Stoiximan Super League

Παλικάρι ο Λεβαδειακός, πήρε βαθμό στη Νεάπολη

Ιωνικός και Λεβαδειακός έμειναν στο «μηδέν», με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Μάρκοβιτς, να είναι ο κορυφαίος, αλλά οι Βοιωτοί έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 90' για να πάρουν και το τρίποντο.

Άνοιξαν λογαριασμό στη φετινή Super League Ιωνικός και Λεβαδειακός, καθώς μπορεί να παραμένουν χωρίς τέρμα έπειτα από δύο αγωνιστικές, αλλά με το 0-0 στη Νεάπολη πήραν τον πρώτο τους βαθμό.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός είχε τον γκολκίπερ Μάρκοβιτς σε εξαιρετικό βράδυ, αφού ήταν αλάνθαστος, ενώ στο 90’ είχαν και μεγάλη ευκαιρία να πάρουν και το τρίποντο, αλλά ο Τσιριγώτης αστόχησε στο τετ-α-τετ.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Ιωνικό είναι κόντρα στον Ολυμπιακό εκτός έδρας, ενώ ο Λεβαδειακός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό.



Πώς έπαιξαν

Με το γνωστό του 3-5-2 παρατάχθηκε ο Ιωνικός, με τον Δημήτρη Σπανό να επιλέγει τον Χουτεσιώτη στην εστία και τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες στην άμυνα, Μύγα, Μασάς, Μεντόζα, Άοσμαν, Βαλεριάνο στη μεσαία γραμμή και τους Ιωαννίδη, Μάντζη δίδυμο στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Ταουσιάνης προτίμησε το 4-3-3, με τον Μάρκοβιτς στην εστία, Κωνσταντινίδη, Βινίσιους, Τζημόπουλο και Βήχο στην άμυνα, Συμελίδη, Μπελμόντ και Μεχία στον άξονα, ενώ στην κορυφή ήταν ο Δούμτσιος, έχοντας στα άκρα τους Μουτίνιο, Βρακά.

Το ματς

Με τον ενθουσιασμό της έδρας του, ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και η κυριαρχία του μετουσιώθηκε σε ευκαιρίες στο 8’ και στο 11’, με τη δεύτερη να είναι η μεγαλύτερη με την εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν να καταλήγει στη συμβολή των δοκαριών. Παρ’ όλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Λεβαδειακός έχασε τη δική του τεράστια ευκαιρία στο 14’ με τον Κωνσταντινίδη να αστοχεί σε τετ-α-τετ.





Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού, Μάρκοβιτς, που πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις όπως στο 28’ σε νέο σουτ του Άοσμαν και στο 37’ σε σουτ του Μύγα έξω από την περιοχή και έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια.



Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός ισορρόπησε σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα, κρατούσε με μεγαλύτερη ευκολία τον Ιωνικό μακριά από την περιοχή του, ενώ η είσοδος του Λούα-Λούα έδωσε πνοή επιθετικά, αφού στις αντεπιθέσεις υπήρχε περισσότερη ταχύτητα κι ένταση σε σχέση με τον Μουτίνιο που ήταν η επιλογή στη βασική ενδεκάδα.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή με διαφορά ενός λεπτού, καθώς αρχικά στο 80’ ο Λούα-Λούα νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη, σε φάση που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά πιθανότατα δεν υπήρχε κάποια παράβαση, ενώ ο Μάρκοβιτς στη συνέχεια είπε «όχι» σε λόμπα του Αντούνες.

Τελικά, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη, καθώς ο Τσιριγώτης βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός: Χουτεσιώτης - Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες - Μύγας, Μασάς (66’ Μίλο), Μεντόσα (67’ Λοβέρα), Άοσμαν, Βαλεριάνος – Ιωαννίδης (67’ Ελευθεριάδης), Μάντζης

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς - Κωνσταντινίδης, Βινίσιους (85’ Λιάγκας), Τζημόπουλος (65’ Μπάχανακ), Βήχος – Συμελίδης (75’ Χάμοντ), Μπελμόντ, Μεχία – Μουτίνιο (46’ Λούα-Λούα), Δούμτσιος, Βρακάς (85’ Τσιριγώτης)




Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x