Stoiximan Super League

«Γείωσε» τον ΠΑΟΚ ο Αστέρας Τρίπολης

Λίγες μέρες μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ... προσγειώθηκε απότομα από τον Αστέρα Τρίπολης, μένοντας στο 1-1 με τους Αρκάδες εκτός έδρας. «Φωνάζουν» για δύο πέναλτι οι γηπεδούχοι.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε πάρει ώθηση από το μεσοβδόμαδο «διπλό» επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο, όμως στα playoffs της Super League 1 οι Θεσσαλονικείς κόλλησαν στην Τρίπολη, μένοντας στο 1-1 με την Τρίπολη.

Μουνάφο (65') και Σφιντέρσκι (56') βρήκαν δίχτυα για τις δύο ομάδες, με τον Πολωνό να έχει και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο. Οι δε γηπεδούχοι, έχουν παράπονα για δύο πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο σε φάσεις με πρωταγωνιστή τον Κρέσπο.

Στο μυαλό του κόουτς

Τόσο ο Μίλαν Ράσταβατς, όσο και ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξαν τις ομάδες τους με 4-2-3-1. Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, με τους Κώτσιρα, Σουάρεθ, Καστάνιο και Άλβαρες να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Βαλιέντε και Μουνάφο, με τους Τιλίκα, Φερνάντεθ και Σίτο να πλαισιώνουν τον Μπαράλες.

Για τον «Δικέφαλο του Βορρά», κάτω από την εστία επιλέχθηκε ο Πασχαλάκης, έχοντας μπροστά του τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο και Μπαμπά. Στη μεσαία γραμμή οι Κόστα και Σβαμπ, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Σφιντέρσκι, βρέθηκαν οι Ζίβκοβιτς, Ουάρντα και Τζόλης.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 5’, όταν ο Σφιντέρσκι απέτυχε να νικήσει τον Παπαδόπουλο από πολύ κοντινή απόσταση. Στο 12’, οι Αρκάδες κόντεψαν να προηγηθούν από το πουθενά, όταν ο Πασχαλάκης έχασε το κοντρόλ μετά το γύρισμα του Ίνγκασον αλλά πρόλαβε να διώξει πάνω στην γραμμή προτού σημειωθεί ένα απίστευτο αυτογκόλ!



Μεταξύ 22’ και 23’, οι Θεσσαλονικείς είχαν δύο πολύ καλές στιγμές, με τον Σφιντέρσκι αρχικά να έχει κεφαλιά στο δοκάρι και εν συνεχεία τον Τζόλη να βλέπει τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση.

Από εκεί και πέρα, δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική στιγμή στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, με εξαίρεση τα δύο πέναλτι που ζήτησε ο Αστέρας. Πρώτα στο 28’, σε μαρκάρισμα του Κρέσπο στον Τιλίκα, με την μπάλα να βρίσκει και στο χέρι του αμυντικού του ΠΑΟΚ. Στις καθυστερήσεις, ο Αργεντινός έβαλε τα χέρια του και ανέτρεψε τον Ριέρα, όμως και πάλι ο Καραντώνης έδειξε «παίζετε».



Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους Θεσσαλονικείς να ανοίγουν το σκορ στο 56ο λεπτό, όταν ο Σφιντέρσκι έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ την έστειλε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Παπαδόπουλου.



Παρ’ όλα αυτά, πριν περάσει ένα δεκάλεπτο, ο Αστέρας είχε φέρει το ματς στα ίσα! Μετά από αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Μουνάφο πρόλαβε τον Ουάρντα και ισοφάρισε στο 65', κάνοντας... χαλάστρα στους Θεσσαλονικείς.



Οι τελευταίοι πίεσαν στα εναπομείναντα 25 λεπτά αλλά δεν είχαν τύχη, με τις κεφαλιές των Σφιντέρσκι και Κρέσπο στις καθυστερήσεις να περνούν άουτ.

MVP: Εκτός του γκολ που πέτυχε, ο Χουάν Μουνάφο είχε εξαιρετική παρουσία στον χώρο του κέντρου και παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου στο... νήμα από τον έτερο σκόρερ, Σφιντέρσκι.

Η... σφυρίχτρα: Ο Καραντώνης ελέγχεται για τις δύο φάσεις στις οποίες διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι. Στην πρώτη περίπτωση, ο Κρέσπο φαίνεται να βρίσκει με το πόδι τον Τιλίκα και αν συνεχεία η μπάλα βρήκε στο χέρι του, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο ίδιος παίκτης έβαλε τα χέρια του στον Ριέρα, δίχως όμως να υπάρξει καταλογισμό πέναλτι.

Τα highlights του αγώνα



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (78’ Μπελόκ), Τιλίκα (78’ Κρέσπι), Φερνάντεθ (16’ Ριέρα), Σίτο (67’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

Στον πάγκο: Τσιφτσής, Χριστόπουλος, Τασουλής, Γκαρθία, Γκόμες.

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Αουγκούστο, Σβαμπ (76’ Κρμέντσικ), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (83’ Μουργκ), Τζόλης (58’ Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι.

Στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Τσιγγάρας, Καγκάβα, Λάμπρου.

Διαιτητής: Καραντώνης

Βοηθοί: Απτόσογλου, Κόλλιας

4ος: Γκάμαρης

VAR: Μανούχος

AVAR: Καλαμπόκης

Δείτε ΕΔΩ το live του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x