Stoiximan Super League

Το προφίλ του Ελ Κααμπί στο… πιάτο σας: «Εξαιρετικός φορ με μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα»

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήρθε στον Ολυμπιακό προ ημερών και το sportfm.gr σας... συστήνει τον Μαροκινό φορ, για τον οποίο γνωρίζουμε λιγοστά πράγματα, με τη βοήθεια ενός συμπατριώτη του δημοσιογράφο.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί μπήκε στις... ζωές μας προ ημερών, όταν ο Ολυμπιακός τον έφερε στην Ελλάδα για να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή.

Ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο, μην λέμε ψέματα, δεν γνωρίζαμε και πολλά πράγματα νωρίτερα. Άλλωστε κανείς δεν παρακολουθεί, τουλάχιστον στη χώρα μας, συνεχόμενα το πρωτάθλημα του Μαρόκου. Ούτε καν τουλάχιστον το τουρκικό ή ακόμη και την εθνική ομάδα του Μαρόκου. Όχι γιατί δεν αξίζουν την προσοχή μας, αλλά διότι τα ενδιαφέροντά μας είναι κυρίως βασισμένα στις ευρωπαϊκές λίγκες και τις διοργανώσεις που είναι πιο «κοντά μας».

Κάπως έτσι και με δεδομένο πως έπρεπε να μάθουμε πράγματα γύρω από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, απευθυνθήκαμε σε έναν συνάδελφο. Ο Ανάς Ζαμπάρι, δημοσιογράφος στο κορυφαίο Μέσο του Μαρόκου "Elbotola", αποδέχτηκε την... πρόσκλησή μας και μιλώντας στον Γιώργο Τσανάκα, προσπάθησε να μας δώσει μια γεύση από τον έμπειρο φορ που απέκτησε ο Ολυμπιακός.

Με τα όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος και συμπατριώτης του Ελ Κααμπί, να δίνουν μια πρώτη... ιδέα αλλά και μια γεύση για τα όσα πρόκειται να κάνει με τα ερυθρόλευκα ο 30χρονος στράικερ, ο οποίος έχει προλάβει άλλωστε να ντεμπουτάρει για λίγα λεπτά απέναντι στη Γκενκ. Δεν έφτανε, όμως, για να βγάλει τα συμπεράσματά του ο κόσμος του Ολυμπιακού που περιμένει με ανυπομονησία.

Ελ Κααμπί: «Εξαιρετικός φορ με ικανότητα στο σκοράρισμα»

«Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι αναμφίβολα ένας εξαιρετικός επιθετικός, ικανός να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όποια ομάδα πηγαίνει. Η ιστορία του στο ποδόσφαιρο του Μαρόκου, ιδιαίτερα με τη φανέλα της Wydad αλλά και της και Renaissance de Berkane, όπως και η θητεία του στην Τουρκία με τη Χατάισπορ, μαρτυρούν πολλά για το ταλέντο και την ποιότητά του», λέει αρχικά στο sportfm.gr ο δημοσιογράφος του "Elbotola".

Θελήσαμε να μάθουμε μετά για το στιλ παιχνιδιού του, τι αρέσει στον Ελ Κααμπί να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αρκετά απ' ότι καταλάβαμε, εκτός από το να βάζει την μπάλα στο πλεκτό που είναι... δεδομένο!

«Το στιλ παιχνιδιού του Ελ Κααμπί χαρακτηρίζεται από την ταχύτητά του, την ικανότητα στο σκοράρισμα, αλλά και το γεγονός πως παίρνει εξαιρετικές θέσεις μέσα στο γήπεδο», ήταν η αρχική τοποθέτηση του συναδέλφου για τον συμπατριώτη του. «Η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο είναι τέτοια που παρέχει στους συμπαίκτες του πρόσθετες επιθετικές επιλογές, καθιστώντας τον ένα πολύτιμο ατού για την ομάδα του», συνέχισε.



