Stoiximan Super League

Φρέναρε τον ανεβασμένο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι ο ψυχωμένος Ατρόμητος

Τέλος στο νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ έβαλε ο Ατρόμητος, ο οποίος παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Ολιβέιρα στο 27’, ισοφάρισε με τον Κούεν στο 71’ για το τελικό 1-1.

Δεν κατάφερε να διευρύνει το νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων που «έτρεχε» στη Super League ο ΠΑΟΚ, μένοντας στην εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον Ατρόμητο, για τη 15η αγωνιστική.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, όταν δημιούργησε πολλές φάσεις μπροστά στην εστία των γηπεδούχων, είχε ως πρωταγωνιστή τον πολύ δραστήριο Κωνσταντέλια, προηγήθηκε με τον Ολιβέιρα στο 27’ και είχε δοκάρι με τον Ράφα Σοάρες στο 34’ για το 0-2, ωστόσο στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο ακίνδυνος, με τον Ατρόμητο να δείχνει χαρακτήρα και να ισοφαρίζει στο 71' με κεφαλιά του Κούεν.

Έτσι, μετά το τελικό 1-1, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 29 βαθμούς και παρέμεινε μακριά από την κορυφή, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε κοντά στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, στο -3 από τον Άρη.



Στο μυαλό των κόουτς


Με 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Κρις Κόλμαν, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει τις σημαντικές απουσίες των Μαυρομάτη, Σουάρεθ, Κιβρακίδη και Έντερ. Ο τεχνικός των γηπεδούχων επέλεξε τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, τον Κεσχρίντα δεξί μπακ, τον Ντε Μποκ αριστερό και τους Χατζηισαΐα, Στρούγγη ως δίδυμο στα στόπερ. Έρλινγκμαρκ, Οικονομίδης και Φριντγιόνσον ξεκίνησαν ως τριάδα στα χαφ, με τον Ροτάριου στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Ρομπάιγ στο αριστερό και τον Κιάρτανσον ως μοναδικό σέντερ φορ.

Από την άλλη, ο Ρασβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους Ελ Καντουρί, Φιλίπε Σοάρες και Κούρτιτς, επέλεξε το 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι τερματοφύλακας, με Βιεϊρίνια και Ραφα Σοάρες στα άκρα της άμυνας και τους Ίνγκασον, Κουλιεράκη σέντερ μπακ. Αουγκούστο και Σβαμπ ξεκίνησαν το παιχνίδι στον άξονα, με τον Κωνσταντέλια μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού», τον Νάρει ως δεξί εξτρέμ και στον Ζίβκοβιτς αριστερό. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης για τους Θεσσαλονικείς ξεκίνησε ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Το ματς


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, δημιουργώντας την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 2’, όταν ο Ολιβέιρα πάτησε στη μεγάλη περιοχή αλλά σούταρε πολύ ψηλά άουτ. Στο 8΄ο Αουγκούστο βρήκε χώρο και σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη, ενώ στο 10’ ο Κιάρτανσον βρέθηκε απέναντι στον Κοτάρσκι, αλλά προσπάθησε να τον ντριπλάρει, χωρίς επιτυχία.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυκλοφορεί την μπάλα στο μισό των γηπεδούχων και να πατάει συχνά στη μεγάλη τους περιοχή και στο 17’ μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια, ο Κωνσταντέλιας πλάσαρε από κοντά αλλά η άμυνα του Ατρόμητου απομάκρυνε τελευταία στιγμή. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα των Περιστεριωτών στο 23’, όταν ο Κωνσταντέλιας πέρασε υπέροχα ανάμεσα από δύο αμυντικούς και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο επιθετικό να νικάει από κοντά τον Γιαννιώτη. Αρχικά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ, αλλά στη συνέχεια η φάση εξετάστηκε από τους VAR και ο Κουτσιαύτης κατοχύρωσε το γκολ για το 0-1.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Οι φιλοξενούμενοι δεν έριξαν ρυθμό και συνέχισαν να πιέζουν, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, με τον Ζίβκοβιτς να βρίσκει με σέντρα ακριβείας τον Νάρεϊ στο 32’ και τον δεύτερο να σουτάρει στην κίνηση, άστοχα. Στο 34’ ο Κωνσταντέλιας έκανε μία ακόμα πανέμορφη ατομική ενέργεια και πάσαρε στον Ράφα Σοάρες, αλλά εκείνος πλάσαρε στο δοκάρι από πολύ πλεονεκτική θέση. Ο Ατρόμητος ξεμύτισε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και απείλησε στο 45’, μετά από όμορφη σέντρα του Κεσχρίντα και γυριστό του Φριντζόνσον, το οποίο μπλόκαρε με υπερένταση ο Κοτάρσκι.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Ο Ατρόμητος μπήκε στο δεύτερο μέρος με σαφέστατα μεγαλύτερη διάθεση να πιέσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 53’, όταν μετά από βολέ του Γιαννιώτη και λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Κουλιεράκη, ο Ροτάριου βρέθηκε απέναντι στον Κοτάρσκι αλλά πλάσαρε πάνω από την εστία, ενώ είχε και αμαρκάριστο δίπλα του τον Κιάρτανσον.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1

