Stoiximan Super League

Αστέρας Τρίπολης: Παλεύει για τη δύσκολη κίνηση με τον Τέκι!

Ο Αστέρας Τρίπολης κινείται για τον 26χρονο χαφ της Χάμαρμπι, Τέσφαλντετ Τέκι, ο οποίος έχει πάνω από 150 συμμετοχές συνολικά στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας και της Ολλανδίας.

Μια κίνηση από το... πάνω ράφι προσπαθεί να κάνει ο Αστέρας Τρίπολης με σκοπό να ενισχύσει σημαντικά τη μεσαία του γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες του sportfm.gr οι Αρκάδες παλεύουν για τη δύσκολη περίπτωση του Τέσφαλντετ Τέκι της Χάμαρμπι.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποιότητα και χαρακτηριστικά που έψαχναν οι άνθρωποι του Αστέρα και τα βρήκαν στο πρόσωπο του 26χρονου χαφ, ο οποίος είναι μια φορά διεθνής με την εθνική Σουηδίας (και αρκετές με τα μικρότερα τμήματα) και μετράει πάνω από 150 συμμετοχές συνολικά στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας και της Ολλανδίας.

Μάλιστα, ο Τέκι είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται τόσο στο “6” όσο και στο “8”, κάτι που ήθελαν στους Αρκάδες, ενώ έχει ρυθμό από το πρωτάθλημα της Σουηδίας που είναι σε εξέλιξη και εφόσον έρθει στην Τρίπολη άμεσα, αναμένεται να μπει ακόμα και κατευθείαν στα... βαθιά. Διακρίνεται για την καλή του τεχνική κατάρτιση και την ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια, όντας ένας ποδοσφαιριστής με μπόλικα τρεξίματα και καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο, βοηθώντας σημαντικά και στο ανασταλτικό κομμάτι.



Μια περίπτωση, πάντως, που δεν είναι εύκολη αφού ο Τέκι έχει συμβόλαιο ως το 2026 με την Χάμαρμπι, αλλά τα έχει... σπάσει με τον προπονητή και την ομάδα του, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται στα τελευταια παιχνίδια. Κάπως έτσι, μένει να φανεί αν θα βρεθεί σύντομα λύση σχετικά με το συμβόλαιό του και την... φόρμουλα απόκτησής του από τον Αστέρα Τρίπολης!

Με καταγωγή από την Ερυθρέα, χώρα της ανατολικής Αφρικής, ο Τέκι σε ηλικία 9 ετών παρέα με την οικογένειά του μετανάστευσε για ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο βρήκαν στη Σουηδία. Ξεκίνησε από ορισμένες ομάδες του Γκέτεμποργκ και το 2013 πήγε στη Νόρκεπινγκ, ενώ βρέθηκε ως δανεικός και στην Σίλβια u19, ενώ στις δύο αυτές ομάδες έγραψε συμμετοχές και με τις ανδρικές ομάδες. Οι καλές του εμφανίσεις έφεραν και τη μεταγραφή στη Γάνδη τον Γενάρη του 2017, με τον βελγικό σύλλογο να δαπανά 1,6 εκατ. ευρώ.



Έμεινε δυόμιση χρόνια στην ομάδα, έχοντας και έναν δανεισμό ενδιάμεσα στην Έστερσουντ, και ακολούθησαν οι Φορτούν Σιτάρντ (86 συμμετοχές, 2 γκολ, 7 ασίστ) και Γκο Αχέντ Ιγκλς (10 συμμετοχές, 1 ασίστ). Από τον περασμένο Φεβρουάριο αγωνίζεται στην Χάμαρμπι, με την οποία μέχρι σήμερα έχει γράψει 21 εμφανίσεις με 3 γκολ και 2 ασίστ. Μάλιστα, με τη φανέλα της Νόρκεπινγκ και της Έστερσουντ έχει και ευρωπαϊκές συμμετοχές, έχοντας αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League και του Europa League.

O Tέκι έχει υπάρξει συμπαίκτης των Λάζαρου Ρότα, Νίκλας Ελίασον, αλλά και του Δημήτρη Σιόβα, ενώ είχε αγωνιστεί παρέα και με τον Άλεξ Καρμπονέλ, τον Ισπανό χαφ που είχε κοιτάξει επίσης μέσα στη μεταγραφική περίοδο η ομάδα της Τρίπολης.

Η περίπτωσή του παραμένει δύσκολη για τους Αρκάδες που παλεύουν για να κάνουν μια υπέρβαση και να φέρουν έναν ποδοσφαιριστή μεγάλης ποιότητας στην Τρίπολη, ενώ η εξέλιξή της (θετική ή αρνητική) θα φανεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x