Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Θρίλερ με το ίδιο σενάριο και happy end για Ολυμπιακό

Τα σημεία-κλειδιά της νίκης του Ολυμπιακού επί του Βόλου με τα μάτια του προπονητή της εξέδρας.

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε, αλλά γονάτισε τον Βόλο με πρωταγωνιστή τον Βαλμπουενά, επικρατώντας 1-0 στο Πανθεσσαλικό και «κλείδωσε» την πρωτιά ενόψει playoffs. Σε ένα παιχνίδι με παρόμοιο σενάριο με το παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης».

* Τιμώρησε ξανά τον Βόλο στο τέλος ο Βαλμπουενά: Δεύτερη νίκη επί του Βόλου σχεδόν καρμπόν για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα, όπως και στον πρώτο γύρο, αλλά έλυσαν τον γόρδιο δεσμό με τον 37χρονο άσο. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» γονάτισε τον αντίπαλο με εξαιρετικό φάουλ στο 90’, τώρα τον εκτέλεσε με ωραίο πλασέ λίγο νωρίτερα (81’). Βγάζοντας το… κάρο από τη λάσπη, σε ένα σημείο, στο οποίο οι Πειραιώτες πίεζαν πολύ, είχαν γεμίσει την αντίπαλη περιοχή παίζοντας με δύο φορ, αλλά και στο οποίο ο χρόνος είχε αρχίσει να λειτουργεί κατά τους. Μπορεί πλέον ο Βαλμπουενά να έχει ανάγκη ειδικής διαχείρισης, αλλά σε τέτοιες συνθήκες είναι ακόμα ευλογία για τον Πέδρο Μαρτίνς. Υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία την κλάση του, το έκανε και στο Πανθεσσαλικό.

* Κλείδωσε πρωτιά και προσπέρασε την γκρίνια πριν τον «τελικό» της Πέμπτης και πήρε ανάσες: Η νίκη επί του Βόλου κράτησε τον Ολυμπιακό σε απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ, ενώ οι Πειραιώτες καπάρωσαν την πρωτιά ενόψει playoffs. Επιπλέον, πάνε με καλή ψυχολογία στη ρεβάνς της Πέμπτης με την Αταλάντα για την προκριματική φάση των «16» του Europa League. Η οποιαδήποτε απώλεια, ασφαλώς και δεν θα ήταν καταστροφική, αλλά θα έστελνε με άλλο mood την ομάδα του Μαρτίνς στην προσοχή «μάχη». Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε παράλληλα την ευκαιρία να ξεκουράσει κάποια από τα βασικά εργαλεία του. Έμεινε εκτός αποστολής ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος ήταν στον πάγκο, έπαιξε ως αλλαγή ο Εμβιλά, ενώ δεν έπαιξε σε όλο το παιχνίδι ο Μπουχαλάκης και μπήκε στο 77’ ο Τικίνιο, ο οποίος είναι βασικός αυτήν την περίοδο. Πρόκειται για παίκτες οι οποίοι αναμένεται να παίξουν πολύ ή λίγο κόντρα στους Ιταλούς και σήμερα δεν επιβαρύνθηκαν για 90 λεπτά. Ακόμα και ο Αγκιμπού, ο οποίος έγινε αλλαγή στο 77’ για να παίξει ο Ολυμπιακός με δύο φορ, δεν χρησιμοποιήθηκε σε όλο το παιχνίδι.

* Δεν είδαν την ανατροπή: «Φωνές» για τη διαιτησία υπήρξαν και από τις δύο πλευρές. Ουσιαστικά μόνο για μια φάση μπορεί να γίνει κουβέντα. Αυτή του 31ου λεπτού. Όταν ο Σισέ χάνει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και στην προσπάθειά του να «σβήσει» το λάθος, πάει άτσαλα πάνω στην μπάλα και ανατρέπει τον Νίνη. Στην κανονική προβολή υπήρξε η αμφιβολία, αλλά χρειάστηκε το replay για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ο Μανούχος δεν το είδε σε κανονική ροή, αλλά δεν τον φώναξε ο Στογιάνοφ για on field review. Χέρι του Μπα δεν υπήρξε αργότερα, ενώ υπήρξαν και κάποιες φωνές για ανατροπή του Ονιεκούρου, αλλά δεν φάνηκε κάτι τέτοιο από το replay.



* Σε κακό βράδυ ο Φαν Βέερτ: Κακή μέρα στη δουλειά για το 31χρονο επιθετικό. Ο Βόλος ήταν συνολικά χειρότερος, αλλά είχε λίγες μεν, αλλά κάποιες πολύ καλές στιγμές για να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό. Πρωταγωνιστής στις περισσότερες ήταν ο killer της ομάδας, ο οποίος δεν έκανε καλό παιχνίδι αυτήν τη φορά. Ο Ολλανδός επιθετικός είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του στη σεζόν, έχοντας 13 γκολ σε 23 παιχνίδια πριν το αποψινό. Ωστόσο, απέναντι στους «ερυθρόλευκους» ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Κλωτσάει καλή ευκαιρία στο 21’, κάνοντας «τσαφ» μπροστά από το παιχνίδι. Στο 87’, λίγο μετά το 0-1, κάνει κακή κεφαλιά από εξαιρετική θέση, χάνοντας ακόμη μια ευκαιρία από αυτές τις οποίες συνήθως τελειώνει με γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x