Stoiximan Super League

Αεράτος ΠΑΟΚ, πέρασε άνετα με σούπερ Κωνσταντέλια από τη Νίκαια!

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο ΠΑΟΚ έφυγε με άνετο διπλό (0-3) από την έδρα του Ιωνικού, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστικής. Νέα τρομερή εμφάνιση από Κωνσταντέλια!

Εύκολο βράδυ είχε στη Νίκαια ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 3-0 του Ιωνικού, όντας ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παίρνοντας δεύτερο σερί τρίποντο (μετά από αυτό του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα), χάρη στα γκολ των Φιλίπε Σοάρες (27’), Νέλσον Ολιβέιρα (34’) και Ντάγκλας Αουγούστο (57’). Πρωταγωνιστής για τους νικητές ο 19χρονος Κωνσταντέλιας, ο οποίος έκανε φανταστικό ματς, έχοντας συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του.

Με αυτή τη νίκη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέβηκε στους 22 βαθμούς και μείωσε στους δύο από Βόλο και Ολυμπιακό, ενώ από την άλλη, ο Ιωνικός δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην πρώτη φετινή του νίκη (κόντρα στον ΟΦΗ την προηγούμενη αγωνιστική), παραμένοντας στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με «συγκάτοικους» Λεβαδειακό και ΟΦΗ.



Στο μυαλό των κόουτς


Με 4-5-1 παρέταξε τον Ιωνικό ο Δημήτρης Σπανός, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τον Άοσμαν λόγω τιμωρίας για πειθαρχικό παράπτωμα. Ο Χουτεσιώτης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, έχοντας τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα και Σάκιτς μπροστά του, ως αμυντική τετράδα. Ο Ρομαό κινήθηκε στη θέση «6», με τους Φαντιγκά και Λοβέρα δίπλα του να έχουν περισσότερο δημιουργικό ρόλο. Ο Ελευθεριάδης ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ, ο Σεμπά ως αριστερό, ενώ ο Μάντζης ήταν ο μοναδικός προωθημένος των γήπεδο.

Από την άλλη, ο Ρασβάν Λουτσέσκου επέλεξε το 4-2-3-1, κάνοντας ροτέισον σε σύγκριση με το προηγούμενο ματς του ΠΑΟΚ, κόντρα στον ΠΑΣ. Ο Ρουμάνος επέλεξε ξανά τον Κοτάρσκι για τερματοφύλακα, βάζοντας τετράδα μπροστά του τους Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες. Ντάγκλας Αουγκούστο και Σβαμπ ξεκίνησαν το παιχνίδι ως δίδυμο στα χαφ, με τον Φιλίπε Σοάρες μπροστά τους, να κάνει το ντεμπούτο του ως βασικός. Ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Ζίβκοβιτς στο δεξί, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Το ματς


Ο ΠΑΟΚ πήρε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορώντας την μπάλα στο μισό του Ιωνικού και ψάχνοντας τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Ωστόσο, η πρώτη ευκαιρία του ματς ήταν για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού, στο 12’, όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση και συρτή σέντρα στου Ελευθεριάδη από τα δεξιά, ο Σάκιτς σούταρε με δύναμη και ο Ίνγκασον παρενέβη με το κεφάλι του, παραχωρώντας κόρνερ.

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-3

Στο 14’ οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με μια σέντρα του Σάστρε και ένα πολύ άστοχο σουτ του Ζίβκοβιτς από δύσκολη θέση, ενώ στο 17’ ο Σεμπά βρήκε χώρο και σέντραρε, με τον Ράφα Σοάρες να απομακρύνει προ του Μάντζη. Στο 25’ ο Ρομαό έβγαλε τετ-α-τετ με όμορφη μακρινή μπαλιά τον Μάντζη, αλλά ο επιθετικός του Ιωνικού δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι, με τον διαιτητή να δίνει οφσάιντ στην εξέλιξη της φάσης.

0

Τελικά, ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα στο 27’, όταν οι Κωνσταντέλιας και Ράφα Σοάρες συνδυάστηκαν στην αριστερή πλευρά, με τον δεύτερο να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον συνονόματό του, Φιλίπε, ο οποίος δεν λάθεψε από κοντά, «γράφοντας» το 0-1. Μάλιστα, επτά λεπτά αργότερα (34’) η ομάδα του Λουτσέσκου «χτύπησε» ξανά, με τον Κωνσταντέλια να κλέβει απρόσεκτη πάσα του Τσιγκρίνσκι και να δίνει στο Ολιβέιρα, ο οποίος με όμορφο μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει μια κεφαλιά του Σβαμπ από το ύψος του πέναλτι.



Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι ούτε μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, με τον Κωνσταντέλια να κάνει κακό τελείωμα από πολύ πλεονεκτική θέση στο 51’ και τον Ολιβέιρα να σουτάρει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 52’, μετά από υπέροχη ντρίπλα του στον Σόουζα. Τελικά, το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 57’, όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση και καταπληκτική συνεργασία, ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Αουγκούστο και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα για το 0-3.

Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά «κλείδωσε» το τρίποντο και μέχρι το τέλος απλώς διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, με τον Ιωνικό να προσπαθεί, αλλά να αδυνατεί να βρει έστω ένα γκολ. Στο 73' ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε καλή θέση εντός μεγάλης περιοχής, αλλά σούταρε δίπλ από το αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι, ενώ στο 79' ο Σεμπά έκανε δυνατή πάσα προς τον Μάντζη, δίνοντας το δικαίωμα στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να βγει και να μπλοκάρει. Έτσι, το 0-3 έμεινε μέχρι τέλους, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια άνετη, αλλά και σημαντική νίκη.

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-3

MVP: Ο Κωνσταντέλιας μπορεί να μην σκόραρε, αλλά πραγματοποίησε εμφάνιση MVP, ξεχωρίζοντας στον αγωνιστικό χώρο. Είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ της ομάδας του και γενικά εντυπωσίασε με την παρουσία του.

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-3

Η σφυρίχτρα: Ο πάγκος του ΠΑΟΚ και ο Ρασβάν Λουτσέσκου διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα στη φάση που ο Ρομαό τραβάει από πίσω τον αντίπαλό του, αλλά δεν δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κατά τα άλλα, ο Τσαγκαράκης δεν είχε κάποια δύσκολη απόφαση να πάρει.



Οι συνθέσεις των ομάδων


Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σοόυζα, Σάκιτς, Ρομαό (69’ Κάνιας), Φαντιγκά (83’ Τσίμπσαχ), Λοβέρα (69’ Μεντόσα), Ελευθεριάδης (69’ Ιωαννίδης), Σεμπά (83’ Μασάς), Μάντζης

Δεν χρησιμοποιήθηκαν: Περλέσι, Αντούνες, Σερβιλάκης, Τσιριγώτης

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Ντάγκλας Αουγκούστο (76’ Ντάντας), Α. Ζίβκοβιτς (85’ Κουαλιάτα), Φ. Σοάρες (71’ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (71’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (71’ Τόμας)

Δεν χρησιμοποιήθηκαν: Ζ. Ζίβκοβιτς, Κάργας, Παναγιώτου, Ρικάρντο

Διαιτητής: Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ, Καραλής
4ος: Πολυχρόνης
VAR: Ευαγγέλου, Κόλλιας

Το Live του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x