Stoiximan Super League

Έσπρωξε στον γκρεμό τον Απόλλωνα ο εντυπωσιακός Ιωνικός

Χωρίς την παραμικρή διάθεση οίκτου και… εκπτώσεων, ο βαθμολογικά αδιάφορος Ιωνικός επικράτησε 5-1 του Απόλλωνα στη Νεάπολη και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πλησίασε ακόμα περισσότερο στη Super League 2.

Μπορεί το κίνητρο πολλές φορές στο ποδόσφαιρο να κάνει τη διαφορά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η καλύτερη ομάδα είχε τον πρώτο λόγο και τη νίκη στη Νεάπολη! Ο λόγος για τον Ιωνικό, που παρά το γεγονός ότι δεν κυνηγά τίποτα σε βαθμολογικό επίπεδο, επικράτησε 5-1 του Απόλλωνα Σμύρνης φτάνοντας πολύ εύκολα σε ακόμα ένα τρίποντο στη διαδικασία των playouts.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπάνου πέτυχε από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον Κιάκο να πετυχαίνει δύο (26’, 39’) στο πρώτο μισό και τους Άοσμαν (61’), Κάστρο με αυτογκόλ (87’) και Καμπράλ (92’) να διαμορφώνουν τον θρίαμβο των γηπεδούχων.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε μειώσει σε 2-1 με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με την κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 49’.

Πλέον, ο Απόλλων Σμύρνης απέχει 4 βαθμούς από την προτελευταία θέση και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Λαμία για να έχει ελπίδες για να βρεθεί στο μπαράζ της παραμονής.

Το ματς

Πιο ζωηρός και πιο… αεράτος ήταν ο Ιωνικός στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς πλησίαζε πιο απειλητικά τα αντίπαλα καρέ και παρά το γεγονός ότι η πρώτη ευκαιρία άνηκε στον Απόλλωνα με την προσπάθεια του Μαρτίνες στο 10’, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κιάκο στο 26’ από την υπέροχη προσπάθεια του Λένις και την ολιγωρία των αμυντικών των φιλοξενούμενων.

Φάση-καρμπόν από την αριστερή πλευρά αυτή τη φορά για το 2-0 στο 39’, με τον Ντάλσιο να παίρνει τον ρόλο του Λένις και τον Κιάκο να κάνει τη δουλειά του όπως στο πρώτο γκολ, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ρίχνοντας τον Απόλλωνα στα σχοινιά.

Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να αντιδράσουν και τα κατάφεραν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν στο 49’ ο Ιωαννίδης με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ νίκησε τον Χουτεσιώτη βάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι, μειώνοντας στο 2-1. Παρ’ όλα αυτά, το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά στο 61’.

Ο Άοσμαν που έπαιζε σαν να καιγόταν η δική του ομάδα για την παραμονή, μπήκε πιο δυνατά στη μονομαχία με τον Φατιόν και με το δυνατό σουτ έγραψε το 3-1, βυθίζοντας τους παίκτες του Μπάμπη Τεννέ σε βαθιά απογοήτευση, καθώς εκτός από τα αμυντικά κενά, καλούνταν να διαχειριστούν και το γεγονός ότι ο Χουτεσιώτης πραγματοποιούσε εξαιρετικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Σλίβκα και Ιωαννίδη.

Τελικά, ο Ιωνικός δεν πέτυχε μια απλή νίκη, αλλά έναν ολοκληρωτικό θρίαμβο, με τον Κάστρο στο 87’ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από… αστείο λάθος του Ρόγκνε, που έκανε τακουνάκια πάνω στη γραμμή του πλαγίου άουτ, ενώ στο 92’ ο Καμπράλ είπε «ευχαριστώ» στον Λένις για την ασίστ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Τσιριγώτης (90' Πογκοσιάν), Βαλεριάνος, Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος (84' Βαφέας), Κάνιας, Λένις, Ντάλσιο (71’ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (84’ Πλατέλλας), Μάντζης (90' Καμπράλ).

Απόλλων Σμύρνης: Σόρτσαν, Ντεντάκης (46’ Μπαξεβανίδης), Βιτλής (46’ Τσιλούλης), Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν (86' Λισγάρας), Μαρτίνες (77’ Τσίμπσαχ), Ντάουντα (62’ Μπακόγκου), Ιωαννίδης.

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x