Stoiximan Super League

Έκλεισαν με θετικό τρόπο τη σεζόν Αστέρας και Ατρόμητος!

Σε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες και βαθμολογικό ενδιαφέρον, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 στο φινάλε των playouts, σε ένα πολύ όμορφο και ανταγωνιστικό ματς στο «Θ. Κολοκοτρώνης»!

Με θετικό τρόπο ολοκλήρωσαν τις φετινές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, μένοντας σε ένα... απολαυστικό 1-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης», για την 7η και τελευταία αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League!

Σε ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες και βαθμολογικό ενδιαφέρον, αμφότερες οι ομάδες έδειξαν πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο, προσφέροντας ένα πολύ καλό θέαμα στους φιλάθλους τους. Ενδεικτικό είνια πως η... μπίλια μπορούσε να κάτσει οπουδήποτε στο δεύτερο 45ολεπτο, εκεί όπου ο ρυθμός ανά μεγάλα διαστήματα ήταν ξέφρενος!

Το σκορ για τους Αρκάδες άνοιξε ο 20χρονος επιθετικός, Γιώργος Κωστέας, με κοντινή κεφαλιά στο 43', με την απάντηση αν έρχεται στην επανάληψη με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Κουέν από πλάγια θέση στο 54ο λεπτό.


Στο μυαλό του κόουτς:

Ο Γιάννης Δουβίκας είχε προϊδεάσει μέσα στην εβδομάδα πως θα δώσει ευκαιρίες απόψε σε παιδιά της ακαδημίας πράγμα που τελικώς έκανε. Παρατάσσοντας την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, επέλεξε κάτω από την εστία τον Τσιφτσή, με τους Ατιένθα, Καστάνιο, Γκαρσία και Τασουλή να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Προύντζος και Αλάγκμπε βρέθηκαν στις θέσεις των χαφ,με τους Μπερτόγλιο, Ζουγλή και Μπαρτόλο να ξεκινούν στην μεσοεπιθετική τριάδα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Κωστέα.

Από την άλλη, ο Κρις Κόλμαν παρέταξε με σύστημα 4-3-3 τον Ατρόμητο. Ο Γιαννιώτης βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Ντε Μποκ, Χατζηισαΐα, Μαυρομμάτη και Κεσχρίντα στην τετράδα της άμυνας. Κουέν, Φριντζόνσον και Έρλινγκμαρκ βρέθηκαν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Τζοβάρα και Κλωναρίδη να πλαισιώνουν τον Τζαβίδα στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Αρκετά ισορροπημένο και χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να χαρακτηρίζονται ως αναγνωριστικά. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ατρόμητος ανέβαζε πίεση και διάθεση, έχοντας μια μικρή υπεροχή, κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα.

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 0-1

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 8ο λεπτό και άνηκε στους Περιστεριώτες, με το σουτ του Κουέν λίγο έξω από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ, μετά από ωραίο passing game των φιλοξενούμενων. Δέκα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Κρις Κόλμαν απείλησε εκ νέου, με τον Τζοβάρα να «πατάει» ωραία στον Τζαβίδα, ο οποίος εξαπέλυσε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει λίγο πάνω από την εστία του Τσιφτσή.

Μετά το 20λεπτο, ο Αστέρας Τρίπολης ανέβασε «στροφές», παίζοντας κυρίως από τα δεξιά με τον πολύ δραστήριο απόψε, 20χρονο εξτρέμ, Νίκο Ζουγλή, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να καταγράψει μια τελική. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα τρεις καλές στιγμές μέχρι το 40’. Αρχικά, με το σουτ του Κλωναρίδη στο 27’ να κοντράρει σε σώματα και να καταλήγει σε κόρνερ, και εν συνεχεία στο 32’, όταν η προβολή του Τζαβίδα στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από γύρισμα του Κλωναρίδη, σταμάτησε στην αριστερή δοκό των γηπεδούχων! Στο 40’, ο 19χρονος φορ από τη μικρή περιοχή, δεν μπόρεσε να αλλάξει την πορεία της μπάλας στο «φαρμακερό» γύρισμα του Κλωναρίδη.

