Stoiximan Super League

Με το μυαλό στα μπαράζ η Λαμία, με το μυαλό στη νέα χρονιά ο Ατρόμητος

Σε ένα... μέτριο παιχνίδι από πλευράς θεάματος, όπου τα δοκάρια με τον Γκαραβέλη κράτησαν το μηδέν, Λαμία και και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στο «Αθανάσιος Διάκος».

Στην πρόβα τζενεράλε πριν τα κρίσιμα μπαράζ με τη Βέροια για την παραμονή, η Λαμία κατάφερε να «κρατήσει» την έδρα της, αφού στην τελευταία αγωνιστική των playouts της Super League, αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με τον Ατρόμητο.

Το ματς είχε ουσιαστικά τρεις καλές στιγμές, δύο οριζόντια δοκάρια και ένα χαμένο τετ-α-τετ, με τους Περιστεριώτες να ολοκληρώνουν την παρουσία τους με 33 βαθμούς και ήδη να προετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά με υψηλότερους στόχους.

Στο μυαλό των κόουτς:

Ο Τζιανλούκα Φέστα διάλεξε το 3-5-2 για τη Λαμία και τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια. Στα στόπερ ξεκίνησαν οι Σιμόν, Αντέτζο και Λούκας. Πεντάδα μπροστά τους οι Μαρτίνεθ, Γκέντσογλου, Τζανδάρης, Νούνιες, Μπανγκουρά, ενώ στην κορυφή βρέθηκαν οι Αραμπούλι και Ρόμανιτς.

Ο Κρις Κόλμαν συνέχισε να εμπιστεύεται το 4-4-2 και διάλεξε τον Μάριτς για το τέρμα. Στα στόπερ ήταν οι Έρλινγκμαρκ και Μαυρομμάτης, ενώ οι Βασιλάντωνόπουλος και Καστεγιάνο στα μπακ. Μπροστά τους σαν δύο αμυντικά χαφ οι Χαρίσης και Σάλομον, με τους Μουνίθ και Καρτάλη λίγο πιο μπροστά. Ο Κουλούρης με τον Τζαβίδα ξεκίνησαν στην κορυφή της επίθεσης.

Λαμία-Ατρόμητος 0-0

Το ματς

Η Λαμία φάνηκε να μπαίνει λίγο πιο δραστήρια στο ματς, όμως σε δύο περιπτώσεις (4’, 5’) ο Μπανγκουρά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του, «φόρτωσε» από νωρίς με κίτρινες τους Μαρτίνεθ και Γκέντσογλου, ενώ στο 11’ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μουνίθ εκτέλεσε φάουλ, ο Κουλούρης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, για να σταματήσει αυτή στο οριζόντιο δοκάρι του Γκαραβέλη, με τον Μαυρομμάτη μάλιστα στη συνέχεια να μην μπορεί να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Κουλούρης και Μουνίθ ήταν γενικά δραστήριοι και προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις με τα σουτ τους, χωρίς να βρουν στόχο. Στο 29’ ο Λούκας έχασε διπλή ευκαιρία μέσα στην περιοχή, με το πρώτο σουτ να βρίσκει στα σώματα και τον Μάριτς να διώχνει στην επόμενη προσπάθεια. Ο Καρτάλης στο 35’ έκανε ένα μακρινό δυνατό αλλά και άστοχο σουτ, ενώ ένα κερδισμένο φάουλ του Τζανδάρη στο 44’ πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 45+2’ ο Μουνίθ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα βρήκε σε κάποιο κεφάλι και έφυγε ψηλά από κοντά, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αραμπούλι έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά (47’) να ανοίξει το σκορ από κοντά όμως αστόχησε, με τον Ατρόμητο να απαντά και τον Κουλούρη με τακουνάκι στη κίνηση (53’) να βλέπει τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκαραβέλη! Στο 54’, η σέντρα του Μπανγκουρά έφτασε στον ολομόναχο Μαρτίνεθ, όμως ο Ισπανός ολομόναχος στο δεύετρο δοκάρι αστόχησε με κεφαλιά εξ επαφής!

Λαμία-Ατρόμητος 0-0

Η αμέσως επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 71’, όταν ο Σιμόν εξαπέλυσε ένα τεχνικό σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μάριτς! Ο ρυθμός έπεσε, όμως ο Νταβιώτης ήρθε στο 89’ για να χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, αφού σε τετ-α-τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκαραβέλη, στέλνοντας τη μπάλα πάνω του. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις ο Μάριτς, σταμάτησε δύο φορές τους παίκτες της Λαμίας και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Η «σφυρίχτρα»: Ο Σπύρος Ζαμπάλας σε γενικές γραμμές τα πήγε αρκετά καλά, αφού δεν είχε να διαχειριστεί κάτι το... τρομερό από πλευράς δυσκολιών. Έδωσε τις κάρτες όπου έπρεπε, με εξαίρεση αυτή που χάρισε στο 9' στο τράβηγμα πάνω στον Μουνίθ, ενώ λίγο αργότερα έχει χάσει ένα κόρνερ. Παίρνει καλό βαθμό.

MVP: Έτσι όπως πήγε το ματς και αφού δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ, ο Ευθύμης Κουλούρης ήταν ξανά ο πιο επικίνδυνος του γηπέδου. Εκτός από το δοκάρι που έχει στο πρώτο ημίχρονο, μοιάζει δραστήριος και συνεχώς ψάχνει το γκολ.

Οι συνθέσεις:

Λαμία
(Φέστα): Γκαραβέλης, Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας, Μαρτίνεθ, Γκέντσογλου (Ταϊρόν 62'), Τζανδάρης (Βύντρα 83'), Ρόμανιτς (Μανουσάκης 70'), Νούνιες, Μπανγκουρά (Προβυδάκης 69'), Αραμπούλι (Mανούσος 62').

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Μάριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Έρλιννγκμαρκ (Στρούγγης 46'), Μαυρομμάτης, Καστεγιάνο, Σάλομον (Νάτσος 46'), Χαρίσης, Καρτάλης (Νταβιώτης 63'), Μουνίθ (Ναμπί 46'), Τζαβίδας (Μπεντινέλι 63'), Κουλούρης.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο κ. Ζαμπαλάς, με βοηθούς τους κ.κ. Τζιουβάρα, Κόλλια και 4ο τον Παπαδόπουλο. Στο VAR ήταν οι κ.κ. Τσακαλίδης, Χριστακόγλου.

Δείτε εδώ το live του ματς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x