Stoiximan Super League

Υπέρλαμπρος Αστέρας Τρίπολης!

Διαόλου Καλτσάς στη Ριζούπολη. Με τον βραχύσωμο εξτρέμ να «χτυπάει» δις(έχοντας και ασίστ),ο Αστέρας επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα, φθάνοντας σε 5η συνεχόμενη νίκη, ισοφαρίζοντας το μεγαλύτερο σερί του.

«Έλαμψε» και στη Ριζούπολη ο Αστέρας Τρίπολης.

Με τον Καλτσά να σκοράρει δις (20’, 80’) και τον Μανιά να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του (δεν πανηγύρισε), δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στη νυν, οι Αρκάδες επικράτησαν 3-1 του Απόλλωνα. Ο Αλμπάνης είχε ισοφαρίσει στο 51’ για τους γηπεδούχους.

Έτσι, έφθασαν σε πέμπτη συνεχόμενη νίκη (μετά από αυτές επί Παναθηναϊκού, Πλατανιά, Λεβαδειακού και Κέρκυρας), ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο σερί τους στην κατηγορία. Με αυτόν τον τρόπο παρέμειναν στην έκτη θέση και στο -1 από τον Πανιώνιο. Σε δύσκολη θέση παραμένει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που είναι 14η με 11 βαθμούς.

inner

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς.

Το ματς

Οι δύο ομάδες… ψαχνόντουσαν στα πρώτα λεπτά και έπειτα από τη μικρή περίοδο προσαρμογής (έχοντας ως εμπόδιο και τον ήλιο που πάντα κάνει δύσκολη τη ζωή των ποδοσφαιριστών στη Ριζούπολη) που διήρκεσε κάτι λιγότερο από ένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια άρχισαν να παίρνουν μπρος. Ο Κονέ «ζεστάθηκε» (8’) με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, που δεν κατάφερε να μπλοκάρει ο Αθανασιάδης, δίνοντας την ευκαιρία στον Ανιέτε να σκοράρει, αλλά ο τελευταίος την… κλώτσησε εκτός.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μετά το 10’ περίπου, η αναμέτρηση ξεκίνησε να έχει ωραία ροή και καλό ρυθμό. Καλύτερο από τον… μέσο όρο των παιχνιδιών της Super League και ο Αστέρας πίεσε πολύ, παίζοντας ψηλά και κυκλοφορόντας καλά την μπάλα. Κατάφερε να στριμώξει τον αντίπαλο, που δυσκολευόταν πολύ να κάνει κατοχή και κλείνοντάς τον μέσα στην περιοχή του, φαινόταν προς τα μέσα του πρώτου μέρους ότι το γκολ δεν θα αργήσει να έρθει. Είχε άλλωστε και δύο-τρεις καλές επιθέσεις που κόπηκαν στο… τσακ. Έτσι και συνέβη. Ο Τόνσο, που έχει δώσει ποιότητα στους Αρκάδες με το παιχνίδι του, εκτέλεσε φάουλ και ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά πάσα έδωσε έτοιμο γκολ στον Καλτσά που με προβολή άνοιξε το σκορ στο 20’ από κοντινή απόσταση. Αυτή ήταν η τρίτη ασίστ του Αργεντινού στα πέντε τελευταία ματς και ενώ στα 208 που είχαν προηγηθεί δεν είχε βγάλει καμία.

Οι φιλοξενούμενοι δεν επαναπαύτηκαν και δεν «έκατσαν» πάνω στο προβάδισμά τους, συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο με στόχο να εκμεταλλευτούν το καλό τους διάστημα ώστε να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους. Ωστόσο, Τσιλιανίδης (22’) και Γιαννούλης (33’) έκαναν κακό από πολύ καλή θέση. Ειδικά, ο έμπειρος μπακ θα μπορούσε με καθαρό μυαλό να βρει εστία (όντας αμαρκάριστός) και να φέρει την ομάδα του πιο κοντά στη νίκη. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στο τελευταίο τέταρτο, δίχως να κυριαρχήσουν όπως είχε κάνει ο Αστέρας, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο 1-1, παρά την ευκαιρία του Μπιτζιμίν (κεφαλιά από εξαιρετική θέση) στο 29ο λεπτό.

inner

Πιο αποφασιστικός μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων, έχοντας δραστήριο τον Ελμπάζ, βλέποντας ότι πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να φέρει την κατάσταση στα ίσα. Αυτό δεν άργησε να συμβεί, καθώς στο 51’, ο Αλμπάνης βρήκε πολλά μέτρα μπροστά του λόγω του κακού… τρανζίσιον, και με δυνατό-συρτό σουτ εκτέλεσε τον Αθανασιάδη. Η ομάδα του Βούλιτς πήρε τα πάνω της μετά την ισοφάριση και έχοντας μπλοκάρει τον Αστέρα, που δεν ήταν τόσο καλός όσο στα πρώτα 45 λεπτά, πατούσε καλύτερα και έδειχνε μεγαλύτερη τόλμη από το α’ ημίχρονο, έχοντας και καλή κυκλοφορία της μπάλας.

inner

Όμως, μετά τα μέσα του δεύτερου μέρους, μπλόκαρε ο Απόλλων, ξέμεινε από ιδέες (ίσως και από δυνάμεις) με αποτέλεσμα να πάρει μέτρα ο Αστέρας που βρήκε ευάλωτους πίσω τους γηπεδούχους και με τον Ισνάλδο να ξεδιπλώνει την ποιότητά του, ο Καλτσάς έδωσε έτοιμο γκολ στον Μανιά σε ένα χρονικό σημείο που δεν μύριζε, πάντως, ότι θα έρθει το 1-2. Οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν και πάλι και με δώρο της άμυνάς του, ο MVP, Καλτσάς, που κυνήγησε τη φάση στο 80’ έβαλε φαρδιά-πλατιά τη σφραγίδα του στη νέα επιτυχία της ομάδας του.



inner

Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές (75' Μάατσι), Κύργιας, Μπιτζιμίν, Κούρος, Παπάζογλου, Χουάρες (81' Κιταμπαλά), Αλμπάνης, Ανιέτε, Κονέ, Ελμπάζ.

Στον πάγκο: Χουάντερσον, Μπαμπιάρζ, Μενδρινός, Βαλλιάνος, Μπαρτολίνι

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (87' Σελίν), Τόνσο, Τσιλιανίδης (58' Ισνάλδο), Μανιάς (77' Τσουκαλάς).

Στον πάγκο: Τσίφτσης, Γκοντό, Δουβίκας, Μπέρτος

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης. Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Σταύρος Σίπκας
Τέταρτος Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x