Stoiximan Super League

Όρθια και με βαθμό η ΑΕΛ στη Λαμία!

Με έναν βαθμό κατάφερε να αποχωρήσει από την έδρα της Λαμίας η ΑΕΛ (0-0), σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια. «Έπιασαν» τον Παναιτωλικό οι Θεσσαλοί, «αγγίζουν» την παραμονή οι Φθιώτες.

Άντεξε στο «Αθανάσιος Διάκος» τη Δευτέρα (19/4) η ΑΕΛ, η οποία κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) κόντρα στη Λαμία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των Playouts της Super League 1.

Σε μια αναμέτρηση, όπου οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο με τον Ντέλετιτς. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί είδαν την εστία τους να μην παραβιάζεται μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα και έτσι παρέμειναν μεν στην τελευταία (8η) θέση της ειδικής βαθμολογίας, ανεβαίνοντας όμως στους 24 πόντους. Όσους έχει και ο Παναιτωλικός, ο οποίος υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Ταυτόχρονα, βρίσκονται στο -1 από τον 6ο ΟΦΗ και στο -7 από τη Λαμία, η οποία χρειάζεται δύο βαθμούς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για την εξασφάλιση της παραμονής.

Να σημειωθεί ότι οι Λαμία και ΑΕΛ παρέμειναν αήττητες στα φετινά Playouts, έχοντας και μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων (8β.) από τις υπόλοιπες ομάδες.

Στο… μυαλό του κόουτς:

O Mιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τη Λαμία με σύστημα 5-3-2 και τον Επασί κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησε τους Σκόνδρα, Βύντρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Μαρτίνεθ. Την τριάδα του κέντρου αποτελούσαν οι Μπεχαράνο, Μπιάρνασον και Τζανδάρης, ενώ μπροστά τους κινούνταν οι Ντέλετιτς και Καραμάνος.

Από την άλλη, ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε 4-2-3-1 για την ΑΕΛ και τον Νάγκι στην εστία. Δεξί μπακ ήταν ο Μπέρτος, αριστερό ο Γιακιμόβσκι, με τους Μαξιμένκο και Τσόσιτς στο κέντρο της άμυνας. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Στίφλερ και Κολομπίνο. Με τους Νικολιά, Μουκαντζό και Ακούνια να συνθέτουν (από τα δεξιά προς τα αριστερά) τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Ντουρμισάι.

Το ματς:


Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Λαμία πίεζε ψηλά, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αναπτυχθούν κατά βάση από τη δεξιά τους πλευρά. Μάλιστα, είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 12', με το μονοκόμματο σουτ εκτός της περιοχής από τον Στίφλερ, το οποίο πέρασε μισό μέτρο από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 21' ο Μπιάρνασον παραχώρησε τη θέση του στον Ρόμανιτς, καθώς υπέστη τράβηγμα. Η είσοδος του 23χρονου μεσοεπιθετικού συνδυάστηκε με την έναρξη ενός επιθετικού μονολόγου από την ομάδα του. Η Λαμία προειδοποίησε αρχικά με τους Μαρτίνεθ (23') και Μπεχαράνο (28'), τα σουτ των οποίων δέχτηκαν τις καίριες παρεμβάσεις των Νάγκι και Στίφλερ, αντίστοιχα.

Έκτοτε ανέλαβε δράση ο Ντέλετιτς, ο οποίος βρήκε δύο φορές το δοκάρι! Αρχικά στο 31' με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα και εν συνεχεία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία προσπάθεια που μεσολάβησε και εντυπωσιακή παρεμβολή του τερματοφύλακα των Θεσσαλών. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, μιας και η κεφαλιά του Καραμάνου από το ύψος της μικρής περιοχής στο 45'+3' πέρασε άουτ.







Η ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με αλλαγή σχηματισμού και τριάδα στην άμυνα (με την είσοδο των Μπεν-Χατίρα και Ζίζιτς). Παρόλα αυτά, η Λαμία συνέχιζε να είναι εκείνη που απειλούσε, έχουσα τρεις τελικές εντός δέκα λεπτών (51' απευθείας κοντινή εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς, 55' Ρόμανιτς και 61' Σκόνδρας). Ενώ, στο 69' ακυρώθηκε -σωστά- τέρμα του Ντέλετιτς, καθώς ήταν εκτεθειμένος στη βαθιά μεταβίβαση προς το μέρος του.

Ο Τζιανλούκα Φέστα θέλησε να τα παίξει όλα για όλα στο 72' με την είσοδο του Πινακά στη θέση του Στίφλερ. Παρόλα αυτά, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα η μοναδική καλή στιγμή της ΑΕΛ ήταν στο 85' με την κεφαλιά του Τσόσιτς , η οποία έλαβε το «στοπ» του Επασί. Με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.





Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Αλέξης Κούγιας δέχτηκε την κόκκινη κάρτα λόγω διαμαρτυριών.








MVP: Για ακόμα ένα παιχνίδι (μετά από εκείνο με τον Ατρόμητο) ο Νάγκι πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση. Είχε, βέβαια, σύμμαχό του και τα δοκάρια, ωστόσο αν δεν ήταν εκείνος, η ΑΕΛ σίγουρα δεν θα έφευγε με τον έναν βαθμό από τη Λαμία.

Η σφυρίχτρα: Σωστή η απόφαση για την ακύρωση του τέρματος του Ντέλετιτς (λόγω οφσάιντ). Υπήρξαν φωνές από τους φιλοξενούμενους για τον πειθαρχικό έλεγχο, με την ΑΕΛ να αντικρίζει πέντε κίτρινες κάρτες και τη Λαμία δύο.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος Α' Βοηθός: Πολυχρόνης Κωσταράς B' Βοηθός: Ανδρέας Μεϊντάνας 4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου):
Επασί - Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ - Μπεχαράνο, Μπιάρνασον (21' Ρόμανιτς), Τζανδάρης – Ντέλετιτς (88' Βασιλακάκης), Καραμάνος.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα):
Νάγκι – Μπέρτος (88' Καρανίκας), Μαξιμένκο, Τσόσιτς, Γιακιμόβσκι - Κολομπίνο (61' Μιλοσάβλιεβιτς), Στίφλερ (72' Πινακάς) – Νικολιάς (46' Μπεν-Χατίρα), Μουκαντζό (46' Ζίζιτς), Ακούνια - Ντουρμισάι.

Δείτε το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x