Stoiximan Super League

Μιριτέλο και… ξερός ο Βόλος, βήμα εξάδας για Αστέρα!

Με γκολ του Μιριτέλο στο 90’ , ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μια επαγγελματική νίκη λυγίζοντας με 1-0 τον Βόλο που είχε την ευκαιρία της χρονιάς στο… μηδέν και εδραιώνεται την εξάδα.

Έστησε το… Μιρι-τέλειο έγκλημα ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες ήταν κακοί, γλίτωσαν από την ευκαιρία της χρονιάς που έχασαν οι φιλοξενούμενοι και με γκολ του Αργεντινού killer στο 90’, κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη, λυγίζοντας με 1-0 τον Βόλο!

Κάπως έτσι, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που πήρε μια επαγγελματική νίκη, εδραιώνεται στην εξάδα και βρίσκεται στο +3 από τον Ατρόμητο, ενώ ο Βόλος γνώρισε την τέταρτη διαδοχική του ήττα και βρίσκεται μόλις στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη!

Πάρε-βάλε σέντρα του Καλτσά στον Μιριτέλο στο νικητήριο γκολ, με τον Αργεντινό φορ να φτάνει τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα και να σκοράρει για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι. Με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο παίζει ο Αστέρας την επόμενη αγωνιστική, φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ ο Βόλος.

0

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Παπαδόπουλος στην εστία και οι Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης στην τετράδα της άμυνας. Μουνάφο, Γκος το δίδυμο στον άξονα, οι Καλτσάς, Ζουγλής, Κρέσπι στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Μιριτέλο στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-4-2 κατέβασε τον Βόλο ο Άνχελ Λόπεθ. Στο τέρμα βρέθηκε ο Κόστιτς και στην αμυντική τετράδα οι Ασλανίδης, Λούνα, Σιέλης, Μύγας. Μπαριέντος, Γκλάβτσιτς στα χαφ, με τους Ντέλετιτς, Κόμπα στα πλάγια. Ο Γκαρσία πλαισίωνε τον Μωραΐτη στην επίθεση.



Το ματς

Καλύτερα είχε μπει ο Βόλος στο παιχνίδι και ήταν πιο απειλητικός, αλλά χαλούσε ό,τι πήγαινε να φτιάξει στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου. Στο 11ο λεπτό ο Μίλαν Ράσταβατς έχασε τον Νίκο Παπαδόπουλο, αφού ο έμπειρος κίπερ πάτησε άσχημα σε μια φάση και έπιασε το γόνατό του, μην μπορώντας να συνεχίσει και έδωσε τη θέση του στον Γραμματικάκη. Στο 15ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Κρέσπι έκανε ένα ωραίο συρτό σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Από την άλλη ο Βόλος έπαιζε αρκετά σκληρά και έκανε αρκετά μαρκαρίσματα, ωστόσο η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ δεν απείλησε ουσιαστικά. Την ίδια ώρα, οι Αρκάδες μπορεί να έβγαιναν με προϋποθέσεις στην κόντρα, αλλά τα χαλούσε διαρκώς, με τον Καρμόνα ως επί το πλείστον να έχει κάκιστες επιλογές, ενώ η καλύτερη στιγμή τους ήρθε με την κεφαλιά του Μιριτέλο που πέρασε άουτ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αστέρας έφυγε στην κόντρα, ωστόσο η σέντρα του Καρμόνα δεν ήταν ξανά καλή, αλλά η μπάλα έφτασε στον Γκος, ο οποίος κόπηκε τελευταία στιγμή μέσα στην περιοχή από τον Γκλάβτσιτς. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες (0-0).



Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Αστέρα να έχει μια μεγάλη ευκαιρία στο 63’ για να κάνει το 1-0. Συγκεκριμένα, ο Καλτσάς έκανε το γύρισμα, ο Κρέσπι ήταν έτοιμος να εκτελέσει, αλλά ο Μύγας τελευταία στιγμή τον έκοψε. Στην συνέχεια και οι δυο προπονητές έκαναν τις κατάλληλες αλλαγές μπας και αλλάξει κάτι.

Ο Μίλαν Ράσταβατς έριξε στη μάχη για πρώτη φορά τον Γιαμπλόνκσι, ο οποίος όσο αγωνίστηκε έδειξε θετικό πρόσημο και μάλιστα έδινε και οδηγίες στους συμπαίκτες του, κατευθύνοντας την ομάδα του. Παρόλα αυτά, ο Βόλος έχασε αδιανόητη ευκαιρία, την μεγαλύτερη της σεζόν πιθανότατα, όταν ο Σιέλης πρώτα από το μισό μέτρο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ασλανίδης πήρε το ριμπάουντ, αλλά η κεφαλιά του είχε ίδια κατάληξη!



Η τύχη χαμογέλασε στον Αστέρα, ήταν σαν να κάποιος να τους έκλεισε το… μάτι. Και κάπως έτσι ανέβηκαν στο γήπεδο, εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική προσέγγιση στο φινάλε του αγώνα από τον Άνχελ Λόπεθ, αρχίζοντας να πιέζουν. Χτύπησαν δύο φορές το καμπανάκι, μία με τον Μάντζη και άλλη μία με τον Καλτσά, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν το άκουσαν. Με τον Μιριτέλο τελικά στο 90’ να ξεραίνει την ομάδα του Άνχελ Λόπεθ!

Συγκεκριμένα, μετά από εκπληκτική σέντρα του Καλτσά, ο Αργεντινός άσος των Αρκάδων πετάχτηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Κόστιτς για το 1-0. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ και ύστερα από λίγα λεπτά μέτρησε κανονικά το γκολ.

Κάπως έτσι, ο Αστέρας πήρε μια μεγάλη νίκη που τον κράτησε σε τροχιά εξάδας και ανέβηκε στους 26 βαθμούς, ενώ από την άλλη ο Βόλος παρέμεινε στους 14.

Αστέρας Τρίπολης-Βόλος 1-0

MVP: Θέλει και ερώτημα! Ο Χουάν Μιριτέλο! Για ακόμη μια φορά ο Αργεντινός έδειξε πόση ποιότητα διαθέτει και γλύτωσε τον Αστέρα από την ήττα.

Η σφυρίχτρα: Ο Τσαγκαράκης δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά με τα διαρκή σφυρίγματά του και πολλές φορές τα ανάποδα σφυρίγματα που έδινε, πρόσθεσε εκνευρισμό στο παιχνίδι. Θα μπορούσε να κάνει μια σαφώς καλύτερη διαιτησία, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο.

Έτσι παρακολουθήσατε την αναμέτρηση μέσα από το sportfm.gr


Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (13΄Γραμματικάκης), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Καρμόνα (85΄Μπαρτόλο), Μουνάφο, Γκος (71΄Γιαμπλόνσκι), Ζουγλής (71΄Μάντζης), Κρέσπι, Καλτσάς, Μιριτέλο.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Ασλανίδης, Λούνα, Σιέλης, Μύγας, Μπαριέντος (94΄Καραγιάννης), Γκλάβτσιτς (94΄Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Κόμπα (66΄Τσοκάνης), Γκαρσία (80΄Ράσιτς), Μωραΐτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x