Stoiximan Super League

Έκανε σεφτέ στο σπίτι του ο Βόλος και βύθισε τον Ιωνικό!

Ο Βόλος επικράτησε 2-0 του Ιωνικού χάρη στα τέρματα των Οζέγκοβιτς και Λούνα, πήρε την πρώτη του νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και βύθισε στην τελευταία θέση τους Νικαιώτες.

Στην πρώτη του νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στη νέα σεζόν της Super League 1 έφτασε ο Βόλος, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Ιωνικού στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής.

Ένα αποτέλεσμα που ανέβασε την ομάδα της Μαγνησίας στην 7η θέση με οκτώ βαθμούς, τη στιγμή που εκείνη της Νίκαιας παρέμεινε ολομόναχη στην τελευταία με μόλις έναν πόντο.

Οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν το καλό τους ξεκίνημα στο 15', με τον Οζέγκοβιτς να σκοράρει σε δεύτερο σερί ματς (μετά το «Γ. Καραϊσκάκης»), για να κλειδώσουν το «τρίποντο» στο 54' με τη σουτάρα του κορυφαίου στο παιχνίδι, Λούνα. Ενδιάμεσα, οι «κυανόλευκοι» είχαν αυξήσει ρυθμούς, με καλύτερή τους στιγμή το δοκάρι με το Μίλο στο 21'. Ντεμπούτο Κούτσια για Βόλο.




Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Βόλο με το κλασικό 4-2-3-1 και τον Κλέιμαν στην εστία. Ο Άλχο κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Λούνα το αριστερό, με τους Σιέλη και Εσκοβάλ να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ. Το αντίστοιχο στα χαφ αποτελούσαν οι Τσοκάνης και Μπαριέντος, με τον Μεθκίδα να βρίσκεται σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Πάολο Φερνάντες ήταν στο δεξί «φτερό», ο Ντέλετιτς στο αριστερό και ο Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σπανός -ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Αίας Άοσμαν λόγω ενοχλήσεων- επέλεξε το 3-5-2 για τον Ιωνικό. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Την τριάδα στα στόπερ συνέθεταν οι Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Αντούνες, με τον Μύγα να παίρνει τη δεξιά πλευρά και ο Μίλο την αριστερή. Μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς ήταν ο Κάνιας, ο οποίος είχε δεξιά του τον Φαντιγκά και αριστερά τον Βαλεριάνο, ενώ ο Μεντόσα πλαισίωνε τον Μάντζη στην επίθεση.


Το ματς:

Δυναμικό... μπάσιμο στην αναμέτρηση από τον Βόλο. Μόλις στο 2' ο Φερνάντες απείλησε με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Χουτεσιώτη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ. Στο 6' ο Άλχο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ιωνικού, ωστόσο δεν έκανε καλό κοντρόλ κατά την εξαιρετική μεταβίβαση που του έγινε, με αποτέλεσμα να βγει και να μπλοκάρει ο αντίπαλος πορτιέρε. Η ομάδα της Μαγνησίας συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, όμως στο 10' -ύστερα από αναμπουμπούλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ωραίες συνεργασίες- ο Μεθκίδα δεν εκτέλεσε πετυχημένα.

Η πρώτη υποψία φάσης για τους Νικαιώτες ήρθε στο 14', όταν ο Φαντιγκά πάτησε περιοχή, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει. Εντέλει, οι Βολιώτες εξαργύρωσαν το καλό τους ξεκίνημα στο επόμενο λεπτό (15'): Ωραία μπαλιά του Λούνα στην πλάτη της άμυνας, ο Μεθκίδα έφυγε από τον Τσιγκρίνσκι, έκανε το γύρισμα στον Οζέγκοβιτς, ο οποίος σκόραρε με κοντινή προβολή. Ένα προβάδισμα που άξιζε απόλυτα βάσει εικόνας το σύνολο του Κώστα Μπράτσου.



