Stoiximan Super League

Σούπερ Λιβάι, ορεξάτος Πισάρο… ίδια ΑΕΚ και 3-0 τον Βόλο!

Σε ένα διαφορετικού τύπου φιλικό παιχνίδι, η ΑΕΚ έδειξε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Βόλο και επικράτησε εύκολα 3-0, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Λιβάι και τον Πισάρο σε κέφια.

Έδωσε το πρώτο της φιλικό εντός Ελλάδας κόντρα στον Βόλο και συνέχισε να εντυπωσιάζει η ΑΕΚ (0-3)!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση δύο εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι και παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έφτασε σε μία εύκολη φιλική επικράτηση. Απολαυστικός ο Λιβάι Γκαρσία, που πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα, με τον Ζίνι να βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις και να δείχνει πως είναι έτοιμος για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δώσει ο Αργεντινός τεχνικός.

Πολύ καλός και ο Πισάρο στο ανεπίσημο ντεμπούτο του, ο οποίος μάλιστα έφτασε και κοντά στο γκολ, έχοντας τρεις τελικές προσπάθειες. Ακόμη ένα μεστό ματς από τον Μαχαίρα, που σκόραρε ξανά μετά το παιχνίδι με τη Σαχτάρ.

Είχε τις ευκαιρίες του αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει ο Βόλος, με τον Στάνκοβιτς να απομακρύνει κάθε απειλή προς την εστία του. Το σύνολο του Κώστα Μπράτσου έδειξε διάθεση να παράγει ευκαιρίες και να παίξει ποδόσφαιρο, όμως φάνηκε ότι χρειάζεται βελτίωση, ελέω και των πολλών μεταγραφών που έχει πραγματοποιήσει.

Το ματς

Ο Βόλος μπήκε με σκοπό να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις για την ΑΕΚ και είχε μεγάλη στιγμή για να ανοίξει το σκορ στο 3’. Ο Ντέλετιτς έκανε την κάθετη για τον Μύγα, εκείνος πάτησε περιοχή και κάνοντας μία προσποίηση, βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, αλλά το πλασέ του ήταν πάνω στον Αυστριακό τερματοφύλακα, που απομάκρυνε.

Στο 8’, ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Τσούμπερ βρήκε τον Λιβάι, εκείνος πέρασε την μπάλα στον Ζίνι στα όρια της περιοχής, με το πλασέ του Ανγκολέζου να περνά λίγο πάνω από την εστία του Κόστιτς. Στο 12ο λεπτό, ο ίδιος παίκτης ήταν πρωταγωνιστής σε ακόμη μία ευκαιρία της «Ένωσης». Ο Μοχαμάντι βρήκε τον Τσούμπερ, εκείνος έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και μοίρασε στον Ζίνι εκτός περιοχής, αλλά το πλασέ του κόντραρε στα σώματα.

Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ. Μετά από βαθιά μπαλιά, ο Ζίνι κατέβασε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, μετά από αδράνεια της άμυνας έγινε ξανά κάτοχός της και την «έστρωσε» στον Λιβάι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα, για το 0-1!



Έξι λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Στο 22’, Ο Τσούμπερ έκανε ωραία πάσα για τον Μοχαμάντι στην περιοχή, εκείνος «έσπασε» πανέμορφα την μπάλα στον Λιβάι, με τον επιθετικό από το Τρινιντάντ να κάνει με ωραίο πλασέ το 2-0! Πανομοιότυπη φάση με το πρώτο γκολ, με το μόνο που αλλάζει να είναι ο δημιουργός.



Στο 25’ η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Ζίνι, αλλά ο Κόστιτς έδιωξε το πλασέ του Ανγκολέζου από τα όρια της περιοχής. Στο 36ο λεπτό, ο Βίντα έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής και έκανε ένα όμορφο φαλτσαριστό σουτ, με τον Κόστιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντέλετιτς εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος άνηκε στην «Ένωση». Στο 44’, μετά από όμορφη ανάπτυξη, ο Τσούμπερ έγινε αποδέκτης εντός περιοχής και εκτέλεσε, αλλά ο Ασλανίδης έβαλε το πόδι του και έδιωξε σε κόρνερ.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με την ΑΕΚ να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0.

Στο 54’, o Άμραμπατ μπήκε ωραία στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα, με τον Φαν Βέερτ να κάνει το γυριστό και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, μετά από κόντρα στον Μύγα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πισάρο απείλησε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά το γυριστό που επιχείρησε μετά από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κόστιτς.

Στο 61’, η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Άμπραμπατ πάσαρε για τον Μαχαίρα εκτός της περιοχής του Βόλου, εκείνος έκανε το σουτ με το αριστερό, με την μπάλα να κοντράρει ελαφρώς και να καταλήγει στη γωνία του Κόστιτς για το 0-3!



Δέκα λεπτά αργότερα, ο Πισάρο έφτασε πολύ κοντά και στο γκολ. Στο 71’, ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός συνεργάστηκε με τον Χατζισαφί και μπήκε πολύ όμορφα στην περιοχή του Βόλου από τα αριστερά, αλλά το πλασέ που επιχείρησε από πλάγια θέση, σταμάτησε στο απλωμένο πόδι του Παπαδόπουλου.

Στο 78’, ο Άμραμπατ σέντραρε ωραία από τα αριστερά, ο Πισάρο μπήκε στην πορεία της μπάλας και έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου. Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στον Μαροκινό εξτρέμ. Στο 81’, ο Λαμαράνα κράτησε την μπάλα με επιμονή και μοίρασε στα δεξιά στον Άμραμπατ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και να έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε λίγο πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου.

Στα τελευταία λεπτά, δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο, με την ΑΕΚ να παίρνει εύκολα τη νίκη με 3-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κόστιτς (62' Παπαδόπουλος), Κίτσος (67' Λούνα), Κρούζλιακ, Σιέλης (42' Ασλανίδης), Μύγας (76' Τάχατος), Τσοκάνης (62' Μπαριέντος), Τρουιγέ (76' Καραγιάννης), Γκλάβτσιτς (76' Μεταξάς), Ντέλετιτς (46' Κόμπα), Μωραΐτης, Μραζ (46' Άλχο).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς (46' Αθανασιάδης), Σιντιμπέ (46' Ρότα), Βίντα (46' Ρόκσον), Μουκουντί (46' Μήτογλου), Μοχαμάντι (46' Χατζισαφί), Σιμάνσκι (46' Λαμαράνα), Ελίασον (46' Άμραμπατ), Γιόνσον (46' Γαλανόπουλος), Ζίνι (46' Πισάρο), Τσούμπερ (46' Μαχαίρας), Γκαρσία (46' Φαν Βέερτ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x