Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ με φόρα, πέρασε αέρα από την Τρίπολη και ανεβαίνει!

Ο ΠΑΟΚ ξετύλιξε τα δώρα της άμυνας του Αστέρα, τα μετέτρεψε σε γκολ και πέρασε από την Τρίπολη, επικρατώντας με 4-1 και περιμένει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων συνδιεκδικητών του τίτλου.

ΠΑΟΚ με το πόδι στο γκάζι! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στην Τρίπολη, αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα ζητήματα στην άμυνα του Αστέρα και τα… δώρα των παικτών του για να επικρατήσει με το εμφατικό 4-1, ανεβαίνοντας στους 32 βαθμούς.

Κάπως έτσι, οι «ασπρόμαυροι» πήραν την τέταρτη διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα και σκόραραν για πρώτη φορά τέσσερα γκολ στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, ενώ πλέον θα περιμένουν τα αποτελέσματα των υπολοίπων συνδιεκδικητών του τίτλου για να γνωρίζουν σε ποια θέση θα τους βρει το φινάλε της 14ης αγωνιστικής.

Την ίδια ώρα, οι Αρκάδες είδαν το σερί δύο νικών που είχαν χτίσει να σταματάει και παραμένουν στη 6η θέση (έστω και προσωρινά) με 17 βαθμούς, ενώ έχασαν με νέο τραυματισμό τον Μπαρτόλο.

Με την Κηφισιά εκτός έδρας κλείνει το 2023 ο ΠΑΟΚ, ταξιδεύει στην Κρήτη για το ματς με τον ΟΦΗ ο Αστέρας Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-4

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς, αλλάζοντας τα άκρα της άμυνάς του και δίνοντας φανέλα βασικού στον Ζουγλή, επίσης. Στο τέρμα ο Παπαδόπουλος, με τους Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Αλάγκμπε, Μουνάφο στα χαφ και οι Καλτσάς, Μπαρτόλο, Ζουγλής στην τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μιριτέλο.

Ίδια διάταξη για τον ΠΑΟΚ από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Κοτάρσκι στην εστία και οι Βιεϊρίνια, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα στην άμυνα. Σβαμπ, Οζντόεφ στον άξονα, με τους Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κωνσταντέλια στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Σαμάτα βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Το ματς

Φουριόζος στο παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης, άγγιξε το προβάδισμα αλλά πλήρωσε την αστοχία του. Διότι μέχρι το 6ο λεπτό βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0! Πρώτα στο 5’ όταν μετά από κλέψιμο του Ζουγλή, έπαιξε κάθετα για τον Μιριτέλο, εκείνος έδωσε στον Μπαρτόλο που έσπασε για τον Μουνάφο, ο οποίος έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε δύσκολα. Ένα λεπτό μετά δε, ο Καλτσάς έπιασε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κοτάρσκι έδιωξε και ο Αλάγκμπε πήρε το ριμπάουντ και προ κενής εστίας σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι!

Όσο περνούσε η ώρα, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν τον έλεγχο και στο 21ο λεπτό είχαν την πρώτη τους ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με τον προωθημένο Κουλιεράκη να παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Οι Αρκάδες έχασαν ακόμα μια μεγάλη φάση στο 25ο λεπτό για το 1-0, με τον Ζουγλή να βγαίνει απέναντι στον Κοτάρσκι αλλά έκανε ένα αδύναμο πλασέ και ο Μουργκ έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος. Ο Μίλαν Ράσταβατς είδε στο 27’ τον Μπαρτόλο να αποχωρεί με ένα τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο και να μπαίνει στη θέση του ο Γκος.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ τιμώρησε τον Αστέρα για τις χαμένες φάσεις του και στο 34ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Μετά από σουτ του Κωνσταντέλια, η μπάλα κόντραρε και ο Μουργκ επωφελήθηκε και σκόραρε από κοντά για το 1-0. Όλοι οι παίκτες των Αρκάδων σταμάτησαν, νομίζοντας πως είναι εκτεθειμένος (σσ. κάλυπτε ο Τζουκάνοβιτς), με τους γηπεδούχους να δέχονται ένα φθηνό γκολ. Στο 44ο λεπτό η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι μετά από πέσιμο του Οζντόεφ μέσα στην περιοχή, μετά από μονομαχία με τον Μουνάφο, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε», με την φάση να ελέγχεται μέσω του VAR και όντως να δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα (0-1) κόντρα στον Αστέρα, έχοντας κάνει ένα πρώτο βήμα για να φύγει νικητής από την Τρίπολη.



