Stoiximan Super League

Λαμία-ΑΕΚ: Για μία ακόμη υπέρβαση οι γηπεδούχοι, για τη διατήρηση της κορυφής η Ένωση

Η Λαμία φιλοξενεί την ΑΕΚ για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League (24/02, 19:00).

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στο ΔΑΚ Λαμίας ξεκινάει η 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Η Λαμία υποδέχεται την ΑΕΚ (24/02, 19:00, COSMOTE SPORT 1, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6), σε ένα ματς μεταξύ δύο εκ των πλέον φορμαρισμένων ομάδων στο πρωτάθλημα.

Oι Φθιωτοί, αρχικά, μετρούν 4 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία τους πέντε ματς. Στην προηγούμενη αγωνιστική, παρόλο που έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ρουμπέν Μαρτίνεθ, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου πήρε ηρωικό «Χ» στην έδρα του Παναθηναϊκού (2-2), ενώ νωρίτερα είχε πάρει σπουδαία νίκη επί του άμεσου ανταγωνιστή της για την εξάδα, Αστέρα Τρίπολης, νικώντας 2-1.

Αυτό που βγάζει... ακόμη περισσότερο μάτι, είναι η εξαιρετική αγωνιστική απόδοση της Λαμίας. Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει σε αυτά τα 5 παιχνίδια 14 γκολ υπέρ της, και η εξαιρετική επιθετική της συγκομιδή την έχει κάνει αυτή τη στιγμή το απόλυτο φαβορί για το 6ο και τελευταίο εισιτήριο στα playoffs, όντας στο +4 από τον Αστέρα. Προφανώς, το ματς κόντρα στην Ένωση είναι δύσκολο, ωστόσο αν η Λαμία καταφέρει να πάρει και σε αυτό βαθμό ή βαθμούς, η εξάδα θα μοιάζει πλέον σίγουρη.

Όσον αφορά τα προβλήματα των γηπεδούχων, την τιμωρία του λόγω καρτών θα εκτίσει ο κορυφαίος τους παίκτης, Καρλίτος, ενώ εκτός θα μείνει και ο τιμωρημένος Μαρτίνεθ. Εδώ και καιρό λείπει ο άλλοτε βασικός χαφ Σαντάνα. Από την άλλη πλευρά, επιστρέφει καθώς εξέτισε την τιμωρία του ο Πέδρο Αμαράλ.

Σε εξίσου εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μετράει επίσης 4 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία 5 ματς, έχοντας ανακτήσει την κορυφή εκμεταλλευόμενη την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στην προηγούμενη αγωνιστική. Παράλληλα, για τον «δικέφαλο» υπάρχουν και σημαντικές επιστροφές, αφού ενσωματώθηκαν στο σύνολο του Αργεντινού προπονητή οι Ντομαγκόι Βίντα, Γεράσιμος Μήτογλου, Ντάμιαν Σιμάνσκι και Έκι Πόνσε.

Η Ένωση έχει πετύχει σε αυτό το καλό της διάστημα 16 (!) γκολ, δείχνει να έχει ρολάρει για τα καλά και πλέον θέλει να συνεχίσει το καλό της σερί μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου, επιθυμώντας να διατηρήσει έστω και «βραχεία κεφαλή» από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές της πριν την έναρξη των playoffs. Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, η ΑΕΚ είχε κάνει... πάρτι με σκορ 3-0, όμως η Λαμία έχει αλλάξει έκτοτε επίπεδο και στον «δικέφαλο» γνωρίζουν πως το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Όσο για το αγωνιστικό σκέλος, από την τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι δεν προέκυψαν νεότερα (ενώ δεν ανακοινώνεται και αποστολή). Κατά συνέπεια, οι μόνες βέβαιες απουσίες θα είναι του Γκαρσία (που συνεχίζει συντηρητικά), των Μουκουντί-Ζίνι (που ταλαιπωρούνται από μυϊκούς τραυματισμούς) και του Ρότα (που έκανε αποφόρτιση όλη την εβδομάδα).

Πιθανές ενδεκάδες:

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ – Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ - Νούνιες, Τζανδάρης, Στάνκο, Αμαράλ - Σλίβκα, Τσιλούλης.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Σιντιμπέ, Κάλενς, Βίντα, Πήλιος - Ελίασον, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ - Τσούμπερ, Πόνσε.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος, Σινιοράκης
VAR: Περράκης, Στάικος
Τέταρτος: Πουλικίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x