Stoiximan Super League

Καθάρισε με δύο γκολ από νωρίς τον Αστέρα ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος σκόραρε δύο φορές στα πρώτα 12 λεπτά της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια προστάτευσε όπως έπρεπε το προβάδισμά του, παίρνοντας μια σημαντική νίκη (2-0).

Τρίποντο στο πρωτάθλημα μετά από έναν μήνα πήρε ο Ατρόμητος, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι για τη 12η αγωνιστική της Super League, πλησιάζοντας στο -3 από τον 6ο της βαθμολογίας, Άρη.

Σε μια αναμέτρηση με γρήγορο ρυθμό και πολλές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο , η ομάδα του Κρις Κόλμαν ευτύχησε να σκοράρει δύο φορές με τους Χατζηισαΐα και Κιάρτανσον πριν καν συμπληρωθούν 12 λεπτά αγώνα, προφυλάσσοντας πολύ σωστά το υπέρ της 2-0, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει από την ψυχρολουσία του ξεκινήματος, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να βρει το γκολ που θα τον ξαναέβαζε στη διεκδίκηση του ματς, μένοντας χωρίς νίκη για 6η διαδοχική αγωνιστική και έχοντας μόλις μία συνολικά, στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο μυαλό των κόουτς

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Κρις Κόλμαν, επιλέγοντας τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια και τους Κεσχρίντα, Χατζηισαΐα, Μαυρομάτη, Αθανασίου ως τετράδα άμυνας μπροστά του. Ο Κουέν πήρε τον ρόλο του εξαριού, με τους Έρλινγκμαρκ, και Γκονζάλες μπροστά του, στον άξονα. Ο Ροτάριου ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ, ο Ρομπάιγ ως αριστερό, με τον Κιάρτανσον πιο προωθημένο.

Από την άλλη, ο Ηρακλής Μεταξάς επέλεξε το 4-4-2, με Παπαδόπουλο τερματοφύλακα και τετράδα της άμυνας τους Γκαντάφσκι, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Τασουλή, ως αμυντική τετράδα. Σίτο και Ριέρα ξεκίνησαν στις πτέρυγες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας ως τα δύο χαφ, ενώ Κρέσπι και Μπαράλες αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο. Στο 27’ ο Ατρόμητος «απάντησε» με

Το ματς

Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που μπήκε δυνατότερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ευτυχώντας να μεταφράσει την ανωτερότητά του σε προβάδισμα στο 9ο κιόλας λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, Μαυρομάτης γύρισε με κεφαλιά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Χατζηισαΐας έπιασε ωραίο σουτ στην κίνηση, κάνοντας το 1-0. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα (12’), οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά, με τον Ρομπάιγ να συγκλίνει από τα αριστερά και να κάνει υπέροχη πάσα στον Κιάρτανσον, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με την εστία και δεν λάθεψε, «γράφοντας» το 2-0 με όμορφο τσίμπημα της μπάλας, πάνω από το σώμα του Παπαδόπουλου.

Στη συνέχεια ο Αστέρας ισορρόπησε και πήρε μέτρα στο γήπεδο, ενώ ο Μπαράλες δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με την μπάλα στο 22’, μετά από σέντρα του Σίτο. Έχοντας πλέον την κατοχή και προσπαθώντας να ξαναμπούν στο ματς, οι Αρκάδες απείλησαν ξανά στο 26’, όταν ο Σίτο βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή μετά από σέντρα του Ιγκλέσιας, αλλά η κεφαλιά του έφυγε ψηλά. Ο Ατρόμητος ήταν πολύ απειλητικός στις αντεπιθέσεις και το έδειξε στο 27’, όταν ο Γκονζάλες βρήκε χώρο και έπιασε δυνατό μακρινό σουτ, με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα, σπρώχνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 31’ ο Ριέρα έκανε υπέροχη μακρινή μπαλιά βγάζοντας τετ-α-τετ τον Σίτι, με τον τελευταίο όμως να μην καταφέρνει να νικήσει τον Γιαννιώτη. Στο 37’ ο Κρέσπι εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση, λίγο άουτ, ενώ στο 41’ ο πολύ δραστήριος, Ρομπάιγ, έκανε σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ροτάριου να πιάνει κεφαλιά ολομόναχος και τον Παπαδόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά με το δεξί του πόδι!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να περιμένει τους αντιπάλους του και τον Αστέρα να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ που θα τον ξαναέβαζε στη διεκδίκηση τουλάχιστον του ενός βαθμού. Στο 53’ ο Ριέρα προσπάθησε να «κρεμάσει» εντυπωσιακά τον Γιαννιώτη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 55’ ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε εύκολα μια κεφαλιά του Μπαράλες από καλή θέση.

Στο 59’ οι γηπεδούχοι έδειξαν ξανά πόσο απειλητικοί ήταν στην αντεπίθεση, με τον Παπαδόπουλο να προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Κιάρτανσον πριν εκείνος στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Κουέν σούταρε στο δοκάρι. Στο 61’ μετά από σέντρα του Καρμόνα, μια κεφαλιά του Μπενίτο πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 70’ ο Κρέσπι «άγγιξε» το γκολ, στέλνοντας πέφτοντας την μπάλα στο δοκάρι, μετά από συρτή σέντρα του Άλβαρεζ.

Στο 75’ μετά από φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ των γηπεδούχων, Μπενίτο και Κρέσπι δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με τον Γιαννιώτη να επεμβαίνει σωτήρια για την ομάδα του. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν ως πρώτο τους μέλημα την άμυνα, ο Αστέρας προσπαθούσε χωρίς επιτυχία να νικήσει τον Γιαννιώτη, με το 2-0 να μένει ως το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Φανταστική εμφάνιση από τον Ρομπάιγ για τους νικητές! Ο 28χρονος Γάλλος ήταν ο μαέστρος του Ατρομήτου και αποτελούσε μία διαρκή απειλή για την άμυνα του Αστέρα, λόγω των δημιουργικών του ικανοτήτων. Σέρβιρε μαγική ασίστ για το 2-0 και δικαίως πήρε το ζεστό χειροκρότημα των φίλων της ομάδας του όταν αντικαταστάθηκε στα τελευταία λεπτά.

Η «σφυρίχτρα»: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Γκορτσίλα, αντιμετώπισε σωστά τις λιγοστές επίμαχες φάσεις που βρήκε μπροστά του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομάτης, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Κουέν (77’ Φριντζόνσον), Γκονζάλες (67’ Οικονομίδης), Ροτάριου (77’ Κλωναρίδης), Ρομπάιγ (89’ Τζοβάρας), Κιάρτανσον (67’ Τζαβίδας)

Δεν χρησιμοποιήθηκαν: Μάριτς, Κιβρακίδης, Μουνίθ, Σουάρεθ

Αστέρας Τρίπολης (Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρντάφσκι (46’ Καρμόνα), Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Τασουλής (68’ Άλβαρεζ), Κρέσπι, Μουνάφο (68’ Μπερτόγλιο), Ιγκλέσιας, Σίτο, Ριέρα, Μπαράλες (56’ Μπενίτο)

Δεν χρησιμοποιήθηκαν: Τσιφτσής, Στάνκο, Προύντζος, Ντομίγκες, Ατιένθα

Διαιτητής: Γκορτσίλας

Βοηθοί: Κωνσταντίνου, Χριστοδούλου

4ος: Τσιμεντερίδης

VAR: Κουμπαράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x