Stoiximan Super League

Φιέστα παραμονής για τον Βόλο βυθίζοντας τη Λαμία!

Ο Βόλος έστησε πάρτι (3-0) στο τελευταίο 20λεπτο με τη Λαμία, σώθηκε βαθμολογικά και ταυτόχρονα έφερε σε ακόμα πιο δεινή θέση τους φιλοξενούμενους. Τρία δοκάρια στο ματς, τα δύο για τους γηπεδούχους.

Έστησε πάρτι και σώθηκε ο Βόλος! Η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε 3-0 υποδεχόμενη τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Playouts της Super League 1, παρέμεινε και μαθηματικά στην κατηγορία, ενώ βύθισε ακόμα περισσότερο τους Φθιώτες.

Ύστερα από ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα της φετινής Λίγκας, ο Βόλος -παρά το ανέβασμα των φιλοξενούμενων- πέτυχε τρία τέρματα στην τελική ευθεία του αγώνα (72' Μπαρτόλο, 90'+1' Ροσέρο, 90'+5' Φεράρι). Έτσι, σημείωσε την πρώτη του νίκη μετά από επτά αποτυχημένες προσπάθειες, για να ανέβει στην 3η θέση (34β.) του μίνι πρωταθλήματος. Παρέμεινε στο -6 από τον Ατρόμητο η προτελευταία Λαμία, η οποία κινδυνεύει να δει να μειώνεται και το +5 από τον ουραγό Απόλλωνα.

Τρία δοκάρια στο παιχνίδι, τα δύο για τον Βόλο. Επέστρεψε μετά από 8,5 μήνες απουσίας ο Ριένστρα.



Στο... μυαλό των κόουτς:

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος. Στο τέρμα ήταν ο Παπαδόπουλος, με τους Άλχο, Σιέλη, Λογαρά και Φεράρι να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς τα αριστερά. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Μεταξάς και Μπαριέντος. Σε επιτελικό ρόλο κινούταν ο Φερνάντες, με τους Μπαρτόλο και Κορέα να τον πλαισιώνουν στα δύο «φτερά». Στην κορυφή της επίθεσης ο Φαν Βέερτ.

Από την άλλη, ο Τζανλούκα Φέστα επέλεξε ένα 5-3-2 (5-2-1-2), με τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια. Ως δεξί μπακ άρχισε ο Σιμόν, ως αριστερό ο Μαρτίνεθ, με την τριάδα των στόπερ να αποτελείται από τους Λούκας, Τζανετόπουλο και Αντέτζο. Οι Τζανδάρης και Μπεχαράνο ήταν τα κεντρικά χαφ, με τον Νούνιες να κινείται σε πιο ελεύθερο ρόλο. Δίδυμο στα φορ οι Μανούσος και Καραμάνος.

Το ματς:

Πολύ κακό ποιοτικά το πρώτο μέρος, ίσως και από τα... χειρότερα του φετινού πρωταθλήματος. Σχετικά καλύτερος και πιο δραστήριος ο Βόλος από το ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να έχουν το πρώτο σουτ με τον Φερνάντες στο 8'. Μάλιστα, στο 11' είχαν και δοκάρι, όταν ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έπιασε τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση.



Έπειτα, το... χάος. Φάση ούτε με το κυάλι. Η Λαμία άρχισε να κερδίζει σταδιακά μέτρα, χωρίς βέβαια να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο, το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα μονοκόμματο σουτ του Φαν Βέερτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 37'.

Αντίθετα, το δεύτερο μέρος άρχισε με εξαιρετικό ρυθμό. Το διαγώνιο σουτ του Μπαριέντος στο 47' μπλόκαρε ο Σαράνοφ, για να απαντήσει η Λαμία στο 50' με την πρώτη της τελική στο ματς (γυριστό του Μανούσου από το ύψος της μικρής περιοχής που έφυγε άουτ).

Στο 53' οι φιλοξενούμενοι απάντησαν και στα δοκάρια. Ύστερα από φάση διαρκείας, όπου δεν έδιωξε η άμυνα του Βόλου, ο Σιμόν έπιασε το σουτ από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο σίδερο. Η ομάδα του Φέστα ήταν μεταμορφωμένη προς το καλύτερο πιέζοντας για το γκολ. Μάλιστα, είχε ακόμα μία σημαντική στιγμή, με την προβολή του Τζανδάρη από πλεονεκτική θέση στο 69'.



Παρά το ανέβασμα της Λαμίας, εκείνος που βρήκε το γκολ ήταν ο Βόλος. Στο 72' -ύστερα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας- ο Άλχο έκανε υπέροχη σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Μπαρτόλο στην καρδιά της περιοχής, με τον Αργεντινό εξτρέμ να στέλνει με τρομερό μονοκόμματο σουτ την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι. Το μομέντουμ πλέον άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν και δεύτερο δοκάρι, όταν στο 73' ο Φαν Βέερτ πέρασε τον Σαράνοφ, με το πλασέ του να καταλήγει στην αριστερή δοκό.





Η ομάδα του Φέστα προσπάθησε να απαντήσει, αλλά από εκεί και πέρα είχε ως καλή στιγμή μόνο το διαγώνιο σουτ του Σιμόν στο 87'. Απεναντίας, ο Βόλος έψαξε και το επόμενο γκολ, βρίσκοντας μάλιστα δύο στις καθυστερήσεις! Αμφότερα με διαγώνια τελειώματα μετά από καλή κυκλοφορία. Αρχικά, στο 90'+1' με τον Ροσέρο κι εν συνεχεία (90'+5') με τον Φεράρι για το τελικό 3-0.





MVP: Δραστήριος ο Μπαρτόλο, πέτυχε και γκολάρα. Θα πάρει τη διάκριση.

Η σφυρίχτρα: Υπήρξαν κάποιες φωνές για πέναλτι, αλλά πάρθηκαν σωστές αποφάσεις βάσει ριπλέι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος - Άλχο, Σιέλης, Λογαράς (68' Τριανταφύλλου), Φεράρι - Μεταξάς, Μπαριέντος (77' Ριένστρα) - Μπαρτόλο (77' Πουρίτα), Φερνάντες (59' Ροσέρο), Κορέα - Φαν Βέερτ.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Κλέιμαν, Γκουλέν, Ρίνερ, Ρεγκατέν.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ - Σιμόν, Λούκας, Τζανετόπουλος (77' Βέλλιος), Αντέτζο (68' Βύντρα), Μαρτίνεθ (81' Σαραμαντάς) - Τζανδάρης (81' Μανουσάκης), Μπεχαράνο - Νούνιες - Μανούσος, Καραμάνος (77' Ρόμανιτς).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Τάιρον, Γκέντζογλου.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος
Α' Βοηθός: Ανδρέας Φωτόπουλος
Β' Βοηθός: Μιχαήλ Νιδριώτης
4ος διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Ίστβαν Βαντ

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x