Stoiximan Super League

Αστέρας Τρίπολης: Τα πρώτα δείγματα του Μιριτέλο και το… έντονο πρέσινγκ

Στον Αστέρα Τρίπολης χαμογελάνε για το 25λεπτο ανεπίσημο ντεμπούτο του Χουάν Μιριτέλο, όπως και για τα στοιχεία που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς.

Ο Αστέρας έδωσε το δεύτερο φιλικό του στην Τρίπολη κόντρα στον Ατρόμητο, με τις δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1. Βέβαια, καμία σημασία δεν έχει το σκορ, αφού τα φιλικά γίνονται για να βγάζουν τα συμπεράσματά τους οι προπονητές και να δοκιμάζουν πράγματα ενόψει της νέας σεζόν. Ωστόσο, βγάλαμε και εμείς κάποια συμπεράσματα από το παιχνίδι των Αρκάδων και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω.

Ο Μιριτέλο πρόλαβε να δείξει ορισμένα στοιχεία


Ο Χουάν Μπαουτίστα Μιριτέλο έφτασε στην Ελλάδα την Πέμπτη, όπου και πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και την Παρασκευή ταξίδεψε στην Τρίπολη για να υπογράψει με τη νέα του ομάδα. Ο 24χρονος επιθετικός είναι έτοιμος αγωνιστικά καθώς το πρωτάθλημα της Αργεντινής διεξάγεται κανονικά αυτή την εποχή και έτσι ζήτησε ο ίδιος να αγωνιστεί στο φιλικό του Αστέρα. Όπως και έγινε στο δεύτερο ημίχρονο που ο Σέρβος τεχνικός άλλαξε όλη την ενδεκάδα και έδωσε και χρόνο συμμετοχής στον Μιριτέλο για 25 λεπτά απλά για να πάρει χρόνο στα πόδια του και να… γνωριστεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Αστέρας Τρίπολης: Τα πρώτα δείγματα του Μιριτέλο

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που μπήκε στο ματς προσπάθησε να απειλήσει, να δημιουργήσει ευκαιρίες και συμμετείχε στην κυκλοφορία της μπάλας, όντας το στήριγμα για τους συμπαίκτες του. Δεν βρήκε γκολ παρότι με τις κινήσεις του έδειχνε πως το έψαχνε, ωστόσο έβγαλε μια ωραία ασίστ με κεφαλιά-πάσα στον Σίτο που τελικά από κοντά έκανε το 1-1. Με το καλημέρα ο Μιριτέλο έδειξε πόσο όρεξη έχει, αλλά και την ποιότητά του, αφού αυτά τα 25 λεπτά έφταναν για να αφήσει υποσχέσεις για την συνέχεια. Στην ομάδα τον ήθελαν πολύ, τον έφεραν στην Τρίπολη, με τον προπονητή του να πιστεύει σε εκείνον, αλλά και ο ίδιος ο Αργεντινός έδειξε ότι ήρθε για να βοηθήσει τον Αστέρα και να τον επαναφέρει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Αστέρας Τρίπολης: Τα πρώτα δείγματα του Μιριτέλο

Η επιστροφή του Μίλαν Ράσταβατς


Ο Σέρβος επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας μετά από έναν χρόνο και προσπαθεί να φτιάξει από την αρχή τον Αστέρα μετά από μια κακή σεζόν ομολογουμένως. Ο Ράσταβατς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει πολύ καλά την ομάδα της Τρίπολης και με εκείνον στον πάγκο οι Αρκάδες έπαιζαν ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και παρουσίαζαν μια πολύ καλή εικόνα.

Ο 49χρονος προπονητής λοιπόν επέστρεψε και δουλεύει με την ομάδα του όλο αυτό τον καιρό, έχοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη από τη διοίκηση. Από παλιά ο Ράσταβατς συνήθιζε στα φιλικά παιχνίδια σε κάθε ημίχρονο να βάζει και μια διαφορετική ενδεκάδα, ώστε να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους όλοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά και να δει και ο ίδιος τι του ταιριάζει.