Εάν και στα αμέσως επόμενα λεπτά ο Βόλος συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό, σταδιακά άρχισε να αλλάζει το σκηνικό. Οι γηπεδούχοι έδωσαν μεγαλύτερη βάση στα αμυντικά τους καθήκοντα και στο να προστατεύσουν το υπέρ τους σκορ, με τους «κυανόλευκους» να κερδίζουν μέτρα. Η σέντρα του Βαλεριάνου στο 21' δέχθηκε το καίριο κόψιμο από τον Εσκοβάλ, με την ομάδα του Δημήτρη Σπανού να φτάνει μια... ανάσα από την ισοφάριση στην εξέλιξη ουσιαστικά της φάσης, όταν μετά το δυνατό μακρινό σουτ του Μίλο η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι. Ο Μύγας πήρε το «ριμπάουντ» σκοράροντας από κοντά, όμως υποδείχθηκε -σωστά- σε θέση οφσάιντ.



Οι φιλοξενούμενοι πλέον είχαν αναλάβει τα ηνία, ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν διαδρόμους. Η μεγαλύτερη στιγμή μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου άνηκε κι αυτή στον Ιωνικό, με τον Μύγα στο 45'+1' να κάνει την επέλαση από τα δεξιά, να σπάει στο όριο της μεγάλης περιοχής στον Μεντόσα, το σουτ του οποίου με το δεξί έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 49', ο Δημήτρης Σπανός προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Νίκο Ιωαννίδη αντί του Μίλο, συνεχίζοντας πλέον με δύο φορ.

Παρόλα αυτά, το επόμενο το γκολ το βρήκε ο Βόλος, όταν στο 54' ο Λούνα έγινε δέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στέλνοντάς τη με δυνατό διαγώνιο σουτ στα δίχτυα της εστίας του Ιωνικού.



Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Δημήτρη Σπανό να προχωρά σε ακόμα δύο αλλαγές στο 73' (οι Ελευθεριάδης και Μασάς στις θέσεις των Φαντιγκά και Τσιγκρίνσκι) επιλέγοντας φουλ επίθεση για το σύνολό του. Η είσοδος του Οφόσου ήταν εκείνη που του έδωσε μεγαλύτερη ώθηση. Ο Γερμανογκανέζος εξτρέμ ήταν μέσα στις δύο καλύτερες στιγμές της ομάδας του μέχρι το φινάλε, αρχικά στο 87' με το σουτ που έπιασε μετά από ωραία ατομική προσπάθεια κι εν συνεχεία στο 90'+1' ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Μασάς (έδιωξε καίρια ο Σιέλης το γύρισμα του τελευταίου). Ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον Βόλο να φτάνει σε σπουδαίο «τρίποντο».



MVP: Λούνα ο... κορυφαίος! Εξαιρετικό παιχνίδι από τον πολύπειρο Ισπανό αριστερό μπακ, ο οποίος ήταν μέσα και στα δύο γκολ της ομάδας του. Αρχικά, με το υπέροχο βαθύ γέμισμα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και μετέπειτα με τη διαγώνια σουτάρα που έπιασε.

Η σφυρίχτρα: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Ζαμπαλά. Σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το τέρμα του Μύγα στο 21', όπως επίσης σωστά δεν δίνεται πέναλτι σε εύκολη πτώση του Οζέγκοβιτς στο 26'.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν - Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα - Τσοκάνης, Μπαριέντος - Πάολο Φερνάντες, Μεθκίδα (65' Βίκτορ Φερνάντεθ), Ντέλετιτς (80' Ματίγια) - Οζέγκοβιτς (90' Κούτσιας).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης - Ρομαό, Τσιγκρίνσκι (74' Μασάς), Αντούνες - Μύγας (81' Οφόσου), Φαντιγκά (74' Ελευθεριάδης), Κάνιας, Βαλεριάνος, Μίλο (49' Ν. Ιωαννίδης) - Μεντόσα, Μάντζης.


Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς
Βοηθοί: Αθανάσιος Θανασιάς, Παντελής Σπυρόπουλος
4ος διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης
VAR: Στέφανος Κουμπαράκης

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Βόλος-Ιωνικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x