Stoiximan Super League

Ιωνικός: Οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις μετά την επιστροφή στη βάση

Ο Ιωνικός επέστρεψε από τα 3-5 Πηγάδια και συνεχίζει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Οι πέντε θέσεις που στοχεύει, σε μερικές εκ των οποίων έπονται κι άμεσες ανακοινώσεις. Υπέγραψε ο Χρήστος Ιωαννίδης.

Στη βάση του, στην Αθήνα, έχει επιστρέψει ο Ιωνικός, ο οποίος την Κυριακή (17/7) ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στα 3-5 Πηγάδια. Μέρες ξεκούρασης οι Δευτέρα και Τρίτη, με τους ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Σπανού να επιστρέφουν στις προπονήσεις το απόγευμα της Τετάρτης (20/7). Βέβαια, η δουλειά συνολικά στο κλαμπ της Νίκαιας και συγκεκριμένα σε ό, τι έχει να κάνει με τον μεταγραφικό σχεδιασμό συνεχίζεται χωρίς διακοπές.

Οι μέχρι τώρα κινήσεις κι εκείνες που έπονται


Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς στον Ιωνικό, εξού και έχουν ανακοινωθεί ήδη οκτώ (νέοι) παίκτες: Μεντόσα, Μασάς, Νίκος Ιωαννίδης, Αντούνες, Σερβιλάκης, Περλέσι, Κοκκίνης και Οφόσου, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και το επίσημο για τον μέχρι πρότινος νεαρό χαφ των Τρικάλων, Χρήστο Ιωαννίδη, ο οποίος υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο (συμμετείχε και στα φιλικά με Άρη και Βόλο).

Ιωνικός: Οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

Στους παραπάνω δεν υπολογίζονται σαφώς οι κινήσεις ανανέωσης (Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Κάνιας, Χριστοδουλής, Τσιριγώτης και Πογοσιάν) ή εκείνοι που είχαν +1 στα συμβόλαιά τους (Βαλεριάνος, Ρομαό και Μάντζης – Ο Πλατέλλας, που επίσης είχε, δεν θα παραμείνει).

Παρόλα αυτά, το ρόστερ παραμένει ακόμη μικρό σε αριθμό. Εξάλλου, ο ίδιος ο Δημήτρης Σπανός στάθηκε σ' αυτό μετά το φιλικό με τον Άρη, τονίζοντας πως θα ακολουθήσουν αρκετές προσθήκες για την ομάδα του.

Ιωνικός: Οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, οι ιθύνοντες του μεταγραφικού σχεδιασμού στον Ιωνικό έχουν στοχεύσει σε πέντε προσθήκες: Δύο μεσοεπιθετικούς (τουλάχιστον ο ένας να μπορεί να παίζει τόσο στα άκρα, όσο στο δίδυμο των φορ στο 5-3-2), δύο εσωτερικά χαφ κι ένα αριστερό στόπερ. Όπως είναι λογικό υπάρχουν συζητήσεις και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Είναι πιθανό δηλαδή να υπάρξουν ανακοινώσεις ακόμη κι εντός της εβδομάδας. Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί υποψήφιοι στόχοι έχουν και… ελληνική προϋπηρεσία.

Από εκεί και πέρα, με τα τωρινά δεδομένα (τα οποία βέβαια αλλάζουν), δεν θα γίνει κάποια έξτρα κίνηση στις θέσεις του τερματοφύλακα και του δεξιού μπακ. Έτσι, ο Ιωνικός θα πάει στο τέρμα με τους Περλέσι και Χριστοδουλή πίσω από τον Χουτεσιώτη, ενώ λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας (βασικός ο Μύγας) υπολογίζεται να δίνει και ο Πογοσιάν.

Σε ό, τι αφορά τον 23χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, Ντανίλο Γκόμες, η περίπτωσή του παραμένει πολύ δύσκολη, όπως έχει σημειωθεί. Ο χρόνος που ζητά για να απαντήσει (λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχει με την Πόντε Πρέτα) παραμένει το πρόβλημα. Τυπικά είναι ακόμη ανοικτό το ζήτημά του. Ωστόσο, εάν δεν ξεκαθαρίσει (προς το θετικό) τις επόμενες μέρες, τότε η υπόθεση θα ναυαγήσει οριστικά.

Η δουλειά στην προετοιμασία και το «DNA του Ιωνικού»



Ιωνικός: Οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

Σε ό, τι αφορά το κομμάτι του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, η δουλειά επικεντρώθηκε κυρίως (αλλά όχι μόνο) στην επιθετική λειτουργία. Οι ήττες στα φιλικά με Άρη και Βόλο (2-0 και 2-1, αντίστοιχα) λίγη σημασία έχουν ως αποτελέσματα. Υπάρχουν στοιχεία που σημειώθηκαν ώστε να διορθωθούν, παρόλα αυτά το τεχνικό τιμ γνωρίζει ότι ο μικρός αριθμός παικτών (δεν αγωνίστηκαν για διαφορετικούς λόγους οι Μεντόσα, Τσιγκρίσνκι, Κάνιας και Ρομαό) και η κούραση έπαιξαν τον ρόλο τους.

Αξίζει να κρατηθεί το πολύ καλό πρόσωπο των «κυανόλευκων» στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους της αναμέτρησης με τους Θεσσαλονικείς (οι οποίοι βρίσκονταν σε σαφώς πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας) αλλά και η σοβαρότητα και η μαχητικότητα που έδειξαν. Εξάλλου, όπως υπογράμμισε και ο τεχνικός τους στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, οι Νικαιώτες (και) του χρόνου θέλουν να παρουσιάσουν μια ομάδα που θα έχει το... DNA του Ιωνικού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x