Stoiximan Super League

Ο Αστέρας δεν χάνει στην Τρίπολη, ο ΠΑΣ… πουθενά!

Αστέρας και ΠΑΣ έμειναν στο 1-1, με τους Αρκάδες να μένουν για δέκατο σερί εντός έδρας ματς αήττητοι και οι Ηπειρώτες να έχουν μόλις μία ήττα στον δεύτερο γύρο.

Μάχη χωρίς νικητή στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Αστέρας και ΠΑΣ έμειναν στο 1-1, με τους Αρκάδες να μένουν για δέκατο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς ήττα στην Τρίπολη και τους Ηπειρώτες να παίρνουν έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθειά τους να «ξεμακρύνουν» από τα χαμηλά της βαθμολογίας.

Μόλις μία ήττα στον δεύτερο γύρο οι Γιαννιώτες, που έφτασαν τις πέντε σερί ισοπαλίες, ενώ ο Αστέρας έχει 12 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα! Στους 24 βαθμούς οι Τριπολιτσιώτες που παίζουν με την ΑΕΚ εκτός την επόμενη αγωνιστική, στους 22 ο ΠΑΣ που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Πολλές ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά από τον Άκη Μάντζιο, με τον Αστέρα να τελειώνει το ματς με τρεις «πιτσιρικάδες» στο χορτάρι και τους Αλάγκμπε, Κωστέα, Ζουγλή και τον τελευταίο να έχει χαμένο τετ-α-τετ στο 90’ για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του και να κάνει ιδανικό ντεμπούτο.

Στο μυαλό του κόουτς


Διάταξη 4-2-3-1 επέλεξε για τον Αστέρα ο Άκης Μάντζιος. O Παπαδόπουλος τέρμα και οι Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Τασουλής στην τετράδα της άμυνας. Ιγκλέσιας, Σανταφέ τα δύο χαφ, με τους Κρέσπι, Ριέρα, Σίτο στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-3-3 κατέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος. Στην εστία ο Τσιντώτας και οι Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος στην άμυνα. Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο η τριάδα του άξονα, με τους Μορέιρα, Τζίμα στα εξτρέμ και τον Μπάλαν σε ρόλο φορ.



Το ματς


Με τις καλύτερες προδιαγραφές ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Αστέρα, αφού στα πρώτα δευτερόλεπτα κέρδισε ένα φάουλ σε πολύ καλό σημείο, το οποίο ο Ριέρα το μετέτρεψε σε γκολ. Ο Ισπανός μόλις στο 2’ το εκτέλεσε αριστουργηματικά με την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί «Γ» της εστίας του Τσιντώτα για το 1-0.

Στην συνέχεια, ο ΠΑΣ ανέβασε ρυθμό, είχε την μπάλα και την κυκλοφορούσε γύρω από τα καρέ των γηπεδούχων, έχοντας κάποιες στιγμές αλλά όχι κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 15’ η ομάδα του Θανάση Στάικου είχε μια καλή φάση για την ισοφάριση, όταν ο Μορέιρα πήρε την κεφαλιά πάσα, ο Παπαδόπουλος βγήκε αλλά δεν πρόλαβε, με τον Καρμόνα τελικά να απομακρύνει. Οι Ηπειρώτες έχασαν τον Παντελάκη με τραυματισμό, ενώ τα νεύρα δεν έλειψαν εκατέρωθεν, καθώς υπήρχε αρκετή ένταση. Μάλιστα ο Πήλιος στο 34’ έκανε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Καρμόνα, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα ωστόσο βρήκε με τις τάπες τον μηρό του Ισπανού με τον διαιτητή να μην δίνει καν φάουλ.

Ένα λεπτό αργότερα ωστόσο δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΣ, καθώς μετά από μονομαχία του Καρμόνα με τον Τζίμα, ο διαιτητής θεώρησε πως υπάρχει ανατροπή του δεύτερου από τον πρώτο. Πολύ... light ήταν η επαφή, το VAR συμφώνησε πάντως με τον ρέφερι για την παράβαση. Κάπως έτσι ο Εραμούσπε στο 37ο λεπτό εκτέλεσε εύστοχα από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 1-1 για τους Ηπειρώτες.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες (1-1).


Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό κύλησε το δεύτερο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να κυκλοφορούν την μπάλα προσπαθώντας να βρουν χώρους στα αντίπαλα καρέ. Οι αλλαγές του Μάντζιου και συγκεκριμένα η είσοδος των Μουνάφο, Αλάγκμπε βοήθησαν τον Αστέρα να ελέγξει το ματς και να ανεβάσει ταχύτητα, ωστόσο οι Ηπειρώτες έπαιζαν όλοι πίσω από την μπάλα και αρκετά κλειστά, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να παίξουν κάθετα.

Στο 70ο λεπτό ο Αστέρας είχε μια καλή ευκαιρία με ωραίο σουτ του Κρέσπι το οποίο ωστόσο πέρασε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα οι Αρκάδες είχαν μια μεγάλη φάση, με τον Κρέσπι να κάνει την σέντρα σουτ, μετά την κάθετη του Καρμόνα, αλλά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Ο Αστέρας συνέχιζε να απειλεί και στο 81’ έχασε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου προβάδισμα, όταν ο Καρμόνα έκανε την σέντρα, ο Σόρια δεν έδιωξε καλά, με τον Σίτο να παίρνει το ριμπάουντ αλλά από πλεονεκτική θέση να σουτάρει άουτ.

Στο ματς μπήκε και ο νεαρός Νίκος Ζουγλής, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες του Αστέρα και μάλιστα στο 90’ είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του και να κάνει ιδανικό ντεμπούτο. Ο Τιλίκα τον έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ, ωστόσο νικήθηκε από τον Τσιντώτα που κράτησε το σκορ ως είχε. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τον Αστέρα Τρίπολης να έρχεται ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα: 1-1

MVP: Ο Τσιντώτας θα πάρει την εν λόγω διάκριση καθώς βγάζει το τετ-α-τετ στο 90’ με τον Ζουγλή και κρατάει τον βαθμό για τον ΠΑΣ. Στο φάουλ του Ριέρα δεν μπορούσε να κάνει κάτι και κερδίζει για την επέμβαση στο τέλος το «βραβείο» από τον Αλάγκμπε, ο οποίος μπήκε στο ημίχρονο και άλλαξε όλη την εικόνα του Αστέρα προς το καλύτερο.

Η σφυρίχτρα: Ο Τσιμεντερίδης ελέγχεται για το πέναλτι που έδωσε στον ΠΑΣ, καθώς η επαφή που είχε ο Καρμόνα με τον Τζίμα ήταν αρκετά light. Χαμηλά κάτι υπάρχει, αλλά δεν είναι βέβαιο πως είναι αρκετή για να δείξει την άσπρη βούλα ο διαιτητής. Επιπλέον, ένα λεπτό νωρίτερα ο Πήλιος βρήκε με τις τάπες τον Καρμόνα και δεν έδωσε καν φάουλ σε ένα πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα, ενώ συνολικά του έφυγαν ορισμένες φάσεις και συγκέντρωσε εκατέρωθεν διαμαρτυρίες για τον πειθαρχικό του έλεγχο.

Έτσι παρακολουθήσατε το ματς live από το sportfm.gr

Αστέρας Τρίπολης (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Τασουλής, Σανταφέ, Ιγκλέσιας, Ριέρα, Κρεσπί, Σίτο, Μπαράλες

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίμας, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα, Μπάλαν, Μορέιρα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x