Με τον ίδιο ρυθμό κύλησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα και τον Αστέρα να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 59ο λεπτό και μετά από λάθος του Καρμόνα στον άξονα, ο Σαμάτα έγινε κάτοχος της μπάλας και έβγαλε μια γλυκιά σέντρα στον Ντεσπόντοφ, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση, και ενώ ο Άλβαρες έχει χάσει τη φάση, εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο για το 2-0.

Ο Αστέρας δεν πτοήθηκε και είχε άμεση αντίδραση, μειώνοντας στο 63ο λεπτό για το 2-1, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άλβαρες, ο Κοτάρσκι έκανε ένα τραγικό λάθος και έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον προωθημένο Τζουκάνοβιτς να σκοράρει για την ομάδα του. Στο 67’ οι Αρκάδες είχαν μια μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν στα ίσα το ματς, όταν μετά από γύρισμα του Καλτσά και κακή απομάκρυνση των παικτών του ΠΑΟΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Άλβαρες ο οποίος έπιασε οβίδα στην κίνηση με το δεξί (κακό του πόδι) που πέρασε λίγο άουτ.



Εκεί που οι Αρκάδες έδειχναν πως ανέβαιναν και θα κυνηγούσαν την ισοφάριση, πληγώθηκαν από άλλο ένα τραγικό λάθος! Διότι στο 69ο λεπτό ο Άλβαρες έκανε ένα τραγικό γύρισμα προς τα πίσω, ο Σαμάτα πήγε να τσιμπήσει, ο Παπαδόπουλος έδιωξε προσωρινά, αλλά ο Μουργκ επωφελήθηκε και επί της ουσίας σε κενή εστία έκανε το 3-1. Ο Ράσταβατς έκανε κάποιες αλλαγές και έβαλε φρέσκα πόδια μέσα στο ματς, ωστόσο δεν πήρε τις κατάλληλες βοήθειες.

Αντιθέτως, ο Λουτσέσκου πήρε από τις αλλαγές του πράγματα, αφού ο νεοεισελθών Τζίμας εκμεταλλεύτηκε άλλη μια αμυντική ολιγωρία των γηπεδούχων, έκανε το παράλληλο με την εστία γύρισμα και ο Ντεσπόντοφ έγραψε το τελικό 4-1 στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του ΠΑΟΚ!



Έτσι παρακολουθήσατε το παιχνίδι live μέσα από το sportfm.gr

MVP: Ο Μουργκ αποτελεί τη φετινή σεζόν κομβικό παίκτη για τον ΠΑΟΚ. Ο Αυστριακός δεν επέτρεψε να φανούν οι απουσίες των Ζίβκοβιτς, Τάισον και με δύο γκολ καθάρισε το ματς και το τρίποντο. Σε κομβικό σημείο αμφότερα, αφού το πρώτο έρχεται σε μια ανύποπτη φάση για το 1-0, ενώ κάνει το 3-1 τη στιγμή που πιέζουν οι γηπεδούχοι. Από κοντά και ο Ντεσπόντοφ με άλλα δύο γκολ, αναστατώνοντας αρκετά την αντίπαλη άμυνα.

Η σφυρίχτρα: Ο Μαλούτας δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί, αν και ορισμένες φορές σφύριζε αρκετά συχνά και διέκοπτε τον ρυθμό του αγώνα.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Αλάγκμπε, Μουνάφο (77’ Βαλιέντε), Καλτσάς (91’ Ντιαρά), Ζουγλής (77’ Σίτο), Μουνάφο (27’ Γκος), Μιριτέλο (77’ Μάντζης)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73’ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντόεφ (73’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας (81’ Τόμας), Σαμάτα (89’ Τζίμας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x