Stoiximan Super League

Ιωνικός: Ο… χειμωνιάτικος αρραβώνας με Μασάς, τα «ραντάρ» σε Βραζιλία κι οι αλλαγές σε τεχνικό τιμ

Ο Ιωνικός ολοκληρώνει -με καθυστέρηση λίγων μηνών- τον «γάμο» με τον Μασάς, είναι σε προχωρημένες επαφές με Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ενώ επίκεινται σημαντικές αλλαγές στο τεχνικό του τιμ.

Μετά τις πρώτες ανανεώσεις, ήρθε η ώρα και για τα… νέα πρόσωπα στο ρόστερ του Ιωνικού. Οι Νικαιώτες έχουν φορτσάρει εδώ και καιρό μεταγραφικά, με τους Ζινεντίν Μασάς, Φαμπιέν Αντούνες και Γιώργο Σερβιλάκη -για αρχή- να είναι έτοιμοι να φορέσουν τα κυανόλευκα (όντας στο «γκρουπ» παικτών που είχε κλείσει).

Το όνομα του Μασάς είναι εκείνο που βγήκε τελευταίο, προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση (δεδομένου και του βιογραφικού του). Κι όμως, το… φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών κρατά από την περασμένη χειμερινή περίοδο, όταν μάλιστα είχε μετουσιωθεί και σ' έναν άτυπο αρραβώνα, ο οποίος όμως χάλασε. Όπως είχε σημειωθεί τότε απ' αυτήν εδώ τη γωνιά, ο Ιωνικός είχε δώσει τα χέρια μ' ένα χαφ καλής ποδοσφαιρικής ηλικίας που αγωνιζόταν σε κλαμπ του εξωτερικού. Ωστόσο, εντέλει δεν βρέθηκε ποτέ η φόρμουλα αποδέσμευσής του (μέσω δανεισμού ή λύσης του συμβολαίου του). Όπως γίνεται κατανοητό, δεν ήταν άλλος από τον 26χρονο Γάλλο.



Πλέον, τα εμπόδια ξεπεράστηκαν και οι δύο πλευρές ετοιμάζονται και για τον «γάμο», μιας κι εκείνο που απομένει είναι να έρθει ο παίκτης στην πατρίδα μας, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά το ντιλ. Ο Μασάς -ο οποίος ανήκει στη Νάπολι και την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Χόνβεντ της Ουγγαρίας (24 συμ., 3 γκολ)- πρόκειται να μείνει ελεύθερος από τους «παρτενοπέι». Ο υψηλόσωμος μέσος (1,85μ.) πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο στη Γαλλία, έχοντας παρουσία σε Τουλούζ (26 συμ., 2 γκολ/2 ασιστ) και Μαρσέιγ (12 συμ., 1 γκολ). Εδώ και μήνες αρέσει πάρα πολύ στους Νικαιώτες. Η αγωνιστική του ταυτότητα αναγράφει «οκταροδεκάρι», έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και υπολογίζεται να προσφέρει -κατά βάση- τόσο ως εσωτερικός χαφ στο 5-3-2 (δίπλα στον Άοσμαν), όσο και ως «οκτάρι» στο 4-2-3-1.



Βέβαια, στο ελληνικό κοινό το όνομα του Μασάς δεν είναι και τόσο άγνωστο, μιας και στα τέλη του 2017, όταν αγωνιζόταν στην Τουλούζ, φέρεται να είχε μπει στο «κάδρο» για τον Ολυμπιακό μέσω του Φρανσουά Μοντεστό. Τελικά, εάν και αποχώρησε από τη γαλλική ομάδα, δεν ήρθε στη χώρα μας, αφού έκανε το μεγάλο βήμα για τη Νάπολι τον Ιανουάριο του 2018. Ωστόσο, δεν φόρεσε ποτέ σε επίσημο αγώνα τη φανέλα του ιταλικού κλαμπ, καθώς δόθηκε δανεικός, κατά σειρά, σε Κάρπι, Κροτόνε, Κοσέντζα, Φένλο και Χόνβεντ. Ο τελευταίος δανεισμός δεν θα ανανεωθεί, με το συμβόλαιο του Γάλλου χαφ με τους «παρτενοπέι» να λύνεται ένα χρόνο πριν την τυπική εκπνοή του.



