Stoiximan Super League

Εκκωφαντικό μπάσιμο στα playoffs για την ΑΕΚ των «καυτών» φορ!

Ανοίγοντας το σκορ με εκ των αγαπημένων της όπλων (στατική φάση) και με τα φορ της να… ζωγραφίζουν στο β' μέρος, η ΑΕΚ επιβλήθηκε 4-0 στην έδρα της Λαμίας και μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στα playoffs.

Ιδανικό μπάσιμο στα playoffs της Stoiximan Super League πραγματοποίησε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 4-0 στην έδρα της Λαμίας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής.

Εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος από τους νταμπλούχους Ελλάδος στο κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της σχετικής απόφασης της ΔΕΑΒ (για τις κάμερες), «Αθανάσιος Διάκος».

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο γεμάτο ευκαιρίες, αξιοποίησε μία από τις πολλές -και... αγαπημένες της- στατικές της φάσεις, λύνοντας τον Γόρδιο δεσμό στις καθυστερήσεις (45'+2') με τον Κάλενς. Στο δεύτερο μέρος, όπου ήλεγχε το τέμπο, ανέλαβαν δράση τα φορ της. Αφού, λοιπόν, πρώτα ο Πόνσε έθεσε τις βάσεις με ένα σεντερφορίσιο τελείωμα στο 68', στο φινάλε έβαλε την υπογραφή του ο νεοεισελθών Λιβάι με δύο γκολ αριστουργήματα (88' και 90'+3'), με το πρώτο να... θέτει γερή υποψηφιότητα για το καλύτερο της σεζόν και το δεύτερο να προέρχεται από τρομερή ασίστ του Λιούμπισιτς!

Έτσι, η ΑΕΚ, έστω και προσωρινά, επανήλθε στην κορυφή (62β.) ούσα στο +2 από τον ΠΑΟΚ, στο +5 από τον Ολυμπιακό και στο +6 από τον Παναθηναϊκό, περιμένοντας τα αποτελέσματα στα ντέρμπι «αιωνίων» και Θεσσαλονίκης που αρχίζουν αργότερα.

Από την άλλη, η Λαμία -στην πρώτη της, ιστορική, συμμετοχή στα playoffs- έμεινε στους 34 πόντους, ούσα 6η και στο -8 από τον Άρη.

Οι Λιβάι και Πόνσε έφτασαν τα 13 και 12 γκολ στο πρωτάθλημα, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Αργεντινός φορ σκόραρε για τρίτο σερί ματς, ενώ έχει πετύχει έντεκα τέρματα στα οκτώ τελευταία παιχνίδια της ομάδας του! Δεύτερο γκολ για τον Κάλενς.

Τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena υποδέχεται μετά τη διακοπή, στις 31 Μαρτίου για τη 2η αγωνιστική η ΑΕΚ. Στην έδρα του Άρη δοκιμάζεται η Λαμία.



Στο... μυαλό των κόουτς:

Ο Λεωνίδας Βόκολος επανέφερε την τετράδα στην άμυνα για τη Λαμία, με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοσέλεφ, με την αμυντική τετράδα να συνθέτουν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος και Αμαράλ. Δίδυμο στα χαφ του άξονα οι Στάνκο και Τζανδάρης, με τον Νούνιες να βρίσκεται δεξιά και τον Σίντκλεϊ αριστερά. Δίπλα στον προωθημένο Μάλτσι κινούταν ο Σλίβκα, ο οποίος βέβαια αρκετά γρήγορα άλλαξε θέση με τον Νούνιες.

Από την άλλη, ο Ματίας Αλμέιδα διατήρησε το 4-4-1-1 για την ΑΕΚ και τον Στάνκοβις στην εστία. Οι Βίντα και Κάλενς συνέθεσαν εκ νέου το δίδυμο στα στόπερ, με τον Ρότα να είναι στο δεξί άκρο της άμυνας και o Πήλιος στα αριστερό. Δίδυμο στα κεντρικά χαφ οι Γιόνσον και Σιμάνσκι, με τον Πινέδα στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Ελίασον στο δεξί, ενώ ο Μάνταλος κινούταν λίγο πιο πίσω από τον Πόνσε.

Το ματς:


Πολύ καλό μπάσιμο της ΑΕΚ στο παιχνίδι, με την «Ένωση» να απειλεί μόλις στο 2' με την κεφαλιά του Γιόνσον ύστερα από γύρισμα του Ελίασον.

Γρήγορα άρχισε να χτίζεται ένα μοτίβο, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν και να κυκλοφορούν την μπάλα και τη Λαμία να αμύνεται οργανωμένα στο όριο ή πίσω από τη σέντρα. Μάλιστα, όσο περνούσαν τα λεπτά, η ΑΕΚ άρχιζε να ανεβαίνει όλο και πιο πολλά μέτρα και να δημιουργεί τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο παιχνίδι της μπήκαν και οι στατικές φάσεις, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος με έντεκα κόρνερ και αρκετές απειλές με εκτελέσεις φάουλ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήταν εκείνη του 10' με το κακό τελείωμα του προωθημένου Πήλιου από πλεονεκτικό σημείο. Στο 16' ο Μάνταλος -που αναλάμβανε πολλές πρωτοβουλίες- εκτέλεσε το φάουλ πλασαριστά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, απ' όπου ο Ελίασον έπιασε μονοκόματο φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι.







