Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: «Κέρβερος» Βατσλίκ, το τελείωσε ο Μασούρας

Τα σημεία κλειδιά από το Ιωνικός-Ολυμπιακός με τα μάτια του προπονητή της εξέδρας.

Ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος έως κακός απέναντι στον Ιωνικό, αλλά επικράτησε 3-0 στη Νεάπολη και επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες, παραμένοντας σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του.

Αναλυτικά τα σημεία-κλειδιά μέσω του προπονητή της εξέδρας

* Πολύ καλός Ιωνικός, αποτελεσματικός Ολυμπιακός: Πριν τη σέντρα αναμενόταν ένα παιχνίδι με τους Πειραιώτες να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους γηπεδούχους να είναι πιο παθητικοί. Όπως συμβαίνει συνήθως όταν ένας ισχυρός αντίπαλος κοντράρεται με έναν αρκετά πιο αδύναμο. Ωστόσο, το φιλμ του αγώνα ήταν διαφορετικό στο α’ μέρος. Ο Ιωνικός είχε και περισσότερες τελικές και τις πιο καθαρές ευκαιρίες, με τους Ντάλσιο, Άοσμαν και Λένις να δημιουργούν ρήγματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, αλλά έπεσαν σε τείχος. Δηλαδή, τον Βατσλίκ. Φυσικά, φέρουν ευθύνη και οι ίδιοι, με πιο ξεκάθαρη περίπτωση αυτήν του Λένις, ο οποίος είχε τον χώρο και τον χρόνο για ένα καλύτερο τελείωμα στο 14’. Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός απείλησε ελάχιστα, καθώς πέραν του γκολ του Αγκιμπού Καμαρά είχε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Τικίνιο. Τίποτα άλλο. Ωστόσο, παρουσιάστηκαν αποτελεσματικοί και «έκοψαν» τα πόδια των γηπεδούχων.

* Ο Βατσλίκ έκοβε, ο Μασούρας έραβε: Η νίκη του Ολυμπιακού έχει αναμφίβολα δύο πρωταγωνιστές. Ο πρώτος και πλέον καθοριστικός ήταν ο Τσέχος τερματοφύλακας, ο οποίος κράτησε όρθιους τους Πειραιώτες στο κακό τους ημίχρονο. Έβγαλε και τις πέντε τελικές που δέχθηκε, με τις τρεις να είναι πολύ καλές επεμβάσεις. Δύο τετ-α-τετ, από Λένις (14’) και Μάντζη (44’), αλλά και ένα συρτό του Ντάλσιο (33’). Ο Αγκιμπού Καμαρά ανοίγει το σκορ στο 23’ και παρότι είναι γκολάρα, όλα τα λεφτά είναι η απόδοση του Βατσλίκ. Ο δεύτερος πρωταγωνιστής είναι ο Μασούρας, ο οποίος μέσα σε τέσσερα λεπτά «κλειδώνει» το διπλό. Κερδίζει το πέναλτι από τον Ρομαό, το οποίο κάνει γκολ ο Τικίνιο στο 55’, ενώ στο 58’ με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό… σφυρίζει τη λήξη.



* «Έμπαζε» ο Ολυμπιακός: Σίγουρα η εικόνα του Ολυμπιακού αμυντικά πρέπει να προβληματίζει τον Πέδρο Μαρτίνς. Οι Πειραιώτες «έφαγαν» αρκετές φάσεις στο πρώτο μέρος, με τον Ιωνικό να τους «τρυπάει» με κάθετες μπαλιές. Αυτήν τη φορά δεν έπαιξε με τόσο άδειο κέντρο όπως και α’ μέρος της Τούμπας, αλλά είχαν θέματα ανασταλτικά. Για να «δέσουν» στα χαφ χρειάστηκαν ξανά την είσοδο του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Από εκεί και μετά σταμάτησαν να απειλούνται. Όλα αυτά απέναντι σε μια ομάδα, η οποία είναι αρκετά σφιχτή συνήθως και τόσες κλασικές ευκαιρίες δεν έχει όχι σε ένα ημίχρονο, αλλά σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x