Stoiximan Super League

Κάστρο: «Δεν με προσέβαλαν τόσο αυτά που είπε, αλλά η πράξη και η πρόθεση»

Ο Φάμπρι Κάστρο αναφέρθηκε στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από τον Μανώλη Μπέρτο, στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΛ.

Η χθεσινή νίκη της ΑΕΛ επί του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) για την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League 1 στιγματίστηκε από το επεισόδιο ανάμεσα στον Μανώλη Μπέρτο των γηπεδούχων και τον Φάμπρι Κάστρο, με τον πρώτο να φέρεται να επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον αρχηγό του ΠΑΣ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο 29χρονος Κολομβιανός τοποθετήθηκε για το συμβάν, τονίζοντας πως για πρώτη φορά στην καριέρα του σκέφτηκε να φύγει από αγωνιστικό χώρο, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως πιο πολύ τον ενόχλησε η πρόθεση και η πράξη παρά τα όσα ειπώθηκαν.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Φάμπρι Κάστρο:

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που σκέφτηκα να φύγω από έναν αγωνιστικό χώρο εξαιτίας ενός ρατσιστικού σχολίου και συμπεριφοράς ενός συναδέλφου. Δεν θα πω αυτό που μου είπε ή το όνομα του παίκτη. Όσοι ήμασταν εκεί ξέρουμε τι έχει συμβεί.

Δεν ήθελα να μιλήσω στην τηλεόραση ή να σχολιάσω οτιδήποτε άλλο, πόσο μάλλον όταν αυτό θα έφερνε περισσότερο μίσος. Και στον κόσμο έχουμε ήδη αρκετό.

Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η δουλειά μου στον αγωνιστικό χώρο και η αφοσίωση που έχω σε αυτό το άθλημα και τους συναδέλφους μου, αλλά τέτοιου είδους καταστάσεις δεν πρέπει να συμβαίνουν πουθενά, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο.

Δεν με έχει προσβάλλει τόσο αυτά που μου είπε. Με ενόχλησε η πράξη αυτή καθαυτή και η πρόθεση.

Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όλοι μας βλέπουν, πολλά παιδιά θέλουν να μας μοιάσουν και αυτό δεν είναι το παράδειγμα που πρέπει να δώσουμε. Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο κόσμος, όπου οι αξίες εκλείπουν και αυτός που χρειαζόμαστε είναι ο σεβασμός, η ανοχή και η αγάπη για να βελτιωθεί η κοινωνία

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, τους οπαδούς και όλους τους ανθρώπους που μου έχουν γράψει δείχνοντας την αγάπη και την υποστήριξή τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα μου τον ΠΑΣ Γιάννινα που αμέσως επιλήφθηκε του θέματος και με στηρίζει σε αυτές τις στιγμές.

Είμαι πολύ καλά, είμαι δυνατός και έχω την επιθυμία να συνεχίσω πάντα να κάνω αυτό που μου αρέσει, δηλαδή να παίζω ποδόσφαιρο και να προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

«Χάρη στον πλούτο της καρδιάς μπορούν να βγουν τα λόγια…», κατά Λουκά 6:45».


Κάστρο: Δεν με πρόσβαλλαν τόσο αυτά που είπε, αλλά η πράξη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x