Stoiximan Super League

Αυτόν τον ΠΑΟ θα δούμε

Το sport-fm.gr είναι… μια μέρα μπροστά και σας αναλύει τον Παναθηναϊκό που θα δούμε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στη γεμάτη Λεωφόρο.

Του Διονύση Δεσύλλα

Τα ψέματα τελείωσαν. Η προετοιμασία για τη νέα σεζόν έφτασε στο τέλος της και… το πρωτάθλημα αρχίζει. Πλέον, όλες οι ομάδες καλούνται να δείξουν (σταδιακά, φυσικά) τι δουλειά έκαναν όλον αυτόν τον καιρό. Ετσι κι ο Παναθηναϊκός. Ενας «νέος», διαφορετικός Παναθηναϊκός που αρχίζει το «μεταβατικό στάδιο» από τη Λεωφόρο και το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό (18/8 – 21:30). Τι περιμένουμε να δούμε από την ομάδα του Αναστασίου; Ποια αναμένεται να είναι τα κύρια στοιχεία του παιχνιδιού του «τριφυλλιού» και ποια τα «θέλω» του προπονητή της ομάδας; Η απάντηση παρακάτω…

«Τσίτωμα»

Το είδαμε και στο φιλικό παιχνίδι με τη Λάτσιο. Στη γεμάτη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε «τσιτωμένος». Εβγαλε πάθος, ποδοσφαιρικό τσαμπουκά, οι παίκτες του έμπαιναν με δύναμη στις φάσεις. Αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για μια ομάδα, που δεν διαθέτει την ποιότητα προηγούμενων ετών. Θα έλεγε κανείς ότι με τέτοιον τρόπο παιχνιδιού, μπορείς να «σβήσεις» κάποιες από τις άλλες αδυναμίες σου.

Όχι να τις «εξαφανίσεις», αλλά να τις περιορίσεις. Οι «πράσινοι» αναμένεται, λοιπόν, να μπουν «διψασμένοι» στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Είναι και η… φύση του γηπέδου τέτοια που σε «ξυπνάει», σε «τσιτώνει». Ρωτήστε τους ποδοσφαιριστές και θα πάρετε την απάντησή σας…

Πρέσινγκ, ταχύτητα

Η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στον τομέα φυσικής κατάστασης από τους συνεργάτες του Γιάννη Αναστασίου, αλλά και ο μικρός μέσος όρος ηλικίας της φετινής ομάδας (23), είναι κάτι που ευνοεί την ταχύτητα και το πρέσινγκ που θέλει ο Γιάννης Αναστασίου. Στοιχεία που φάνηκαν στα φιλικά προετοιμασίας. Κυρίως, φυσικά, στα τελευταία. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο, να αναπτυχθεί με ταχύτητα, από την αρχή. Κυρίως από τα άκρα, με Ντίνα και Μπαϊράμι, που θα παίξουν εκεί.

Αυτό θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό ανάπτυξης, μαζί με το πρέσινγκ ψηλά, προκειμένου οι αντίπαλοι να πιεστούν, να κάνουν λάθη και να νιώσουν από την αρχή ότι… πνίγονται. Το ζητούμενο, φυσικά, σε όλο αυτό είναι η διάρκεια.

Αγχος

Η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι «καινούρια». Πολλοί παίκτες δεν ήταν πέρυσι στην ομάδα. Εκτός αυτού, η εμπειρία δεν… περισσεύει. Η απειρία είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό του «τριφυλλιού». Επομένως, το άγχος είναι δεδομένο. Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που μιλάμε σε ματς πρεμιέρας. Οι «πράσινοι» θα είναι αγχωμένοι, κάτι που ξέρει ο Γιάννης Αναστασίου και προσπαθεί να το αποβάλλει από τους ποδοσφαιριστές του όσο μπορεί, με συνεχείς ομιλίες. Το πιθανότερο είναι όσο περνάει η ώρα, ειδικά αν ο ΠΑΟ προηγηθεί, το άγχος να φεύγει.

Αν, όμως, ο Παναιτωλικός είναι αυτός που ανοίξει το σκορ, τότε αυτό θα γίνει δυσβάσταχτο και μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση μια τέτοιας κατάσταση από τη «φρέσκια» αυτή η ομάδα θα παίξει και ο κόσμος που θα βρεθεί στη Λεωφόρο.

Χωρίς τον «μαέστρο» του

Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει τον ρόλο του ηγέτη φέτος; Ποιος θα αποτελέσει τον… «μαέστρο» στον χώρο της μεσαίας γραμμής; Τουλάχιστον, προς το παρόν (μέχρι να πάρει μπρος ο Μπεργκ και μέχρι να μάθουμε αν αποκτηθεί ο Πράνιτς), αυτός θα είναι ο Ζέκα. Η μεγάλη απώλεια της πρεμιέρας για το «τριφύλλι» (ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στο μάτι), που καλείται να ξεπεράσει το πρώτο «εμπόδιο» για φέτος, χωρίς τον αρχηγό του.

Ο Αναστασίου, πάντα σε σύστημα, 4-3-3, θα βάλει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο. Ο σίγουρος για το κέντρο της άμυνας είναι ο Κουτρουμπής και δίπλα του, αν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, θα παίξει ο Σίλντενφελντ. Σε διαφορετική περίπτωση ο Τριανταφυλλόπουλος. Στα άκρα θα αγωνιστούν οι Μάρινάκης (δεξιά) και Νάνο (αριστερά). Αμυντικός χαφ θα παίξει ο Μέντες και εσωτερικοί μέσοι οι Αμπεϊντ και Λαγός. Δεξί εξτρέμ θα είναι ο Μπαϊράμι, αριστερό ο Ντίνας και στην κορυφή της επίθεσης ο Καρέλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x