Stoiximan Super League

Άλωσε τον Βόλο και… χαμογέλασε ο Αστέρας Τρίπολης!

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σε κανονική διάρκεια μετά από 19 μήνες πανηγύρισε ο Αστέρας που εξαργύρωσε το καλό του πρώτο ημίχρονο και άντεξε στο δεύτερο, περνώντας από τον Βόλο (1-2).

Ο Αστέρας χαμογέλασε και κράτησε τον Βόλο στον... πάτο! Οι Αρκάδες είχαν ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο και βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0, άντεξαν στην πίεση της ομάδας του Κώστα Μπράτσου για να φύγουν με σπουδαία νίκη από τη Μαγνησία (1-2).

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Αστέρα μετά από 19 μήνες σε κανονική διάρκεια, από το διπλό επί της Λαμίας στις 23 Φεβρουαρίου του 2022.

Γκολάρα από τον Μιριτέλο και παρθενικό τέρμα για τον νεαρό Γκρόζντανιτς για τους φιλοξενούμενους, μείωσαν με πέναλτι του Τρουιγιέ οι γηπεδούχοι που είδαν τον Σιέλη να αποχωρεί με σοβαρό τραυματισμό.

Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την επόμενη αγωνιστική ο Βόλος που συνεχίζει να αγνοεί την ήττα και ο Κώστας Μπράτσος είναι σε δύσκολη θέση, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη ο Αστέρας.

Στο μυαλό του κόουτς
Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος. Ο Παπαδόπουλος κάτω από την εστία, με τους Άλχο, Σιέλη, Ασλανίδη και Λούνα στην τετράδα της άμυνας. Τσοκάνης, Τρουϊγέ τα δυο χαφ, Ντέλετιτς, Κουεντίν στα πλάγια και ο Μπερτόγλιο πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία.

Με το ίδιο σύστημα κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Παπαδόπουλος κάτω από την εστία, με τους Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς και Άλβαρες να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Γκρόζντανιτς, Μουνάφο στα χαφ, Κρέσπι, Σίτο στα πλάγια και ο Μπαρτόλο πίσω από τον προωθημένο Μιριτέλο.

Το ματς
Δυνατά μπήκε στο ματς ο Αστέρας Τρίπολης και άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Καρμόνα έκανε την σέντρα, ο Ασλανίδης απομάκρυνε με κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά εκεί ήταν ο Μιριτέλο που έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.



Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς συνέχιζε να έχει τον έλεγχο και να πιέζει, με τον Βόλο να παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 16’ ο Κρέσπι έκανε την σέντρα, ο Μπαρτόλο το βολ πλανέ αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από την εστία. Στο 22’ οι Αρκάδες έκαναν δυο τα τέρματά τους, όταν μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Μπαρτόλο ο Γκρόζντανιτς πήδηξε ψηλότερα από όλους και έγραψε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Αστέρα.



Στην συνέχεια ο Βόλος προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει, με σημαντικότερη στιγμή του ένα φάουλ που κέρδισε σε καλό σημείο. Ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτο καθώς ο Λούνα που το εκτέλεσε το έστειλε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου με τους Αρκάδες να πηγαίνουν με σαφέστατο προβάδισμα στα αποδυτήρια.



Ο Κώστας Μπράτσος έκανε τριπλή αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας τους Κόμπα, Μαχαίρα, Γκλάβτσιτς στο ματς. Κίνηση η οποία βοήθησε πολύ την ομάδα της Μαγνησίας ώστε να πάρει μέτρα και στην συνέχεια κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα και προσπαθούσε να απειλήσει.

Στο 54ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, όταν μετά από κόρνερ ο Παπαδόπουλος βγήκε να μπλοκάρει και βρήκε άθελά του τον Σιέλη στον ώμο, ο οποίος βγήκε και αναγκαστική αλλαγή. Στο 60ο λεπτό ο Τρουϊγέ από την άσπρη βούλα εκτέλεσε εύστοχα (με τον κίπερ του Αστέρα να πέφτει σωστά και να βρίσκει την μπάλα) για να μειώσει σε 2-1.



Στο 64’ ο Βόλος είχε ακόμα μια ευκαιρία, όταν ο Άλχο έκανε την σέντρα, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, με τον Παπαδόπουλο να το βγάζει εξ επαφής! Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή του Αστέρα να απειλήσει, με τον Μάντζη από θέση τετ-α-τετ να μην μπορεί να στείλει στα δίχτυα την μπάλα.

Ο αγώνας κύλησε στην συνέχεια με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να φτιάξουν φάσεις ώστε να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι το οποίο δεν έγινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έτσι ο Αστέρας Τρίπολης που αμύνθηκε σωστά, πήρε τη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα, με τον Βόλο να είναι στον πάτο της βαθμολογίας.





MVP: Ο Γκρόζντανιτς ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, με τον νεαρό Κροάτη να πετυχαίνει το 2ο τέρμα του Αστέρα, αλλά και το πρώτο του με την φανέλα των Αρκάδων. Γενικότερα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και παρόλο που δεν είναι η φυσική του θέση στον άξονα (είναι στόπερ), έχει δικαιώσει απόλυτα τον προπονητή του και σε αυτό το ματς αλλά και στο περασμένο με τον ΠΑΣ.

H σφυρίχτρα: Ο Αθανάσιος Τζήλος δεν είχε κάποια ιδιαίτερη φάση να διαχειριστεί. Σωστά έδωσε το πέναλτι στον Βόλο και σφύριζε όπου χρειαζόταν.

Έτσι παρακολουθήσατε τον αγώνα Live μέσα από το sportfm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x