Όπως αναφέρθηκε, οι «κυανόλευκοι» έχουν δώσει τα χέρια και με δύο ποδοσφαιριστές που (τουλάχιστον) την περασμένη σεζόν τους παρακολουθούσαν εκ του σύνεγγυς στην Ελλάδα, τους Αντούνες και Σερβιλάκη. Ο Γάλλος χαφ τα πήγε πολύ καλά στην πρώτη του χρονιά στη χώρα μας, φορώντας τη φανέλα του Παναιτωλικού (32 συμ., 1 ασίστ). Παρόλα αυτά, το συμβόλαιο του 30χρονου μέσου λήγει και -έχοντας απορρίψει την πρόταση ανανέωσης από την ομάδα του Αγρινίου- φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νίκαια. Όπως έδειξε και φέτος, είναι από τους λεγόμενους πολυθεσίτες παίκτες, εάν και στον Ιωνικό τον προορίζουν αρχικά για τα χαφ (μπορεί με άνεση να παίξει και στα στόπερ).

Ιωνικός: Οι επαφές με Μασάς κι ο Βραζιλιάνος άσος

Από την άλλη, ο Σερβιλάκης είναι ένας ποδοσφαιριστής που την προπέρσινη σεζόν οι «κυανόλευκοι» αντιμετώπισαν στο πρωτάθλημα της Super League 2, στα παιχνίδια με τον Εργοτέλη. Ο 25χρονος άσος είναι ένας επιθετικογενής αριστερός μπακ, ο οποίος αυτά τα δύο χρόνια στους Κρητικούς έχει 52 εμφανίσεις και εννιά ασίστ. Πρόκειται να μετακομίσει κι εκείνος ως ελεύθερος στον Ιωνικό, αφού το συμβόλαιό του επίσης ολοκληρώνεται.

Ιωνικός: Οι επαφές με Μασάς κι ο Βραζιλιάνος άσος

Φυσικά, οι κινήσεις του κλαμπ στο μέτωπο των νέων αποκτημάτων δεν σταματούν εδώ, με τα «ραντάρ» των ανθρώπων της ομάδας να είναι ανοιχτά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, υπάρχει μια περίπτωση αριστεροπόδαρου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού σε σχετικά νεαρή ηλικία (αγωνίζεται στην πατρίδα του), η οποία βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Από εκεί και πέρα, ο Ιωνικός προτίθεται να αποκτήσει κι άλλον τερματοφύλακα (παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραμείνει ο Βίντμαρ -μαζί με Χουτεσιώτη και Χριστοδουλή που ανανέωσαν- και να γίνει κίνηση για ακόμα έναν νεαρό), δύο στόπερ και τουλάχιστον ακόμα έναν μεσοεπιθετικό (πέρα από το εάν θα ευοδωθεί η περίπτωση του προεναφερθέντα Βραζιλιάνου κι ενώ ο Καμπράλ αναμένεται να αποχωρήσει). Κι όλα αυτά, εφόσον παραμείνουν οι Λένις, Τουράμ και Κάνιας. Μια τριάδα που δυσκολεύει ακόμη τους Νικαιώτες. Η τελειωτική πρόταση έχει γίνει και στους τρεις κι αναμένεται η οριστική έκβαση των υποθέσεων πάνω-κάτω μέχρι και τις 10 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι την εν λόγω ημερομηνία υπολογίζεται και η επιστροφή του Αίας Άοσμαν στην Ελλάδα, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, κάτι που πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πράξει και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Εξάλλου στόχος παραμένει το ρόστερ να είναι σε σημαντικό βαθμό διαμορφωμένο στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας (20/6). Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, σ' αυτήν δεν θα βρίσκονται μια σειρά από μέλη που αποτελούσαν μέχρι πρότινος το τεχνικό τιμ. Κι αυτό διότι -για διαφορετικούς λόγους- επίκεινται σημαντικές αλλαγές. Διαφοροποιήσεις βέβαια που δεν έχουν να κάνουν με τον Δημήτρη Σπανό, στον οποίο και θα παραμείνουν τα «κλειδιά» της πολύ ωραίας αγωνιστικής προσπάθειας που οικοδομείται στη Νίκαια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x