Stoiximan Super League

Η διακοπή θα φέρει εξελίξεις στον Αστέρα Τρίπολης

Η απογοητευτική πορεία του Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο γύρο έχει φέρει κατήφεια και κατά τη διάρκεια της διακοπής θα παρθούν αποφάσεις για το καλό της ομάδας.

Άλλη μία αγωνιστική, άλλη μια απογοήτευση για τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες είδαν τον Ατρόμητο να τους σοκάρει με δύο γκολ σε τρία λεπτά και να προηγείται 2-0, κρατώντας σχετικά εύκολα ως το φινάλε το σκορ και τη νίκη. Απέναντι σε μια ομάδα που αντί να βελτιώνεται αγωνιστικά όσο περνάει ο καιρός, ολοένα και χειροτερεύει ή καλύτερα... απογοητεύει.

Με το μπάτζετ να αυξάνεται το καλοκαίρι και τον Ηρακλή Μεταξά να έχει λόγο στις μεταγραφές, κρατώντας παράλληλα τον ίδιο κορμό των τελευταίων ετών, οι υποσχέσεις ήταν πολλές και το βλέμμα στα... ψηλά της βαθμολογίας. Μετά από 12 αγωνιστικές και ένα ματς πριν το κλείσιμο του πρώτου γύρου, ο Αστέρας βρίσκεται στο -8 από την εξάδα και μόλις στο +3 από την τελευταία θέση. Μιλάμε για μία νίκη σε δώδεκα παιχνίδια, το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην πρώτη κατηγορία.

Στο χορτάρι, η ομάδα απογοητεύει, έχοντας ορισμένες φαεινές εξαιρέσεις. Μόνο στα παιχνίδια με το λεγόμενο big-5 φάνηκε ανταγωνιστική, παίζοντας βεβαίως αρκετά αμυντικά και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τις λιγοστές φάσεις που έφτιαχνε. Σε άλλα το πέτυχε, όπως με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, σε άλλα όχι (με Άρη και Παναθηναϊκό).

Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, δεν προέρχεται και δεν φαίνεται σε αυτά τα ματς. Απέναντι σε ομάδες ισοδύναμες ή και κατώτερες βάσει μπάτζετ ή ρόστερ, η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά δεν έχει πλάνο! Το επιθετικό πλάνο, η δημιουργία φάσεων και το σκοράρισμα είναι σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα. Ο Αστέρας έχει την τέταρτη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 10 γκολ, έχοντας σκοράρει στις μισές (6) αναμετρήσεις!



Δεν υπάρχει πλάνο τροφοδότησης των επιθετικών που μένουν στα χαμηλά, ούτε σωστή παραγωγή, ενώ αυτοματισμοί στο γήπεδο δεν βγαίνουν. Άπαντες περιμένουν μια ατομική ενέργεια από ορισμένους ποδοσφαιριστές ή μια καλή σέντρα ή μπαλιά από κάποιον άλλον. Κοιτάζοντας τα γκολ του Αστέρα φέτος θα δουν άπαντες πως μόνο στη μοναδική νίκη απέναντι στον ΟΦΗ ήρθαν τέρματα με συνδυαστικό ποδόσφαιρο και στο πρόσφατο ματς με την ΑΕΚ. Στα υπόλοιπα, είτε από στατικές φάσεις (φάουλ, κόρνερ) είτε από κάποιες καλές σέντρες, καλά γυρίσματα έρχονται τα τέρματα.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει πρόβλημα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη βαθμολογική του συγκομιδή, αλλά και από την εικόνα του. Η ομάδα χρειάζεται αλλαγές, ίσως και αυτό το... λεγόμενο ηλεκτροσόκ. Το ματς με τον Ιωνικό τη Δευτέρα στην Τρίπολη κλείνει τον πρώτο γύρο, βρίσκοντας τον Αστέρα πολύ χαμηλά στη βαθμολογία ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ωστόσο, ανοίγει και την... πόρτα. Διότι μια σειρά από εξελίξεις αναμένονται στους Αρκάδες, με τη διοίκηση να έχει ως τώρα ένα σαφέστατο δείγμα για την πορεία της ομάδας. Με τον προπονητή να κρίνεται, να έχει την ευθύνη και να έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο βάρος λόγω της όλης κατάστασης (βαθμολογία, κλίμα στα αποδυτήρια, εικόνα στο γήπεδο). Διότι δεν θα προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη να απομακρυνθεί ο Ηρακλής Μεταξάς. Ίσως είναι και η φυσιολογική ροή των πραγμάτων...

Φυσικά, άμοιροι ευθυνών δεν είναι και οι ποδοσφαιριστές. Σε μια ομάδα, άπαντες κρίνονται, από τον προπονητή, το επιτελείο του, ως και τους παίκτες. Οπότε οι εξελίξεις από εβδομάδα ίσως να είναι συνολικές και να μην αφορούν μόνο ένα ή δύο άτομα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x