Ωστόσο, το θετικό είναι πως αυτό που κάνει με τις διαφορετικές ενδεκάδες δεν επηρεάζει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Το στιλ και η φιλοσοφία παραμένει η ίδια, παρότι υπάρχουν διακυμάνσεις όπως είναι λογικό αφού ακόμη υπάρχει μπόλικος δρόμος για να συνεχιστεί η δουλειά. Κάτι που σημαίνει πως όλοι οι παίκτες αφομοιώνουν αυτά που ζητάει ο προπονητής τους, τα βγάζουν στο γήπεδο και το στιλ του παιχνιδιού δεν αλλάζει.

Αστέρας Τρίπολης: Τα πρώτα δείγματα του Μιριτέλο

«Νιώθω παρά πολύ άνετα εδώ. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις. Τώρα βρισκόμαστε στο χτίσιμο μιας νέας ομάδας και πιστεύω πως θα κάνουμε καλή δουλειά. Υπάρχει μια σταδιακή βελτίωση. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε από την πρώτη στιγμή. Είμαστε στο ξεκίνημα.

Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Είμαστε αισιόδοξοι. Ξέρουμε τι θέλουμε στις μεταγραφές, όμως ακόμα δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό. Προσπαθούμε για το καλύτερο»
, ανέφερε ο Σέρβος τεχνικός μετά το φιλικό ματς χθες.

Η πίεση του Αστέρα ψηλά


Πρώτη φορά είδαμε τους Αρκάδες να παίζουν ψηλά στο γήπεδο και να πιέζουν, υπό τις οδηγίες του Μίλαν Ράσταβατς. Συνήθως με τον Σέρβο τεχνικό η ομάδα συνήθιζε να παίζει πιο συντηρητικά και σφιχτά, δίνοντας χώρους και έψαχνε διαρκή κλεψίματα για να χτυπάει με γρήγορη κυκλοφορία. Κάτι το οποίο δεν είδαμε χθες, ούτε και στο πρώτο φιλικό με τον Παναιτωλικό. Αντίθετα, οι παίκτες του Αστέρα ανέβαιναν να πιέσουν τους αντιπάλους ψηλά στο γήπεδο, θέλοντας να τους οδηγήσουν σε λάθη και να κλέψουν μπάλες με σκοπό να απειλήσουν άμεσα. Έκαναν αρκετά κλεψίματα στο δεύτερο μισό του γηπέδου, αλλά δεν τα... έκαναν φάσεις αφού τα χαλούσαν στην τελική πάσα, ωστόσο το στίγμα φάνηκε και δόθηκε από τους κιτρινομπλέ.

Επιπλέον, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ καλός, αλλά εννοείται σημαντικό ρόλο παίζει και ο αντίπαλος και το στυλ του παιχνιδιού του. Ωστόσο και στο ματς με τον Παναιτωλικό και στο χθεσινό με τον Ατρόμητο, ο Αστέρας δεν κλεινόταν και έβγαινε μπροστά να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που του παρουσιαζόταν.

Οι μικροί που αρέσουν


Ο Μίλαν Ράσταβατς εμπιστεύεται τα νέα παιδιά από την ακαδημία του Αστέρα και το είδαμε τόσο στην προηγούμενή του θητεία, όσο και τώρα. Πολλά νεαρά παιδιά έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια στα πόδια τους, δείχνοντας το ταλέντο τους, αλλά βοηθάνε επίσης και την ομάδα.

Ο Ζουγλής, ο Εμπό, ο Κωστέας ήταν μερικοί από αυτούς που έπαιξαν και στο χθεσινό φιλικό των Αρκάδων (όπως και στο πρώτο με τον Παναιτωλικό), ενώ άκρως θετικές εμφανίσεις έχουν δείξει και ο Χριστόπουλος και ο Σγουρής που βρέθηκε κάτω από την εστία στο δεύτερο ημίχρονο και έκανε σταθερές επεμβάσεις. Γενικότερα, οι Αρκάδες βγάζουν παίκτες από τα... σπλάχνα τους και τροφοδοτούν συχνά-πυκνά άλλες ελληνικές ομάδες, αλλά και συλλόγους του εξωτερικού, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται.

Πολύ σημαντικό γενικότερα οι ομάδες να εμπιστεύονται τα νέα παιδιά και να τους δίνουν ευκαιρίες και στον Αστέρα αν μη τι άλλο γίνεται χρόνια αυτό, αφού στηρίζεται πολύ στην ακαδημία του, η οποία έχει βγάλει σημαντικούς ποδοσφαιριστές.

Αστέρας Τρίπολης: Τα πρώτα δείγματα του Μιριτέλο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x