Stoiximan Super League

Κορμπεράν: «Δεν είμαι απογοητευμένος, γνώριζα πολύ καλά σε ποια ομάδα πήγα»

Ο Κάρλος Κορμπεράν τόνισε ότι δεν νιώθει απογοήτευση παρά το «διαζύγιο» με τον Ολυμπιακό.

Παρά τη σύντομη παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Κορμπεράν δεν δείχνει να αντιμετωπίζει με απογοήτευσή ή έκπληξη την απομάκρυνσή του από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Ο 39χρονος τεχνικός μίλησε στο «Caracol Radio» (Μέσο της Κολομβίας) και αρχικά αναφέρθηκε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. «Ξεκίνησα να δουλεύω στη Βιγιαρεάλ όπου πέρασα έξι σεζόν, με τις τρεις από αυτές να είναι στην πρώτη ομάδα και γνώρισα επίσης τον Σαπάτα, έναν Κολομβιανό παίκτη. Όταν τελείωσα αυτή την εμπειρία με τη Βιγιαρεάλ, πήγα στη Σαουδική Αραβία ως βοηθός προπονητή του Χουάν Μανουέλ Λιλό, επίσης γνωστός στην Κολομβία, και πέρασα τρία χρόνια σε διαφορετικούς συλλόγους ως βοηθός προπονητή μέχρι να κάνω το βήμα ως πρώτος προπονητής στην Κύπρο, στην Ευρώπη, στην πρώτη κατηγορία», ανέφερε αρχικά ο Κορμπεράν και συνέχισε: «Μετά με κάλεσαν στη Λιντς στην Αγγλία, όπου πρώτα διεύθυνα τη θυγατρική ομάδα και μετά ήμουν με τον Μαρσέλο Μπιέλσα στην πρώτη ομάδα, όπου εξασφαλίσαμε την άνοδο στην Premier League. Μετά από εκείνη την άνοδο έλαβα την κλήση από τη Χάντερσφιλντ. Πέρασα δύο σεζόν με την ομάδα μέχρι που αυτό το καλοκαίρι που αποφάσισα να φύγω γιατί ήθελα να εργαστώ για έναν φιλόδοξο σύλλογο. Κι αυτός ήταν ο λόγος που έφτασε ο Ολυμπιακός πριν από έξι εβδομάδες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πιο πρόσφατα γεγονότα και σε ερώτηση που του έγινε για τον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος αγωνίστηκε με το «καλημέρα», απάντησε: «Υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει καλή προπόνηση ή υπάρχουν κάποιοι που έχουν πολύ υψηλή προδιάθεση, πολύ υψηλές δυνατότητες και κάποιος γνωρίζει ότι ίσως δεν χρειάζονται τον χρόνο που θα χρειαζόταν άλλοι, για να μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά. Ο Χάμες είναι ένας παίκτης επιπέδου που δεν χρειάζεται αυτόν τον χρόνο, απλώς με την προδιάθεσή του και την τεχνογνωσία του, είναι ικανός να αγωνιστεί σε διαφορετικό επίπεδο. Μιλάμε για έναν παίκτη που ήταν και είναι παγκοσμίου επιπέδου, σημείο αναφοράς και ικανός να κάνει τη διαφορά και στο τέλος, σε δύο μέρες, μπορεί να αξιολογήσει, να δοκιμάσει λίγο αν είναι διατεθειμένος να παίξει ή όχι. Ήταν η προδιάθεσή του και αυτό τον διευκόλυνε να παίξει».

Ο Κορμπεράν είπε ακόμη για τον Χάμες: «Ως προπονητής πρέπει να βάλεις παίκτες που πιστεύεις ότι θα βοηθήσουν την ομάδα να κερδίσουν το παιχνίδι και αυτό έκανα με τον Χάμες. Μάλιστα, όταν η ομάδα ήταν με τον Χάμες, κέρδιζε το τελευταίο παιχνίδι που διεύθυνα εγώ και αλλάζοντας τον δεχθήκαμε τα δύο γκολ που μας εμπόδισαν να κερδίσουμε εκείνο το παιχνίδι», είπε για την απόδοση του παίκτη στην ήττα.

Σε ό,τι αφορά το «διαζύγιό» του με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Ο πρώτος στόχος μας, ο οποίος ήταν να βάλουμε την ομάδα στο Europa League, εκπληρώθηκε. Όταν υπογράφεις με τον Ολυμπιακό ξέρεις ότι είναι ένας σύλλογος που θέλει να νικάει, είναι σύλλογος όπου πρέπει να φέρεις αποτελέσματα και σου δίνουν χρόνο και όχι το αντίστροφο. Υπάρχουν σύλλογοι που σου δίνουν χρόνο για να πετύχεις αποτελέσματα και άλλοι στους οποίους τα αποτελέσματα είναι αυτά που σου επιτρέπουν να έχεις τον χρόνο να εκδηλώνεις την ιδέα του παιχνιδιού που θα συνεχίσει να σου επιτρέπει να πετύχεις αποτελέσματα».

Παράλληλα, για τον Ολυμπιακό ο Κορμπεράν επεσήμανε: «Γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα στην οποία ήρθα, τη νοοτροπία του νικητή που έχει και για αυτό δεν έχω κανένα είδος απογοήτευσης. Θέλεις πάντα να αναπτύσσεις τη δουλειά σου και να πετυχαίνεις τους στόχους που θέτεις για τον εαυτό σου».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x