Stoiximan Super League

«Διπλό» παραμονής για τη Λαμία κόντρα στη μαχητική Βέροια!

Η Λαμία με γρήγορο τέρμα στο ξεκίνημα και άμεση απάντηση (7' και 81') στο γκολ ισοφάρισης από τον Πασά (77'), πήρε σπουδαίο «διπλό» (1-2) στην έδρα της αξιόμαχης Βέροιας και «βλέπει» παραμονή!

Τεράστιο «διπλό» για τη Λαμία που «βλέπει» Super League 1 και για του χρόνου! Η ομάδα της Φθιώτιδας αποχώρησε με το υπέρ της 2-1 από το Δημοτικό Στάδιο Βέροιας στο πρώτο μπαράζ παραμονής/ανόδου στα «μεγάλα σαλόνια» και δεδομένης και της ισχύς του εκτός έδρας γκολ έχει μεγάλο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του ερχόμενου Σαββάτου (18/6).

Εξαιρετική η Βέροια στη μεγαλύτερη διάρκεια της πολύ ωραίας αναμέτρησης -εκμεταλλευόμενη και τον χώρο που της έδινε η αντίπαλός της. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν τόσο το γρήγορο τέρμα του Μπεχαράνο (7') όσο και την άμεση απάντηση του Μανούσου (81') στο γκολ ισοφάρισης από τον Πασά (77') και έφτασαν στη νίκη.



Στο ... μυαλό των κόουτς:

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε τη Βέροια ο Παύλος Δερμιτζάκης. Την εστία υπερασπίστηκε ο Παπαδόπουλος, με τους Μπουκουβάλα, Δημόπουλο, Μαραγκό και Πεταυράκη να συνθέτουν την αμυντική τετράδα, ενώ την αντίστοιχη της μεσαίας γραμμής οι Μούργος, Κάτσε, Γαβριηλίδης και Φοφανά. Δίδυμο στην επίθεση οι Γιακουμάκης και Πασάς.

Από την άλλη, ο Τζιανλούκα Φέστα διατήρησε το 5-2-1-2 για τη Λαμία. Κάτω από τα δοκάρια ήταν Σαράνοφ. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Προβυδάκης, στο αριστερό ο Σαραμαντάς, ενώ οι Αντέτζο, Τζανετόπουλος και Μαρτίνεθ αποτελούσαν την τριάδα των στόπερ. Δίδυμο στα χαφ οι Τζανδάρης και Μπεχαράνο, με τον Τάιρον να κινείται σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Μανούσο και Καραμάνο.

Το ματς:

Αρκετά ανοικτό το παιχνίδι και με δυνατές μονομαχίες από το ξεκίνημα. Η Βέροια απείλησε στο 3' με την κεφαλιά του Φοφανά, ωστόσο είδε την αντίπαλό της να ανοίγει το σκορ μόλις στην πρώτη της τελική στον αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 7' ο Τάιρον εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, με τον Μπεχαράνο να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και να βρίσκει δίχτυα με κοντινή κεφαλιά. Σε μια φάση που εξετάστηκε και από το VAR ελέω της οριακής θέσης του χαφ της Λαμίας, με το γκολ να μετρά κανονικά.



Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, επιχειρώντας όμως αρχικά αρκετά γεμίσμα που δεν ανησυχούσαν τον Σαράνοφ. Η πρώτη τους μεγάλη στιγμή δημιουργήθηκε στο 20', μετά από υπέροχο 1-2 μεταξύ των Μούργου και Κάτσε, με τον πρώτο να πατά περιοχή, να λαμβάνει την κάθετη από τον συμπαίκτη του, πραγματοποιώντας όμως χλιαρό τελείωμα που μπλόκαρε δίχως πρόβλημα ο τερματοφύλακας της Λαμίας.



Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν -πάλι μέσω στατικής φάσης- στο 24', όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τάιρον, ο Μπεχαράνο έπιασε τη δεύτερη κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα πάνω από την οριζόντια δοκό.



Έκτοτε, η Βέροια ανέλαβε για τα καλά την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας να βρει διαδρόμους απέναντι στη διπλή ζώνη άμυνας των αντίπαλών της. Όσο κυλούσαν τα λεπτά αύξανε και την πίεσή της, απειλώντας τόσο με τον Πεταυράκη στο 40', όσο και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τριπλή ευκαιρία (σημαντικότερη το διαγώνιο σουτ του Γιακουμάκη). Παρόλα αυτά, ο Σαράνοφ φάνταζε ανίκητος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τη Λαμία, με τον Ρόμανιτς να περνά στη θέση του Τάιρον (λόγω ενός χτυπήματος που είχε δεχτεί στον θώρακα ο δεύτερος).

