Stoiximan Super League

Ποια… Premier; Αδιανόητη ματσάρα και ισοπαλία 3-3 ανάμεσα σε Λαμία και Ατρόμητο!

Σε ένα άκρως συναρπαστικό ματς με έξι γκολ, με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα και με δύο πέναλτι εκ των οποίων το ένα χαμένο, Λαμία και Ατρόμητος πήραν από έναν βαθμό στο μεταξύ τους ισόπαλο 3-3!

Απίθανη ματσάρα που θύμισε… Premier League ανάμεσα σε Λαμία και Ατρόμητο για τη 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League!

Οι Περιστεριώτες είχαν ονειρεμένο ξεκίνημα στην αναμέτρηση του «Αθανάσιος Διάκος», παίρνοντας προβάδισμα με 2-0 στο 8ο κιόλας λεπτό χάρη στα γκολ των Ασεβέδο (4’) και Έντερ (8’), όμως η Λαμία βρήκε άμεση αντίδραση, μειώνοντας με τον Ματρίνες στο 13’ και ισοφαρίζοντας στο 22’ με τον Σλίβκα, δύο λεπτά αφότου ο Κοσέλεφ απέκρουσε πέναλτι του Βαλένσια, αποτρέποντας το 1-3! Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 55’ με τον Σίντκλεϊ, για να ισοφαρίσει με πέναλτι ο Βέργος στο 64’ για το τελικό 3-3!

Έτσι, η Λαμία ανέβηκε στους 16 βαθμούς και την έκτη θέση, μένοντας όμως χωρίς νίκη για τρίτη διαδοχική αγωνιστική, ενώ ο Ατρόμητος ανέβηκε στους 11 βαθμούς, μένοντας αήττητος για τέταρτο σερί παιχνίδι του στο πρωτάθλημα.

Στο μυαλό των κόουτς:

Σε σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Λεωνίδας Βόκολος, μην έχοντας διαθέσιμους τους Νούνιες, Νάγκι, Σαραμαντά, Πάβλοβετς, Μούλα και Τσιλιανίδη. Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος και Σίντκλεϊ τετράδα στην άμυνα, Τζανδάρη, Σαντάνα στα χαφ, Μαρτίνες, Τσιλούλη σε ρόλο εξτρέμ και τον Σλίβκα πίσω από τον Καρλίτος.

Από την άλλη, ο Σάσα Ίλιτς επέλεξε το 4-3-3, έχοντας εκτός αποστολής τους Τζαβέλλα, Κεσχρίντα, Ιμερέκοφ και στον πάγκο τον Ρομπάιγ. Τσιντώτας τερματοφύλακας, Κιβρακίδης, Ντε Μποκ ήταν τα μπακ με Τσακμάκη και Ασεβέδο δίδυμο στόπερ. Έντερ, Κούντε και Φριτζόνσον ήταν η αρχική τριάδα στο κέντρο, ενώ οι Αγκιμπού Καμαρά και Βέργος πλαισίωσαν τον Βαλένσια στην επίθεση.

Το ματς:

Με ιδανικό ξεκίνημα για τον Ατρόμητο ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Αθανάσιος Διάκος», αφού στο 4ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούντε και διώξιμο της άμυνας, η μπάλα στρώθηκε στον Ασεβέδο, εκείνος έκανε το πλασέ με την μπάλα να κοντράρει στον Παπαδόπουλο και να καταλήγει στα δίχτυα του Κοσέλεφ για το 0-1!

Λαμία-Ατρόμητος 3-3

Μάλιστα, οι Περιστεριώτες κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα (8’), όταν μετά από ιδανική σέντρα του Βαλένσια από τα δεξιά, ο Έντερ έκανε την τέλεια κίνηση και με δυνατή κεφαλιά «έγραψε» το 0-2! Ωστόσο, η Λαμία δεν άργησε να αντιδράσει και μείωσε στο 13’, μετά από λάθος πάσα και όμορφη ομαδική συνεργασία, ο Τσιντώτας απέκρουσε σουτ του Καρλίτος, αλλά ο Μαρτίνες βρέθηκε στο σωστό σημείο για να εκτελέσει σωστά για το 1-2!

Η… τρέλα συνεχίστηκε στο 17’, με τον διαιτητή Βεργέτη να δίνει πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου για τάκλιν και άτσαλο μαρκάρισμα του Τζανδάρη στον Τσακμάκη! Όμως, ο Κοσέλεφ έπεσε σωστά χαμηλά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του Βαλένσια, αποτρέποντας το 1-3!



