Stoiximan Super League

Ποδαρικό με το δεξί για Βόλο!

Χάρη στο πολύ καλό του πρώτο ημίχρονο, ο Βόλος έκανε... καλό ποδαρικό στη Super League 1 επικρατώντας 2-1 της μαχητικής Λαμίας στο «Πανθεσσαλικό».

Με... μπόλικο άγχος, ο Βόλος έκαμψε την αντίσταση της Λαμίας (2-1) στο «Πανθεσσαλικό», ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φετινή πορεία της Super League 1!

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο τρίποντο χάρη στο πολύ καλό τους πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου με τα γκολ των Μπαρτόλο στο 8' και Φαν Βέερτ στο 41ο λεπτό έκαναν... όλη τη δουλειά. Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Φθιώτιδας πάλεψε με όλες της δυνάμεις της για την ανατροπή, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό σκορ στο 52' με τέρμα του Τιρόνε.

Αξιοσημείωτο είναι πως τόσο το πρώτο γκολ του Βόλου, όσο και εκείνο της Λαμίας ήρθαν μετά από... τραγικά λάθη της άμυνας, απόρροια βέβαια και της εποχής, με την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού να είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στις ομάδες.

Παράλληλα, προς το τέλος της αναμέτρησης γράφτηκε ιστορία, καθώς ο Λουκάς Βύντρα με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στο 86ο λεπτό, έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας σε ηλικία 40 ετών, 7 μηνών και 7 ημερών!

Στο... μυαλό του κόουτς

Ο Γκιγιέρμο Ασκαμπάλ παρέταξε τον Βόλο με σύστημα 4-3-3 και με έξι νέα πρόσωπα σε σχέση με την περσινή σεζόν. Στην εστία βρέθηκε ο Κλέιμαν, ο οποίος μπροστά του στην τετράδα της άμυνας είχε τους Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο και Φεράρι. Στην τριάδα της μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Τσοκάνης, Μπαριέντος και Ρεγκατέν, με τους Μπαρτόλο και Φερνάντες στις δύο πτέρυγες να πλαισιώνουν τον φορ Φαν Βέερτ.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε το σύστημα 4-2-3-1, με τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να παίρνουν φανέλα βασικού. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σαράνοφ, με τους Σκόνδρα Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Μαρτίνεθ να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον χόρο των χαφ βρέθηκαν οι Τζανδάρης και Γκέντζογλου, με την επιθετική τριάδα να αποτελείται από τους Ελευθεριάδη, Ρόμανιτς και Νούνιες. Μοναδικός προωθημένος ο Καραμάνος.

Το ματς

Καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση δεν θα μπορούσε να ζητήσει ο Γκιγιέρμο Ασκαμπάλ από τους παίκτες του, στο ντεμπούτο του στη Super League 1. Με σαφή διάθεση να επιτεθεί και να πιέσει από νωρίς, ο Βόλος χρειάστηκε μόλις 26 δευτερόλεπτα για να καταγράψει την πρώτη του τελική, όταν το σουτ του Φερνάντες από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.



Η πίεση των γηπεδούχων σε αυτά τα πρώτα λεπτά απέφερε... καρπούς στο 8', με τον Μπαρτόλο να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος της άμυνας της Λαμίας για το 1-0! Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρομέρο, η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Σαράνοφ με τον Αντέτζο στην προσπάθειά του να απομακρύνει το «ριμπάουντ» να στρώνει άθελά του την μπάλα στον Αργεντινό άσος, ο οποίος από κοντά δεν λάθεψε, δίνοντας εύκολα το προβάδισμα στην ομάδα του.



Μετά το πρώτο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε κάπως, με τον Βόλο πάντως να ελέγχει πλήρως τον αγώνα και να μοιάζει... κίνδυνος θάνατος στις αντεπιθέσεις και στο ανοικτό γήπεδο. Από την άλλη, η Λαμία φαινόταν πως είχε χάσει τη μάχη του κέντρου, κάτι το οποίο τη δυσκόλεψε αφάνταστα να προωθήσει την μπάλα στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 28ο λεπτό, όταν μετά από κλέψιμο και σέντρα του Τζανδράρη, ο Καραμάνος σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία από κοντά, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η «απάντηση» του Βόλου με το μακρινό σουτ του Μπαρτόλο να βγάζει με υπερένταση ο Σαράνοφ.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει στην προηγούμενη φάση, το κατάφερε στο 41ο λεπτό ο Βόλος με υποδειγματική αντεπίθεση. Ρεγκατέν και Φερνάντες συνδυάστηκαν ωραία από τα δεξιά, με τον δεύτερο να τροφοδοτεί τον Φαν Βέερτ μέσα στην περιοχή, ο οποίος με ωραίο πάρσιμο της μπάλας γύρισε το σώμα του και «εκτέλεσε» ιδανικά για το 2-0!



Τελείως διαφορετικό σκηνικό εκτυλίχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε αποφασισμένη να αντιστρέψει την κατάσταση στο «Πανθεσσαλικό», με την είσοδο των Τιρόνε, Μουζουλουξή και Μανουσάκη να δίνουν έναν άλλον... αέρα με την έναρξη της επανάληψης.

Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Μαρτίνεθ προειδοποίησε από μακριά, με τον «κεραυνό» του Ισπανού μπακ να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Κλέιμαν. Η ασφυκτική πίεση της Λαμίας όμως έφερε αποτελέσματα στο 52ο λεπτό, με τον Τιρόνε να μειώνει σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς, μετά από «δώρο» του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Συγκεκριμένα, μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Γκρίλο, ο Κλέιμαν υπό πίεση δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, αντιθέτως... την έστρωσε στον επιθετικό της Λαμίας ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην ανυπεράσπιστη εστία.



Ήταν πλέον ξεκάθαρο πως σε εκείνο σημείο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το μομέντουμ, συνεχίζοντας την πίεση. Από την άλλη, ο Βόλος εμφανώς επηρεασμένος από αυτή την εξέλιξη κλείστηκε πίσω. Στο 56', ο Νούνιες... άγγιξε την ισοφάριση, με το ωραίο του σόλο εντός περιοχής να βγάζει ενστικτωδώς ο Κλέιμαν.

Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Βόλος βγήκε από την άμυνά του, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Στο 61', η κεφαλιά του Γκρίλο πέρασε δίπλα από το δοκάρι, με τη Λαμία να... απαντάει επτά λεπτά αργότερα με την εξαιρετική ενέργεια του Ρόμανιτς.

Όσο παιρνούσε η ώρα πάντως, ο ρυθμός έπεφτε αισθητά κάτι που βόλευε τους γηπεδούχους, οι οποίοι μάλιστα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασαν πολύ κοντά στο 3-1, με το γύρισμα του Ροσάριο να κόβει σωτήρια ο Βύντρα.

MVP: Κορυφαίος της αναμέτρησης δεν ήταν άλλος από τον Μπαρτόλο. Ο 25χρονος Αργεντινός πέρα από το γκολ του στο 8ο λεπτό, ήταν μέσα σε πολλές φάσεις, είτε σαν δημιουργός είτε σαν εκτελεστής.

Η «σφυρίχτρα»: Αρκετά καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρης Καραντώνη και των βοηθών του, καθώς η αλήθεια είναι πως δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες πάντως.

Δείτε το live του αγώνα εδώ:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x