Stoiximan Super League

Καραγκιοζόπουλος: «Ο Στέλιος ξέρει και μπορεί»

Ικανό να οδηγήσει την ΑΕΚ σε νίκη επί του Ολυμπιακού την 7η Μαΐου, ακριβώς 27 χρόνια μετά την ημέρα που το δικό του γκολ χάρισε το πρωτάθλημα, θεωρεί τον Στέλιο Μανωλά ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος.

Το επόμενο Σάββατο η ΑΕΚ διεκδικεί στο ΟΑΚΑ το Κύπελλο στον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Την ίδια ημερομηνία, 27 χρόνια πίσω, η «Ένωση» στο ίδιο γήπεδο νικούσε 1-0 τον ίδιο αντίπαλο με γκολ του Τάκη Καραγκιοζόπουλου και κατακτούσε το πρωτάθλημα. Ο Στέλιος Μανωλάς ήταν τότε πρωταγωνιστής, με μια εντυπωσιακή απόκρουση πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Αυτή τη φορά θα είναι προπονητής και ο σκόρερ εκείνου του αγώνα θεωρεί πως μπορεί να οδηγήσει ξανά την ΑΕΚ σε μια μεγάλη επιτυχία.

«Ομοιότητες βλέπω μόνο στη σημαδιακή ημερομηνία. Η διοργάνωση είναι διαφορετική, ένας τελικός Κυπέλλου είναι πάντα διαφορετικός. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική κατάσταση και έχουν γίνει πάρα πολλά από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα. Ακόμη περισσότερο μετά και το μεταξύ μας παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Ο Στέλιος έχει το ειδικό βάρος για να τα καταφέρει. Έχει το ειδικό βάρος για να το πετύχει. Ξέρει τι σημαίνουν αυτά τα ματς, αυτά τα ντέρμπι. Μπορεί να δουλέψει στο ψυχολογικό κομμάτι που είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικό», τόνισε ο Καραγκιοζόπουλος.

Ενθυμούμενος τη μεγάλη νίκη του 1989, είπε: «Μετά από μια ανέλπιστη ήττα από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έγινε αυτομάτως το ματς της χρονιάς για μας, σε ένα αχανές γήπεδο όπως το ΟΑΚΑ που τότε ήταν έδρα τους. Τότε γίνονταν πολλές δηλώσεις από την πλευρά τους, υποτιμητικές για μας, σαν να είχαν ξεχάσει ότι προπορευόμασταν και πως ήμασταν μια πραγματικά καλή ομάδα. Έκαναν πάρτι, δεξιώσεις με τούρτες και άλλα τέτοια. Αποδείχτηκε εν τέλει για μια ακόμη φορά πως ό,τι κι αν πει κανείς έξω από το γήπεδο δεν μετράει. Αυτό που μετρά είναι τι θα γίνει μέσα σε αυτό. Δεν νιώσαμε ποτέ φόβο ή δέος απέναντι στον Ολυμπιακό. Είχε μεγάλους παίκτες τότε, όπως ο Ντέταρι, αλλά και εμείς είχαμε πάρα πολύ καλούς παίκτες. Ήμασταν απόλυτα προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι. Την ώρα που εμείς κλειστήκαμε στην Πάρνηθα, εκείνοι έκαναν πάρτι σε διάφορα μέρη γιορτάζοντας πρόωρα έναν τίτλο που ήταν καταδικασμένοι να μην πάρουν ποτέ».

Όσο για τη σωτήρια επέμβαση του Στέλιου Μανωλά; «Σαφέστατα σε εκείνο το παιχνίδι έπαιξε ρόλο η τύχη. Δεχτήκαμε αρκετά μεγάλη πίεση. Η φάση με την απόκρουση του Μανωλά ήταν φοβερή. Σαν να πάγωσε ο χρόνος εκείνη την ώρα. Θυμόμαστε τον πάγκο του Ολυμπιακού να πανηγυρίζει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, ακόμη και ο Ντέταρι είχε ήδη σηκώσει τα χέρια για να πανηγυρίσει. Ο Στέλιος τότε ήταν από μηχανής Θεός. Η συμβολή του ήταν τρομερή. Η αντίδρασή του ήταν αντίδραση μεγάλου παίκτη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x