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 0-1

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Ατρόμητος στις καλές στιγμές που του παρουσιάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε ο Αστέρας στο 43’! Στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή των Αρκάδων, ο 20χρονος, Γιώργος Κωστέας, έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους με κοντινή κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαρτόλο.

Τελείως διαφορετικό το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου οι δύο ομάδες έβγαλαν διάθεση και ένταση στο παιχνίδι τους, κάνοντας από ένα σημείο και μετά το ματς... ροντέο! Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα και ψάχνοντας για ένα δεύτερο τέρμα.

Τελικώς, αυτός που βρήκε το γκολ ήταν ο Ατρόμητος, όταν στο 54', μετά από φάση διαρκείας έπειτα από κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Κουέν, ο οποίος με ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση δεξιά, έκανε το 1-1! Μια φάση που ελέγχθηκε από τον ίδιο τον Ζαμπάλα στο VAR, αφού, ο Μαυρομμάτης ήταν σε θέση οσφάιντ, χωρίς ωστόσο - σύμφωνα με τον διαιτητή να επηρεάζει τη φάση (η μπάλα πέρασε από δίπλα του).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι πήρε μια... άγρια ομορφιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, και τις δύο ομάδες να σπαταλούν τεράστιες στιγμές για ένα δεύτερο γκολ. Ενδεικτικό είναι το δίλεπτο 67'-68', όπου ο Αστέρας «άγγιξε» το γκολ με τον Μπερτόγλιο να βγαίνει σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και τον Γιαννώτη με την επέμβαση του αγώνα να του λέει «όχι», βγάζοντας σε κόρνερ! Στην εξέλιξη της στημένης φάσης, οι Περιστεριώτες έκλεψαν την μπάλα, βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, με την μπάλα να καταλήγει στον νεοεισελθόντα, Ρομπάιγ, ο οποίος έχασε το... άχαστο προ κενής εστίας και με τον Τσιφτσή εξουδετερωμένο!



Στο 74', ήταν η σειρά του Προύντζου να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ, με τον Κωτσόπουλο δευτερόλεπτα αργότερα να απαντά για τον Ατρόμητο, με τον Τσιφτσή να βγάζει δύσκολα με το σώμα. Στο 79', ο Αγκιμπού κουβάλησε γρήγορα τον Ατρρόμητο στην κόντρα επίθεση, το σουτ του έβγαλε ο κίπερ των Αρκάδων, με τον Ρομπάιγ στη συνέχεια να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, τέρμα που ακυρώθηκε ορθός για οφσάιντ.

Στο 84', ένα συρτό σουτ του Σίτο από το ύψος της μεγάλης περιοχής λίγο έλειψε να μπερδέψει τον Γιαννιώτη, με τον Αγκιμπού στο 89', να «χορεύει» την άμυνα των γηπεδούχων, με το πλασέ του να μπλοκάρει σταθερά ο Τσιφτσής, στην τελευταία φάση του αγώνα.

MVP: Το βραβείο αξίζουν οι Κλωναρίδης και Ζουγλής, με τον πρώτο να απειλεί συνεχώς την άμυνα του Αστέρα με τις σέντρες και τις πλαγιοκοπήσεις του, ενώ, ο νεαρός εξτρέμ του Αστέρα, ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του αγώνα, κρατώντας την ομάδα του επιθετικά στο πρώτο κακό της ημίχρονο. Τον τίτλο του MVP τελικώς θα πάρει ο μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου, ο οποίος και έπαιξε σε όλο το 90λεπτο.

Η... σφυρίχτρα: Ο Σπύρος Ζαμπάλας είχε να διαχειριστεί αρκετές στιγμές, παίρνοντας καλό βαθμό στις περισσότερες από αυτές. Κρίνεται για τη φάση της ισοφάρισης του Ατρόμητου, εκεί όπου ο Μαυρομμάτης, ήταν σε θέση οφσάιντ κατά τη διάρκεια του σουτ του Κουέν, ωστόσο, σύμφωνα με τον διαιτητή που πήγε στο VAR δεν επηρέασε τη φάση τον Τσιφτσή, με το γκολ να μετράει τελικά.

Δείτε εδώ το live του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x