Ο Ελ Κααμπί έχει αγωνιστεί κυρίως στην καριέρα του στο Μαρόκο, κάνοντας μεγάλη καριέρα με τη φανέλα της ιστορικής Wydad αλλά και με αυτή της Renaissance de Berkane. Εκτός της πατρίδας του πέρασε λίγα χρόνια, τόσο περνώντας από την Κίνα και την Χεμπέι, όσο και από την Τουρκία για λογαριασμό της Χατάισπορ. Παντού όμως αφήνει το στίγμα του...

«Η παρουσία του στη Wydad, κυρίως κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020/21 ήταν αυτή που ουσιαστικά κατέδειξε την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Εκείνη η χρονιά του ήταν αυτή που τον έκανε να κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με το εντυπωσιακό νούμερο των 18 γκολ», τονίζει.

Λίγο νωρίτερα δε, ο κόσμος είχε αρχίσει για τα καλά να τον μαθαίνει και μπόλικοι σύλλογοι άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον γι' αυτόν. Διότι η Ατλέτικο Μαδρίτης δεδομένα τον είχε στη λίστα της και το είχε επιβεβαιώσει η Berkane, ενώ για τον ποδοσφαιριστή φάνηκε να ενδιαφέρονται και ομάδες από την Αίγυπτο, όπως η... θρυλική Ζάμαλεκ και οι Πίραμιντς.

Ακολούθησε τελικά η μεταγραφή στην Χατάισπορ όπου τα... έσπασε, πραγματοποιώντας μια πρώτη εκρηκτική σεζόν: «Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Χατάισπορ, συνέχισε να έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Στην πρώτη του σεζόν έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ομάδα του, αφού αγωνίστηκε σε 32 ματς και πέτυχε 18 γκολ».



Η αμέσως επόμενη δεν ήταν τόσο καλή. Διότι έδειξε να... πέφτει ψυχολογικά από τη στιγμή που χωρίς ουσιαστικό λόγο δεν κλήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Κατάρ στην εθνική του ομάδα, ενώ στη συνέχεια ήρθε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία για να αποσυρθεί η Χατάισπορ από το πρωτάθλημα και ο ίδιος να αγωνιστεί στην Αλ Σαντ του Κατάρ...

«Κατά τη δεύτερη σεζόν του στην Τουρκία όπου αντιμετώπισε κάποια προβλήματα μέτρησε 8 γκολ σε 21 ματς. Είναι επίσης σημαντικό να σκεφτεί κανείς τη μη επιλογή του για το Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που θα μπορούσε να είχε αντίκτυπο στο ψυχολογικό κομμάτι για τον ίδιο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι συμμετείχε σε όλους τους αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου υπό τις οδηγίες του πρώην Μαροκινού προπονητή, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς».



Τέλος, θελήσαμε να μάθουμε πώς και ο Ελ Κααμπί δεν έκανε κάποια μεγάλη μεταγραφή κατά το παρελθόν, αφού τα νούμερά του σχεδόν σε κάθε χρονιά ήταν εντυπωσιακά.

«Όσον αφορά την πιθανή μεταγραφή του σε μεγαλύτερο σύλλογο της Ευρώπης, θα ήθελα να πω πως στο μεταγραφικό παζάρι υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που παίζουν ρόλο κάθε φορά. Παρότι ο Ελ Κάαμπι διαθέτει αναμφισβήτητο ταλέντο, η δυναμική των ευρωπαϊκών μεταγραφών μπορεί να είναι περίπλοκη και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το σκάουτινγκ, τις διαπραγματεύσεις και τις προτιμήσεις των συλλόγων. Το ότι δεν έκανε κάποια πολύ μεγάλη μεταγραφή δεν σημαίνει κάτι για την ποιότητά του, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη. Οι μεταγραφές πολλές φορές είναι και συγκυρία...», κατέληξε.

Στον Ολυμπιακό φυσικά ελπίζουν πως θα δικαιωθούν και πως βρήκαν έναν ποδοσφαιριστή που θα φορτώνει τις αντίπαλες εστίες με πολλά γκολ. Όσα μας λέει ο συνάδελφος από το Μαρόκο, μάλλον μας προϊδεάζουν πως αυτό θα συμβεί. Καθρέφτης το γήπεδο...

Ελ Κααμπί: «Εξαιρετικός φορ με ικανότητα στο σκοράρισμα»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x