Stoiximan Super League

Έφυγε με διπλό παραμονής από την «καυτή» Νίκαια ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Σε ένα παιχνίδι καθοριστικό στη μάχη της παραμονής, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με σπουδαίο διπλό (0-1) από την έδρα του Ιωνικού, έχοντας για χρυσό σκόρερ του τον Μορέιρα, στο 64ο λεπτό!

Έφυγε με σπουδαίο διπλό (0-1) από την έδρα του Ιωνικού και πλέον βρίσκεται «μια ανάσα» από το να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Stoiximan Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Οι Ηπειρώτες πήραν το σημαντικότατο τρίποντο χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μορέιρα στο 64', ξεφεύγοντας στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού και αφήνοντας τον Ιωνικό στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο -2 από τη σωτηρία.

Μεγάλη ένταση και πολλές δυνατές μονομαχίες καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο αποτελεσματικού και να παίρνουν τελικά τη νίκη που (σε πολύ μεγάλο βαθμό) ισοδυναμεί με παραμονή.

Στο μυαλό των κόουτς


Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ιωνικό ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμο τον τιμωρημένο Φαντιγκα, αλλά και τον τραυματία Καμπράλ. Ο Χουτεσιώτης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Μύγα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Βαλεριάνο μπροστά του ως τετράδα της άμυνας. Σάκιτς και Κάνιας ήταν τα δύο χαφ, ο Σεμπά βρέθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Μασάς στο αριστερό και ο Γούλερι πίσω από τον Μάντζη.

Από την άλλη, με το ίδιος σύστημα παρέταξε και τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος. Με Τσιντώτα τερματοφύλακα, Σόρια δεξί μπακ, Πήλιο αριστερό και τους Παντελάκη, Εραμούσπε δίδυμο στόπερ. Λιάσος και Τζίνο στον άξονα, Παμλίδης λίγο μπροστά τους με πιο προωθημένο ρόλο, Μορέιρα αριστερό εξτρέμ, Τζίμα δεξί, ενώ ο Μπάλαν ήταν ο σέντερ φορ των φιλοξενούμενων.

Το ματς


Οι φίλοι του Ιωνικού έδωσαν βροντερό «παρών» στο γήπεδο της Νίκαιας, δημιουργώντας «καυτή» ατμόσφαιρα με δεκάδες καπνογόνα κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο! Δυνατές μονομαχίες και μπόλικη ένταση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να κρατούν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και να απειλούν για πρώτη φορά την εστία του Τσιντώτα, όταν μετά από κόρνερ του Βαλεριάνου, ο Σεμπά πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.



Στο 15’ ο Βαλεριάνος σέντραρε όμορφα από τα αριστερά, με τον Μάντζη να στέλνει την μπάλα άουτ με καρφωτή κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ 10 λεπτά αργότερα (25’) ο Βαλεριάνος έφτιαξε μία ακόμα φάση γα τον Ιωνικό. Ο μπακ των γηπεδούχων εκτέλεσε φάουλ και ο Τσιγκρίνσκι πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.



Ο ΠΑΣ δημιούργησε την πρώτη του καλή φάση για γκολ στο 38’, όταν ο Παμλίδης συνεργάστηκε με τον Μπάλαν, σουτάροντας ψηλά άουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Στο 42’ και μετά από γέμισμα του Τσιγκρίνσκι, ο Σεμπά κοντρόλαρε όμορφα την μπάλα και σούταρε στην κίνηση από μακριά, με τον Τσιντώτα να μπλοκάρει με υπερένταση και να πέφτει στο έδαφος νιώθοντας ενοχλήσεις.