Η Βέροια όχι μόνο ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά έχανε και τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αφήνοντας αναξιοποίητα και τα μαζεμένα κόρνερ που κέρδιζε! Στο 48' η κεφαλιά του Φοφανά από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ, ενώ εν συνεχεία τα σουτ των Πεταυράκη (51') και Πασά (54') κατέληξαν κόρνερ.

Στο 59' άπαντες ανησύχησαν με την πτώση του νεοεισελθόντα Νούνιες, ο οποίος έδειξε να χάνει τις αισθήσεις του ύστερα από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Πεταυράκη. Ευτυχώς, όμως σηκώθηκε, συνεχίζοντας μάλιστα και στην αναμέτρηση.



Οι γηπεδούχοι πίεζαν εντόνως ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, ταυτόχρονα η Λαμία έβρισκε κι εκείνη τις στιγμές της. Στο 74' είχε δοκάρι με τον Ρόμανιτς, σε μια οριακή φάση που δεν μέτρησε λόγω υπόδειξης για οφσάιντ, ενώ στο 75' ο Μανούσος απείλησε από πλάγια θέση.

Τελικά, η Βέροια σημείωσε το γκολ που έψαχνε. Στο 77' ο Πασάς πήρε το «ριμπάουντ», ύστερα από διώξιμο του Σαράνοφ σε προσπάθεια του Γιακουμάκη και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες!



Κι όμως! Η Λαμία απάντησε άμεσα (81'), με τον Καραμάνο να βρίσκει με υπέροχη κάθετη τον Μανούσο που πλάσαρε ιδανικά για το 1-2.



Στα εναπομείναντα λεπτά, η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη συνέχισε να προσπαθεί -φτάνοντας μια ανάσα από την εκ νέου ισοφάριση με τον Πασά στο 90'+6'- δίχως όμως αποτέλεσμα, με το 1-2 να μένει μέχρι και το φινάλε.

MVP: Θα μπορούσε να λάβει τη διάκριση ένας εκ των Μπεχαράνο ή Τάιρον. Αμφότεροι μέσα στη φάση του 0-1 και στην έτερη μεγάλη στιγμή της Λαμίας στο πρώτο ημίχρονο (έγιναν και οι δύο αναγκαστική αλλαγή στο δεύτερο). Ωστόσο, θα... ανταμειφθεί ο Σαράνοφ, ο οποίος έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του -με πολλαπλά «στοπ»- προκειμένου να αποχωρήσει νικήτρια η ομάδα του. Εξαιρετικός και ο Πασάς για τους γηπεδούχους.

Η σφυρίχτρα: Οριακές οι φάσεις στα δύο γκολ της Λαμίας, ωστόσο το VAR ήρθε να επιβεβαιώσεις τις αποφάσεις του Αλιγιάρ Αγκάγιεφ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πτώση του Πεταυράκη και οι φιλοξενούμενοι για δεύτερη κίτρινη στον Τζανδάρη (δεν υπήρξε χέρι στην απομάκρυνσή του), αμφότεροι όμως λανθασμένα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος - Μπουκουβάλας, Δημόπουλος, Μαραγκός, Πεταυράκης - Μούργος (81' Καπνίδης), Κάτσε (81' Οικονόμου), Γαβριηλίδης (77' Μπλέτσας), Φοφανά (60' Κουότενγκ) - Γιακουμάκης, Πασάς.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Τσιμόπουλος, Παπαχρήστος, Σκόνδρας, Ορφανίδης, Περδίκης.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ - Σιμόν, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Σαραμαντάς - Τζανδάρης (57' Νούνιες), Μπεχαράνο (70' Γκέντσογλου) - Τάιρον (46' Ρόμανιτς) - Μανούσος (88' Προβυδάκης), Καραμάνος.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Γκαραβέλης, Αραμπούλι, Μπανγκουρά, Ελευθεριάδης, Μαζουλουξής.

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Βοηθοί: Ακίφ Αμιράλ και Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ (Αζερμπαϊτζάν)
4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
VAR: Γκεόργκι Ντιμίτροφ (Βουλγαρία)

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x