Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Με στατικές φάσεις αλλά και… φτερά ο διαβασμένος ΠΑΟΚ!

Διαβάστε τα σημεία-κλειδιά από το Βόλος-ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας».

Επιβλητική εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να διαλύει 4-0 τον Βόλο και να συνεχίζει στη 2η θέση.

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου παρουσίασε έναν απόλυτα διαβασμένο ΠΑΟΚ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μεν τις στατικές φάσεις, αλλά είχε και σε εξαιρετική μέρα τα εξτρέμ του, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Αλεξάντρου Μιτρίτσα.



Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από τον «προπονητή της εξέδρας»:

-Οι στατικές φάσεις που έκριναν το ματς: Δεν είναι λίγο να παίρνεις τρία γκολ από στατικές φάσεις σ' ένα παιχνίδι. Κι εάν η πρώτη είναι πέναλτι και ουσιαστικά οφείλεται περισσότερο στην «μπούκα» του Μιτρίτσα, οι δύο επόμενες συνιστούν αυτές που θέλει κάθε προπονητής να έχει η ομάδα του στο ρεπερτόριό της. Ειδικά όταν παίζει με τους λεγόμενους «μικρούς», ώστε να ξεκλειδώσει την άμυνά τους.

Ειδικά, η φάση του 0-2 είναι, αυτό που λέμε, προϊόν δουλειάς: Εκτέλεση κόρνερ από τον Ζίβκοβιτς, κεφαλιά-πάσα του Κούρτιτς από το πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φτάνει στον, ολομόναχο στο πίσω δοκάρι, Ίνγκασον, ο οποίος την έστειλε ανενόχλητος στα δίχτυα.



-Τα εξαιρετικά «φτερά» του ΠΑΟΚ: Σύμφωνοι, ο ΠΑΟΚ πήρε πολλά από τις στατικές φάσεις στην αναμέτρηση του Βόλου. Ωστόσο, ο Λουτσέσκου έχει πάρει πολλά και από τα δύο εξτρέμ του, Ζίβκοβιτς και Μιτρίτσα. Αμφότεροι με ασίστ.

Ο πρώτος ήταν ο απόλυτος MVP του «δικεφάλου του Βορρά». Αποτελούσε τη μόνιμη πηγή κινδύνου για τους γηπεδούχους, από δύο δικές του εκτελέσεις κόρνερ προήλθαν ισάριθμα τέρματα, έκανε συνεχώς «μπούκες», ενώ έβγαζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε θέση βολής τους συμπαίκτες του. Σε ό, τι αφορά τον δεύτερο, έψαχνε εδώ και καιρό αυτήν την εμφάνιση. Κινείται σε ρηχά νερά από το ξεκίνημα της σεζόν, με σποραδικές μόνο εκλάμψεις. Πολύ ωραίες οι κινήσεις του στο παιχνίδι, κερδίζει το πέναλτι, έχοντας -μεταξύ άλλων- και την τελική πάσα για το 0-4.

-Νοοτροπία μεγάλης ομάδας από τον ΠΑΟΚ: Έχοντας ίσως στο μυαλό του και το πάθημα του πρώτου γύρου (από 4-1 σε 4-4), δεν έδειξε σε κανένα χρονικό σημείο να αστειεύεται. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με τα… μπούνια στον αγώνα. Έψαξαν το γρήγορο γκολ και όταν το βρήκαν, ήθελαν… κι άλλο κι άλλο κι άλλο! Πολύ καλή διαχείριση του ματς από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έριχναν τον ρυθμό όποτε χρειαζόταν, ενώ παράλληλα είχαν πάντα κατά νου το πώς θα διευρύνουν το προβάδισμά τους. Ταυτόχρονα, ήταν άριστα διαβασμένοι σε ό, τι αφορά τον αντίπαλό τους, του οποίου «αποδιοργάνωσαν» όλα του τα επιθετικά όπλα.

-Θετικό ντεμπούτο Σάστρε: Μέστη εμφάνιση από τον Ισπανό μπακ. Σίγουρα ιδανικό ντεμπούτο, αφού συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας του και δικό του γκολ. Παρόλα αυτά, του πήγε και το ματς. Δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση -κι όταν συνέβη αυτό, αντέδρασε σωστά-, ενώ εάν και είχε πολλά ανεβάσματα, δεν συμμετείχε όσο ενδεχομένως να μπορούσε στην επιθετική λειτουργία των «ασπρόμαυρων». Ίσως να χρειαζόταν να ζητά λίγο πιο πολύ μπάλα, ενδεχομένως να μην τον έψαχναν και τόσο οι συμπαίκτες του. Όλα αυτά, βέβαια, εξαιρουμένης της φάσης του τέρματός του (όπου έχει και μια μικρή δόση τύχης). Όπως και να έχει, παίρνει αναμφισβήτητα θετικό πρόσημο.



-Δεν ήταν/Δεν τον άφησε να είναι ο πραγματικός Βόλος: Κακή εμφάνιση από την ομάδα της Μαγνησίας. Το σύνολο του Κώστα Μπάτσου δεν παρουσίασε τα αγωνιστικά στοιχεία που έχει συνηθίσει το φίλαθλο κοινό. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που οφείλεται περισσότερο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος εμφανίστηκε διαβασμένος τόσο στο πώς θα αποσυμπιέσει το πρέσινγκ των γηπεδούχων, όσο και στο πώς θα εκμεταλλευτεί τις αμυντικές τους αδυναμίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x