Τελικά, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έπεσε ξανά στο έδαφος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς, με τον Αθανασίου να τον αντικαθιστά στο 49’. Στο 51’ ο Μασάς βρήκε τον Μάντζη εντός περιοχής, αλλά ο επιθετικός του Ιωνικού άνοιξε το κοντρόλ του, επιτρέποντας στον Αθανασίου να βγει και να μπλοκάρει την μπάλα. Τελικά, οι Ηπειρώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 64’, όταν ο Τζίμας βρήκε με όμορφο τακουνάκι τον Πήλιο, εκείνος έπιασε διαγώνιο σουτ με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει και τον Μορέιρα να παίρνει το… ριμπάουντ, «γράφοντας» το 0-1 από κοντά με το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν!



Μάλιστα, ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ ένα λεπτό μετά, με τον Τζίμα να κάνει υπέροχη ατομική προσπάθεια, να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά να σουτάρει συρτά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη. Με τον ρυθμό να ανεβαίνει κατακόρυφα, ο Ιωνικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 68’, όταν ο Κάνιας έπιασε φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση, αναγκάζοντας τον Αθανασίου να διώξει σε κόρνερ με εντυπωσιακή απόκρουση.





Χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και αύξησαν την πίεσή τους, ενώ ο Γρηγορίου άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2, περνώντας ως αλλαγή και τον Μάνο, για να παίξει ως παρτενέρ του Μάντζη στην επίθεση. Στο 75’ ο Ελευθεριάδης βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΣ, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ένα μακρινό σουτ του Μύγα στο 80’.

Στο 84' ο ΠΑΣ σκόραρε ξανά, μετά από αντεπίθεση και ασίστ του Μορέιρα στον Πήλιο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τους VAR λόγω οριακού οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ ο Ιωνικός πίεσε με όλες τους τις δυνάμεις για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά. Στο 87' μια σέντρα σουτ του Ρομαό κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου, στο 90'+4' ο Κάνιας σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και έφυγε κόρνερ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ελευθέριαδης βρήκε με σέντρα τον Μάντζη, αλλά η Αθανασίου μπλόκαρε εύκολα.



Μετά από μεγάλη ένταση στα τελευταία λεπτά, ο Φωτιάς σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης, η οποία βρήκε τον ΠΑΣ θριαμβευτή με αυτό το 1-0. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ο Ιωνικός έχει να αντιμετωπίσει ΟΦΗ (εκτός) και Λαμία (εντός), ενώ ο ΠΑΣ θα κοντραριστεί με Αστέρα Τρίπολης (εντός) και Λεβαδειακό (εκτός).

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον «χρυσό» σκόρερ του ματς. Ο Μορέιρα χάρισε τη μεγάλη νίκη στον ΠΑΣ με το γκολ που πέτυχε στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ ήταν δραστήριος καθ' όλη τη διάρκεια του ματς.

Η σφυρίχτρα: Σωστά ακυρώθηκε με τη βοήθεια των VAR το γκολ του ΠΑΣ για οριακό οφσάιντ στο 84'. Ο Φωτιάς κλήθηκε να διαχειριστεί την πολύ μεγάλη ένταση που υπήρχε στα τελευταία λεπτά, διατηρώντας την ψυχραιμία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Ιωνικός (Γρηγορίου, 4-2-3-1): Χουτεσιώτης - Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Βελεριάνος - Σάκιτς, Κάνιας – Σεμπά (76’ Μάνος), Γούλερι (59’ Ελευθεριάδης), Μασάς (71’ Λοβέρα) - Μάντζης

Στον πάγκο: Αλέν, Σόουζα, Τσίμπσαχ, Αντόυνες, Ρουμπουλάκου, Μπουένα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος, 4-2-3-1): Τσιντώτας (49’ Αθανασίου) - Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος - Λιάσος, Τζίνο - Τζίμας, Παμλίδης, Μορέιρα (88’ Ροσέρο) – Μπάλαν (90’+8’ Κόντε)

Στον παγκο: Μπιλμπαο, Νίνης, Ριένστρα, Ράντου, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας.

Διαιτητής: Φωτιάς
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ, Βεργέτης
Τέταρτος: Πολυχρόνης
VAR: Γκάμαρης
AVAR: Σαμοΐλης

Το Live του αγώνα από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x