Στο 60’ ο Κωνσταντέλιας έβγαλε ξανά τον Ολιβέιρα τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη, αλλά ο Πορτογάλος φορ πλάσαρε άουτ, ενώ στη συνέχεια δόθηκε και οφσάιντ, σε μία φάση όμως που φάνηκε οριακή, οπότε αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα θα υπήρχε εξέταση από τους VAR. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Ατρόμητο να βελτιώνει την απόδοσή του και να γίνεται ολοένα και πιο απειλητικός, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 71’, όταν μετά από σέντρα του Ντε Μποκ, ο Κούεν νίκησε τον Κοτάρσκι με κεφαλιά, για το 1-1. Όπως και στο πρώτο γκολ, αρχικά υποδείχθηκε οφσάιντ, πριν έρθει η αλλαγή της απόφασης από το VAR.



Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά την μπάλα στα πόδια του, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ξαναπάρει το προβάδισμα, αλλά είχε χάσει το καθαρό του μυαλό και δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

MVP: Αν ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να πάρει τη νίκη, ο τίτλος του πολυτιμότερου θα πήγαινε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο, όταν αποτελούσε διαρκώς απειλή για την άμυνα του Ατρόμητου με τις εξαιρετικές ατομικές του ενέργειες και πάσες. Σέρβιρε την ασίστ στον Ολιβέιρα για το 0-1, όμως στο δεύτερο μέρος η απόδοσή του έπεσε, όπως άλλωστε και ολόκληρης της ομάδας του. Από πλευράς Ατρόμητου, ο Χατζηισαϊας ήταν... βράχος στην άμυνα, κόβοντας πολλές επιθέσεις των φιλοξενούμενων και κάνοντας ελάχιστα λάθη.

Η σφυρίχτρα: Στο πιθανότατα τελευταίο παιχνίδι της διαιτητικής του καριέρας, ο Κουτσιάυτης είχε αρκετά καλή απόδοση. Ωστόσο, και στα δύο γκολ ο βοηθός του βιάστηκε να σηκώσει τη σημαία του, με τα λάθη τους να διορθώνονται μέσω VAR.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Ατρόμητος (Κόλμαν 4-2-3-1): Γιαννιώτης - Κεσχρίντα, Χατζηισαϊας, Στρούγγης, Ντε Μποκ – Οικονομίδης (65’ Κούεν), Φρίντγιονσον, Έρλινγκμαρκ - Ροτάριου (85' Τζοβάρας), Ρομπάιγ (65’ Κλωναρίδης) - Κιάρτανσον (65’ Τζαβίδας)

Στον παγκο: Mάριτς, Πομόνης, Αθανασίου, Μουντές, Κωτσόπουλος

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Βιεϊρίνια (76’ Λύρετζης), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες - Σβαμπ (85' Ντάντας), Ντάγκλας Αουγκούστο - Νάρεϊ (84' Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας – Ολιβέιρα (76’ Μπράντον)

Στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Κάργας, Νάσμπεργκ, Μπίσεσβαρ, Αντρέ Ρικάρντο

Διαιτητής: Κουτσιαύτης
Βοηθοί: Μεϊντάνας, Καραγκιζόπουλος
Τέταρτος: Καραντώνης
VAR: Μανούχος, Σαμοΐλης

To Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x