράδα στην άμυνα. Μουνάφο, Στάνκο τα δύο χαφ με τους Μπερτόγλιο, Τιλίκα, Γκαρντάφσκι να συνθέτουν τη μεσοεπιθετική τριάδα, ενώ ο Μπαράλες ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, το οποίο αποτυπωνόταν και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια, Άβιλα, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ συνέθεταν την τετράδα της άμυνας, Εμβιλά και Χουάνγκ στα χαφ, με τον Ζινκερνάγκελ πιο μπροστά. Στα «φτερά» Ραντζέλοβιτς και Μασούρας, ενώ στην κορυφή ξεκίνησε ο Ελ Αραμπί.

Το ματς
Λίγο πολύ φαινόταν πριν τη σέντρα το πώς θα κυλούσε η αναμέτρηση. Από τη μία πλευρά ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα έκανε πιο εύκολο το έργο του. Ώστε να λυθεί και ψυχολογικά. Στην αντίπερα όχθη, ο Αστέρας, ο οποίος παρουσίασε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ένα πρόσωπο που αποτέλεσε έκπληξη, αφού δεν έπαιξε όσο σφιχτά αγωνιζόταν ο ΠΑΣ πέρυσι (και ο ίδιος ο Αστέρας), αλλά αυτό άλλαξε κόντρα στους Πειραιώτες. Οι γηπεδούχοι οχυρώθηκαν καλά πίσω, παίζοντας σχεδόν μόνιμα μέσα στην περιοχή τους και περιμένοντας τον Ολυμπιακό. Η είδηση για βροχόπτωση μάλλον ήχησε καλά στα αυτιά του 55χρονου τεχνικού. Όχι, ωστόσο, εκείνη των ενοχλήσεων του Μουνάφο, που τέθηκε νοκ άουτ από τα πρώτα δέκα λεπτά, με αποτέλεσμα να χάσει ένα καλό «εργαλείο» του.

Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0

Το σκηνικό ήταν σχεδόν ίδιο σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, αν και το παιχνίδι ξεκίνησε με φάση για τον Αστέρα, με τον Μπαράλες να αστοχεί στο 3’ στο γύρισμα του Άλβαρες. Η κατοχή της μπάλας έφτασε ακόμα και στο 25%-75%, αλλά αυτό δεν έφτανε στους Πειραιώτες για να ξεκλειδώσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Αρκάδων. Οι τελικές ήταν μετρημένες στο δάκτυλο του ενός χεριού και όποτε πατούσαν με αξιώσεις οι Πειραιώτες στην αντίπαλη περιοχή, «καθάριζαν» τα ψηλά κορμιά του Αστέρα. Στην καλύτερή τους στιγμή στο πρώτο μέρος, ο Ελ Αραμπί (45’+2’) βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Πίτσου… αφόπλισε τον Μαροκινό την τελευταία στιγμή και του πήρε την... μπουκιά απ' το στόμα. Στο 43’ ο Παπαδόπουλος είχε μπλοκάρει την κεφαλιά του Μασούρα.

Πάνω στην ίδια λογική, αλλά με κάποιες σημαντικές διαφορές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Μεταξάς τόνωσε επιθετικά την ομάδα του (αν δεν επρόκειτο για αναγκαστική αλλαγή) με την είσοδο του Μπενίτο αντί του Καρμόνα μετά την ανάπαυλα. Ο Αστέρας συνέχισε να παίζει σφιχτά, αλλά κινούμενος πιο ψηλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να «βραχυκυκλώσει» τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Κορμπεράν επιδίωξε να παίξει πιο γρήγορα την μπάλα, ώστε να πιάσει ανοργάνωτο τον Αστέρα και στο πρώτο τέταρτο το κατάφερε, έχοντας δύο καλές στιγμές, με τον Μασούρα να μην προλαβαίνει την μπάλα στο 51’, ενώ στο 57’ είχε ημιτελή προσπάθεια ο Ζινκερνάγκελ. Οπότε, δεν εξαργύρωσε το καλό του διάστημα.

Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0

Λίγο μετά σημειώθηκε η περίφημη φάση με το ακυρωθέν γκολ του Πίτσου. Ο παίκτης του Αστέρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά δόθηκε φάουλ για μονομαχία του Μπενίτο με τον Άβιλα. Από εκείνο το σημείο και μετά κυριάρχησαν τα νεύρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Καραντώνη να παίρνει κακό βαθμό στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο 83’, ο Ολυμπιακός, ο οποίος φόρτσαρε στην τελική ευθεία, είχε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το παιχνίδι, αλλά ο Ελ Αραμπί αστόχησε με καρφωτή κεφαλιά, ενώ στο 90+4’ ο Μαροκινός έστειλε την μπάλα ψηλά μετά από εξαιρετική μπαλιά του Βαλμπουενά, κάνοντας πολύ κακό τελείωμα.

MVP: Ο Πίτσου. Τα πήγε αφενός πολύ καλά στο μαρκάρισμα του Ελ Αραμπί. Αφετέρου θα μπορούσε να είχε γίνει και… ήρωας για τους Αρκάδες, αλλά του το στέρησε ο Καραντώνης.

Σφυρίχτρα: Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο Καραντώνης, αλλά και ο Ευαγγέλου στο VAR, καθώς πήραν τη λάθος απόφαση στη φάση του 63ου λεπτού, όπου ακυρώθηκε το τέρμα του Πίτσου για φάουλ του Μπενίτο. Κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του, δίχως να του κάτσει κάποια δύσκολη φάση.

Δείτε εδώ ξανά το φιλμ του αγώνα μέσω του sport-fm.gr

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος – Καρμόνα (46' Μπενίτο), Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες – Μουνάφο (11’ Ρ. Γκαρσία), Στάνκο – Μπερτόγλιο (61' Τζουκάνοβιτς), Τιλίκα (60' Μπαρτόλο), Γκαρντάφσκι (70' Ριέρα)- Mπαράλες

Στον πάγκο έμειναν οι Τσιφτσής, Τασουλής, Αντζουλάς, Ιγκλέσιας

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ – Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά (81’ Κούντε), Χουάνγκ Ινμπόμ - Ραντζέλοβιτς (69' Ροντρίγκες), Ζινκερνάγκελ (60' Βαλμπουενά), Μασούρας (69' Χουάνγκ Ουί Τζο), – Ελ Αραμπί

Στον πάγκο έμειναν οι Τζολάκης, Μπουχαλάκης, Βρουσάι, Μανωλάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x