Στο 21’ ο Τσακμάκης απείλησε την εστία των γηπεδούχων, αλλά η κεφαλιά του μετά το κόρνερ του Κούντε πέρασε άουτ, ενώ η Λαμία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 22’, με τον Καρλίτος να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, την άμυνα του Ατρομήτου να μην μπορεί να απομακρύνει και τον επερχόμενο Σλίβκα να σκοράρει από κοντά για το 2-2, στα απίστευτα πρώτα 22 λεπτά του αγώνα!



Με την ψυχολογία στα ύψη, η Λαμία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε ξανά στο 28’, με μια κεφαλιά του Τζανετόπουλου μετά από κόρνερ να περνάει λίγο άουτ, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο, στο 54’, με τον Έντερ να κάνει όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ που κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Κοσέλεφ, ενώ αμέσως μετά (54’) η Λαμία απάντησε, αλλά ο Μαρτίνες δεν κατάφερε να βγει νικητής σε τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα. Παρ΄όλα αυτά, η Λαμία ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στο 55’, όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και σέντρα του Σιμόν, ο Σίντκλεϊ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, σκοράροντας με προβολή για το 3-2!



Ο Ατρόμητος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, με τον Βέργο να πέφτει εντός περιοχής μετά από κράτημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου και με τον διαιτητή Βεργέτη να δίνει πέναλτι, στο 64'. Ο ίδιος ο Βέργος, εκτέλεσε εύστοχα για το 3-3!



Στο 76' η Λαμία είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με τον Καρλίτος να κάνει όμορφη ενέργεια και σουτ, μόνο για να δει τον Τσιντώτα να του αρνείται το γκολ με μεγάλη επέμβαση, ενώ στο 82' ο Καρλίτος απείλησε ξανά, αλλά το σουτ του κατέληξε λίγο άουτ. Στην τελευταία μεγάλη φάση του συγκλονιστικού αυτού αγώνα, ο Τσιντώτας είχε σημαντικότατες και συνεχόμενες επεμβάσεις σε σουτ των Τσιλούλη και Σαντάνα, με το συναρπαστικό 3-3 να μένει μέχρι τέλους!



MVP: Θα μπορούσαν οι δύο τερματοφύλακες να μοιραστούν τον τίτλο του πολυτιμότερου σε ένα ματς που έληξε 3-3; Κι όμως! Δεν έκαναν κάποιο μεγάλος λάθος στα γκολ που δέχθηκαν, ενώ αμφότεροι βοήθησαν τα μέγιστα τις ομάδες τους στο να μην ηττηθούν. Ο μεν Κοσέλεφ απέκρουσε το πέναλτι του Βαλένσια, μην επιτρέποντας στον Ατρόμητο να κάνει... άλμα νίκης με το 1-3, ενώ ο Τσιντώτας πραγματοποίησε μεγάλες επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά, όταν η Λαμία πίεζε ψάχνοντας το γκολ της νίκης!

Η σφυρίχτρα: Ο Βεργέτης κλήθηκε να αποφασίσει σε δύσκολες φάσεις. Ήταν κατηγορηματικός στο πέναλτι με το οποίο χρέωσε τον Τζανδάρη, τα ριπλέι έδειξαν ότι σωστά δόθηκε και το πέναλτι υπέρ του Βέργου για κράτημα του Παπαδόπουλου. Συμφώνησαν μαζί του οι VAR Τσαγκαράκης και Σαμοΐλης. Ο Καρλίτος διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα ζητώντας πέναλτι για κράτημα του Τσακμάκη στο 72'. Υπάρχει επαφή, αλλά είναι πολύ δύσκολη φάση.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος 4-2-3-1): Κολέσεφ - Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιντκλεϊ – Τζανδάρης, Σαντάνα – Μαρτίνες (71’ Τόσιτς), Σλίβκα (85’ Ακούνια), Τσιλούλης – Καρλίτος.

Στον πάγκο έμειναν οι Κορνέζος, Στάνκο, Μάλτσι, Αμαράλ, Βασιλαντωνόπουλος, Λόνγκο

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς 4-3-3): Τσιντώτας - Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Ντε Μποκ – Έντερ (83’ Έρλινγκμαρκ), Κούντε, Φριντζόνσον (46’ Ρομπάιγ) – Καμαρά (90’+4’ Κούεν), Βαλένσια, Βέργος (67’ Αντζιέλσκι).

Στον πάγκο έμειναν οι Μαρκετζάνι, Αθανασίου, Γιουμπιτάνα, Τζοβάρας και Ντιρκς.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης
Βοηθοί: Γεώργιος Στεφανής, Χρήστος Κορώνας
4ος Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς
VAR: Πέτρος Τσαγκαράκης,
AVAR: Δημήτριος Σαμοΐλης

Το Live του αγώνα

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x