Stoiximan Super League

Λύγισε τον Αστέρα και ανάσανε ξανά ο Ιωνικός!

Ο Ιωνικός σκόραρε στην πρώτη του τελική με τον Μάντζη, εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Αλάγκμπε και διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του αποτέλεσμα για να λυγίσει με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης.

Νίκη... οξυγόνο για τον Ιωνικό! Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου βρήκε νωρίς γκολ με τον Μάντζη (7'), εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Αλάγκμπε (43') με δεύτερη κίτρινη και κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμά του ως το φινάλε για να πάρει τεράστια νίκη με 1-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ψυχωμένοι οι Νικαιώτες που έπαιρναν τις περισσότερες μονομαχίες και έδειχναν πως το ήθελαν περισσότερο, ενώ οι Αρκάδες είχαν κακή απόδοση και δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικοί, με την αποβλή του Αλάγκμπε να τους δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο.

Τους 18 βαθμούς έφτασε πλέον ο Ιωνικός, στους 25 παρέμεινε ο Αστέρας Τρίπολης, με τους Νικαιώτες να βγαίνουν εκ νέου από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο μυαλό του κόουτς

Mε 4-2-3-1 παρέταξε τον Ιωνικό ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Χουτεσιώτης στην εστία και οι Σάκιτς, Τσιγκρίνσκι Σόουζα, Βαλεριάνος στην άμυνα. Κάνιας, Ρομαό στα χαφ, με τους Λοβερα, Φαντιγκά, Σεμπά στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Μαντζης στην κορυφή της επίθεσης.

Ίδια διάταξη και από τον Άκη Μάντζιο για τον Αστέρα Τρίπολης. Στο τέρμα ο Παπαδόπουλος και οι Καρμονα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Μουναφο, Αλάγκμπε στον άξονα, με τους Ριέρα, Σιτο, Τιλίκα στη μεσοεπιθετική τριάδα και τον Μπαράλες σε ρόλο φορ

Το ματς

Με διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα και να προσπαθήσει να πιέσει για να βρει ένα γρήγορο γκολ μπήκε ο Αστέρας στο παιχνίδι, αλλά είδε τον Ιωνικό να τον... χτυπά στην πρώτη του τελική. Ήταν το 7ο λεπτό με τον Βαλεριάνο να εκτελεί το φάουλ από τα πλάγια, ο Παπαδόπουλος να κάνει λάθος έξοδο και ο Μάντζης με κεφαλιά σε ανυπεράσπιστη εστία έγραψε το 1-0. Αυτό το γκολ έδωσε καλύτερο ρυθμό στον αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μέτρα αλλά να μπορούν να δημιουργήσουν απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του Ιωνικού που έκλεινε όλα τα κενά.



Ο Τσιγκρίνσκι κυριαρχούσε στον αέρα, οι σέντρες και τα κόρνερ των παικτών του Μάντζιου ήταν διαρκώς σε αντιπάλους και οι Αρκάδες δεν απειλούσαν παρότι είχαν την κατοχή. Στο 31' ο Ριέρα με υπέροχο κοντρόλ και ντρίμπλα μπήκε στην περιοχή αλλά κόπηκε από τον Σεμπά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μάντζης πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς με βολέ από το κέντρο (βλέποντας τον Παπαδόπουλο εκτός θέσης), αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Τα λεπτά περνούσαν, φάσεις δεν δημιουργούνταν και όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έβγαινε ως είχε. Πράγματι, το σκορ δεν άλλαξε, όμως άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες αφού ο Αλάγκμπε έκανε πολύ σκληρό φάουλ στον Ρομαό, αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και συνεπώς κόκκινη κάρτα και άφησε τον Αστέρα με δέκα παίκτες στο 43'.

Ο Μάντζιος έριξε στο ματς τον Σανταφέ αντί του Τιλίκα για να γεμίσει τον άξονά του, με τον Ιωνικό να δίνει μπάλα και χώρο στον Αστέρα για να χτυπήσει στην κόντρα. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο μετά το 54' και απείλησαν αρκετές φορές. Πρώτα με τον Παπαδόπουλο να βάζει στοπ στον Μαντζη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το φάουλ του Λοβέρα πέρασε λίγο άουτ. Ο Μάντζιος έδωσε χρόνο και στους Ζουγλή, Κωστέα και θέλησε να ποντάρει στην ενέργειά τους, αλλά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο η ομάδα του της δυσκόλευε το έργο.

Στο 67' ο Ιωνικός είχε άλλη μια φάση με τους Μάντζη και Φαντιγκά να μην μπορούν να σκοράρουν, με τον Αστέρα να έχει σαφέστατο πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Ο Γρηγορίου έκανε την πρώτη του κίνηση στο 75' ρίχνοντας τον Ελευθεριάδη αντί του Λοβέρα, φρεσκάροντας επιθετικά την ομάδα του. Τα λεπτά περνούσαν, η ομάδα του Γρηγορίου διαχειριζόταν το προβάδισμά της και κρατούσε μακριά από τα καρέ του Χουτεσιώτη τους παίτκες του Αστέρα. Μετά το πέρας του 90λεπτου και των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, με τους Αρκάδες να φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Τσιγκρίνσκι στο 94' αλλά τον Φωτιά να λέει παίζετε και εν τέλει οι Νικαιώτες να παίρνουν σπουδαίο τρίποντο και να αναπνέεουν ξανά!

MVP: Ο Τσιγκρίνσκι έδωσε τρομερές μάχες και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, νικώντας κάθε αντίπαλό του. Απίστευτο ματς από τον Ουκρανό.

Η σφυρίχτρα: Δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Σωστή η αποβολή του Αλάγκμπε, φωνάζουν για πέναλτι στο 94' οι Αρκάδες αλλά το χέρι του Τσιγκρίνσκι θεωρήθηκε ακούσιο.

Το live του αγώνα από το sportfm.gr

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά, Σεμπά (90+3' Μάνος), Λοβέρα (75' Ελευθεριάδης), Μάντζης

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Πίτσου, Καστάνιο, Καρμόνα, Άλβαρες, Αλάγκμπε, Μουνάφο (88' Προύντζος), Τιλίκα (46' Σανταφέ), Σίτο (87' Μπερτόγλιο), Ριέρα (66' Ζουγλής), Μπαράλες (66' Κωστέας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x