Stoiximan Super League

Αυτά είδε ο Μίτσελ στον Μπενίτες

Ο Χόρχε Μπενίτες αναμένεται να καλύψει το κενό που υπήρχε στη θέση του επιθετικού στον Ολυμπιακό και το www.sport-fm.gr εξηγεί γιατί ο Μίτσελ επέλεξε τον Παραγουανό φορ.

Τελικά ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη όσον αφορά την ενίσχυση της επίθεσής του. Αν και ο Κώστας Μήτρογλου και ο Ζόνας έδειχναν να είναι σε πρώτο πλάνο, τελικά ο Μίτσελ επέλεξε τον… άγνωστο Χόρχε Μπενίτες από την Γκουαρανί.

Ο Παραγουανός επιθετικός έρχεται με τις καλύτερες συστάσεις, έχοντας ως «προίκα» μία εξαιρετική χρονιά με τον σύλλογό του. Συγκεκριμένα, από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι και τον Ιούνιο ο 21χρονος άσος κατάφερε στο Απερτούρα της Παραγουάης να πετύχει 17 γκολ σε 21 συμμετοχές (όλες ως βασικός). Μάλιστα, έπαιξε και σε δύο αγώνες για το Κόπα Λιμπερταδόρες και σημείωσε άλλο ένα τέρμα.

Όταν επρόκειτο να μεταγραφεί στη Γκλάντμπαχ πριν από περίπου δύο εβδομάδες, στην πατρίδα του έγραφαν ότι ο Μπενίτες αναμένεται να αποτελέσει την τρίτη ακριβότερη μεταγραφή μετά τον Όσκαρ Καρντόσο και τον Ρόκε Σάντα Κρουζ από την Παραγουάη στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, τότε οι επαφές έγιναν για ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. δολαρίων (περίπου 3 εκατ. ευρώ), αλλά τελικά δεν προχώρησαν χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι – παρότι οι Γερμανοί έψαχναν κάποιον παίκτη για να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή.

Στην Παραγουάη αναφέρουν ότι η εξέλιξη του διεθνούς άσου (έχει μία συμμετοχή με την εθνική ομάδα της πατρίδας του) οφείλεται στην τεχνική του κατάρτιση, τη δύναμή και την ταχύτητά του, χαρακτηριστικά με τα οποία κατάφερε να πετύχει τις παραπάνω επιδόσεις.

Στα υπέρ σαφώς είναι και η ηλικία του, αφού έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και όλοι περιμένουν να δείξει ακόμα περισσότερα στο μέλλον, καθώς κατάφερε μόλις σε ηλικία 17 ετών να παίρνει ευκαιρίες με την Γκουαρανί.

Αυτή τη στιγμή ο 21χρονος παίκτης έχει πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα, όπου θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και εν συνεχεία θα υπογράψει το συμβόλαιό του (για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει βγει προς τα έξω το παραμικρό).

Δείτε τα σχετικά βίντεο





Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x