Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Τα «φτερά» και ο Σιμάνσκι που έχει ανάγκη η ΑΕΚ, που δεν… μαθαίνει

Δείτε τη... ματιά του «προπονητή της εξέδρας» από το Λαμία-ΑΕΚ.

Με το... δεξί μπήκε στο 2022 η ΑΕΚ, η οποία χάρη στα τέρματα των Γκαρσία (23') και Άμραμπατ (83') αποχώρησε με το «διπλό» (0-2) από την έδρα της Λαμίας.

Τα «φτερά» που έχει ανάγκη η... κάθε ΑΕΚ σε τέτοιους αγώνες, ο Σιμάνσκι που χρειάζονται στο επιθετικό κομμάτι οι «κιτρινόμαυροι» -που δεν μαθαίνουν να καθαρίζουν γρήγορα τα ματς-, καθώς και η Λαμία, η οποία αδικεί τον εαυτό της.

Δείτε τα σημεία-κλειδιά του αγώνα, σύμφωνα με τον «προπονητή της εξέδρας»:

*Όσο δεν τα «καθαρίζει», τόσο θα αγχώνεται: «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα», τείνει να εξελιχθεί η… φάση για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» για ακόμα ένα παιχνίδι κατάφερε να πάρει προβάδισμα, ωστόσο δεν μπόρεσε και να το καθαρίσει γρήγορα μ' ένα δεύτερο τέρμα. Δημιούργησε ευκαιρίες για να το κάνει, αλλά ίσως να είχε και περισσότερες εάν δεν έδινε μέτρα και… δικαιώματα στους γηπεδούχους, ειδικά μετά το 55'. Τα περισσότερα θέματα για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη προέκυψαν από τα άκρα, καθώς και από κάποια ασυνεννοησία στη μεγάλη της περιοχή. Στα θετικά, πάντως, το καλό πρόσωπο που έδειξε αυτή τη φορά στο αμυντικό τρανζίσιον.

*Τέτοια ματς τα παίρνεις -και- με τα «φτερά»: Δεν είναι από τις ομάδες που παίζουν ταμπούρι η Λαμία. Όπως και να έχει, βέβαια, υποδεχόμενη την ΑΕΚ ήταν φυσιολογικό να προσπαθήσει να είναι πολύ καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο αντίπαλος έχει ανάγκη τα πλάγια χαφ και τα εξτρέμ του να πάρουν πρωτοβουλίες και να σκοράρουν. Εν προκειμένω, οι «κιτρινόμαυροι» ευτύχησαν να δουν τόσο τον Άμραμπατ, όσο και τον Γκαρσία να το πράττουν.

Μάλιστα, ο πρώτος ήταν ο πλέον δραστήριος παίκτης τους, δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα (κυρίως από τα δεξιά) και φτιάχνοντας αρκετές φάσεις για τους συμπαίκτες του. Κι αν εκείνος έχει αποδείξει φέτος την αξία του, δεν έχει συμβεί το ίδιο και με τον άσο από τον Τρίνιντατ και Τομπάγκο, τουλάχιστον όχι με διάρκεια. Ο Γκαρσία σκόραρε για δεύτερο σερί αγώνα (συμπεριλαμβανόμενης και της αναμέτρησης με την Κηφισιά για το Κύπελλο). Βέβαια, η ΑΕΚ, πέρα από τα γκολ του, χρειάζεται και τις ατομικές του ενέργειες…

*Αυτόν τον Σιμάνσκι έχει ανάγκη... επιθετικά η ΑΕΚ: Όσο η «Ένωση» δεν παίρνει χαφ, θα συντηρείται και η συζήτηση γύρω από τα κακώς κείμενα των μέσων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της. Ο Σιμάνσκι δεν πραγματοποιεί καλή σεζόν ή για να είμαστε ακριβέστεροι, δεν μπορεί να δώσει όλα αυτά που χρειάζεται η ομάδα και ο προπονητής του από τον παίκτη που καλύπτει τη θέση του στο 4-2-3-1.

Παρόλα αυτά, ο Πολωνός χαφ κόντρα στη Λαμία παρουσίασε επί χόρτου στοιχεία -κυρίως στο επιθετικό κομμάτι- που είχαμε καιρό να δούμε απ' αυτόν: Συμμετοχή στη δημιουργία (τρομερή μεταβίβαση στο 24' προς τον Άμραμπατ, μεταξύ άλλων), πατήματα στην αντίπαλη περιοχή και απειλή με σουτ.



*Αδικεί τον εαυτό της η Λαμία: Ακόμα ένα παιχνίδι -και κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο- που η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου βγάζει καλά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, ούτε τώρα μπόρεσε να το εξαργυρώσει με βαθμό ή βαθμούς. Μάλιστα, παρέμεινε η μοναδική στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη στην έδρα της.

Συνολικά, βλέπουμε μία από τις πλέον ανταγωνιστικές Super League 1 των τελευταίων ετών, όπου πολλά κλαμπ θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι αδικούνται από τη βαθμολογία. Σίγουρα ένα εξ αυτών και η Λαμία. Βέβαια, δεν είναι όλα θέμα ατυχίας. Πρέπει να γίνει πιο κυνική η ομάδα της Φθιώτιδας, καθώς ευκαιρίες αν μην τι άλλο δημιουργεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x