Πολλές στιγμές ενδιάμεσα, πριν και μετά, για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι ωστόσο δυσκολεύονταν να βρουν δίχτυα. Εξάλλου, στο 28' ο Σιμόν έκανε καταλυτικό τάκλιν στο σουτ που έπιασε ο Ελίασον αφού ελευθερώθηκε ωραία, ενώ στο 31' ο Κοσέλεφ απομάκρυνε την κεφαλιά του Πόνσε μετά το γέμισμα του Μάνταλου. Ακόμα μία ευκαιρία για την ΑΕΚ σε δύο χρόνους, στο 38', με Πόνσε και Κάλενς, με τον Πινέδα στο 45'+1' να πιάνει σουτ που κόντραρε. Την ίδια στιγμή, ο Στάνκοβιτς δεν ένιωθε κάποια απειλή στην εστία του και όταν χρειάστηκε να επέμβει, στην κίνηση του Σίντκλεϊ στο 33', το έκανε καίρια.





Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, εντέλει η ΑΕΚ βρήκε τη λύση στο 45'+2', αξιοποιώντας μία από τις πολλές της στατικές φάσεις: Γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Πόνσε έπιασε με υπερένταση την προβολή, με τον Κοσέλεφ να αποκρούει αλλά χωρίς να μπλοκάρει σταθερά και τον Κάλενς, που ακολούθησε, να παίρνει το «ριμπάουντ» και να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα.



Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες. Η ΑΕΚ μπήκε εκ νέου πολύ δυνατά, απειλώντας κιόλας στο 48' με τον Πινέδα.

Το τέμπο ήταν πιο αργό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Βέβαια, η ΑΕΚ το ήλεγχε, κόντρα σε μια Λαμία που προσπαθούσε να φανεί πιο απειλητική όσο περνούσαν τα λεπτά.

Για να φτάσουμε στο 68' όταν η ΑΕΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ: Ο Ρότα εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, μεταφέροντας την μπάλα στην περιοχή. Εκεί ο Πόνσε με ωραία σεντερφορίσια κίνηση την άφησε για να έρθει μπροστά του και εν συνεχεία να εκτελέσει με σκαστό σουτ για το 0-2.



Eν συνεχεία, ακολούθησαν αρκετές αλλαγές. Και μπαίνοντας στην τελική ευθεία τοποθετήθηκαν και τα... κερασάκια στην επικράτηση της ΑΕΚ, αμφότερα από τον Γκαρσία. Αρχικά, στο 88', ο νεοεισελθών φορ δέχθηκε το γέμισμα από τον Στάνκοβιτς και κατέβασε εξαιρετικά λίγα μέτρα μπροστά από τη μεσαία γραμμή. Αφού, λοιπόν, συνέκλινε από δεξιά προς τον άξονα και κουβάλησε την μπάλα χωρίς να μπορέσει να του την αποσπάσει κανείς, εξαπόλυσε σουτάρα στα 7-8 μέτρα εκτός περιοχής καρφώνοντάς την στο αριστερό παραθυράκι! Σε ένα γκολ που θέτει γερή υποψηφιότητα για το καλύτερο της σεζόν. Ενώ, στο 90'+3' δέχτηκε τρομερή μπαλιά από τον Λιούμπισιτς και αφού... ζάλισε τον Αμαράλ, πλάσαρε ιδανικά για το 0-4, που ήταν και το τελικό σκορ.





Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Εάν το παιχνίδι σταματούσε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η διάκριση θα πήγαινε στον Μάνταλο (πολλές πρωτοβουλίες, ενώ από το δικό του πόδι φτιάχτηκε η φάση του 0-1). Ωστόσο, ο Λιβάι μπήκε και... έσπειρε τον τρόμο «ζωγραφίζοντας». Δική του η διάκριση!

Η σφυρίχτρα: Καλή διαιτησία από τον Ευάγγελο Μανούχο, ο οποίος δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη φάση. Σωστή η απόφαση για το φάουλ από το οποίο προήλθε το 0-1 (υπήρξαν κάποιες χλιαρές διαμαρτυρίες), καθώς ο Τζανδάρης βρήκε τον Γιόνσον λίγο κάτω από το γόνατο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ – Σιμόν, Τζανετόπουλος (87' Γιαννούτσος), Κορνέζος, Αμαράλ – Νούνιες, Στάνκο (73' Κοντονίκος), Τζανδάρης (58' Τσούκαλος), Σίντκλεϊ (73' Σαντάνα) – Μάλτσι (73' Λέικ), Σλίβκα.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Λαμπρόπουλος, Τερεζίου.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα (79' Λιούμπισιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Ελίασον (83' Χατζισαφί), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (83' Σιντιμπέ) – Πόνσε (83' Αραούχο), Μάνταλος (79' Γκαρσία).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Αθανασιάδης, Μουκουντί, Γαλανόπουλος, Πισάρο.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
Α' Βοηθός: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης
Β' Βοηθός: Κωνσταντίνος Ψάρρης
4ος διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης
VAR: Σπυρίδων Ζαμπαλάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x