Stoiximan Super League

Έσπασε το ρόδι με Μποάκι η Λαμία

Την πρώτη εντός έδρας νίκη της από τον περασμένο Ιανουάριο πανηγύρισε η Λαμία, επικρατώντας 1-0 του Λεβαδειακού και παίρνοντας το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Έσπασε το ρόδι στη φετινή Super League η Λαμία, η οποία πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στον Λεβαδειακό και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, πανηγυρίζοντας την πρώτη επίσημη εντός έδρας νίκη της από τις 29 του περασμένου Ιανουαρίου! Από την άλλη ο Λεβαδειακός, ο οποίος ήταν ακίνδυνος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, συνεχίζει να ψάχνει την πρώτη του νίκη, παραμένοντας προτελευταίος.

Χρυσός σκόρερ για τους νικητές ο Ρίτσμοντ Μποάκι, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του τη νίκη, σκοράροντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με κοντινή κεφαλιά στο 61ο λεπτό.



Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-2-3-1 παρέταξε τη Λαμία ο Τζιανλούκα Φέστα, με τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια και τους Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζο, Γκοράνοφ τετράδα της άμυνας. Οι Μπεχαράνο και Τζανδάρης βρέθηκαν στον άξονα, ο Σλίβκα λίγο μπροστά τους, ο Τσιλούλης σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ο Νούνιες αριστερά και ο Μποάκι ξεκίνησε ως ο μοναδικός προοθημένος των γηπεδούχων.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Γιάσμινκο Βέλιτς, στον ντεμπούτο του στον πάγκο του Λεβαδειακού. Μάρκοβιτς τερματοφύλακα και Τσάπρα, Βινίσιους, Λιάγκα, Βήχο μπροστά του ως τετράδα της άμυνας. Μεχία και Μπελμόντ στον άξονα, Μουτίνιο και Βρακά στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Σβάρκα βρέθηκε πίσω από τον σέντερ φορ Δούμτσιο.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λαμία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η πρώτη καλή φάση ήταν για τον Λεβαδειακό, στο 7’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουτίνιο η μπάλα έφτασε στον Μπελμόντ, ο οποίος αρχικά σούταρε πάνω σε συμπαίκτη του και στη συνέχεια ξανασούταρε, λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ.

Λαμία-Λεβαδειακός 1-0

Ένα λεπτό αργότερα (8’), η Λαμία απάντησε με τον Τσιλούλη να τρέχει στην αντεπίθεση και να σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μάρκοβιτς. Στη συνέχεια το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στο μισό των φιλοξενούμενων, με τη Λαμία όμως να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία των Βοιωτών. Στο 35’ ένα μαρκινό σουτ του Μποάκι κόντραρε στον Βινίσιους και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 44’ ο Σαράνοφ μπλόκαρε με ευκολία μια πισινή κεφαλιά του Δούμτσιου.

Λαμία-Λεβαδειακός 1-0

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία συνέχισε να είναι ανώτερη, ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Στο 49’ ένα αδύναμο σουτ του Τζανδάρη δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μάρκοβιτς, ενώ στο 55’ ο Σλίβκα μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Λιάγκα να κόβει με ωραίο τάκλιν.

Στο 60' ο Ασκόφσκι εκτέλεσε κόρνερ και ο Τσιλούλης πήρε κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ ένα λεπτό αργότερα (61'), σε φάση καρμπόν, ο Τσιλούλη πήρε ξανά την κεφαλιά και ο Μποάκι από κοντά έδωσε το προβάδισμα στη Λαμία!



Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ που θα τους «κλείδωνε» το τρίποντο. Στο 73' ο Μανούσος σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 74' μια ακόμα κεφαλιά του Τσιλούλη πέρασε άουτ. Στο 82' ο Μάρκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά μια καρφωτή κεφαλιά του Κορνέζου, ενώ στο 85' ο Λεβαδειακός απείλησε, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουτίνιο και κεφαλιά του Λιάγκα που πέρασε άουτ. Στο 89' ο Σαράνοφ απέκρουσε με άνεση ένα μακρινό σουτ του Μπελμόντ, στο 90'+5' ένα πολύ όμορφο πλασέ του Μανούσου «έγλειψε» το αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.



MVP: Ο Ρίτσμοντ Μποάκι σκόραρε το χρυσό γκολ για τη Λαμία και αυτό από μόνο του τον χρίζει ως τον πολυτιμότερο. Ωστόσο, ο επιθετικός των γηπεδούχων έπαιρνε διαρκώς σωστές θέσεις στην περιοχή του Λεβαδειακού, αποτελώντας συνεχώς απειλή για την εστία των αντιπάλων του.

Η... σφυρίχτρα: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Γκορτσίλα. Σωστά δεν δίνεται πέναλτι στη Λαμία στο 55', αφού το χέρι του Λιάγκα ήταν αυτό που τον στήριζε. Δεν σφύριζε πολύ, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ - Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ - Μπεχαράνο, Τζανδάρης - Τσιλούλης, Σλίβκα (58’ Ντε Βινσέντι), Νούνιες (58’ Ασκόφσκι, 90'+1' Μενίτεθ) - Μποακιέ (71' Μανούσος)

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς – Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Βήχος (71' Παναγιώτου) – Μεχία (75' Τσιριγώτης), Μπελμόντ – Βρακάς, Σκβάρκα (63' Νίκας), Μουτίνιο – Δούμτσιος (75' Τόρο)

Στον πάγκο για τη Λαμία έμειναν οι: Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Γιακουμάκης, Μαρμεντίνι.

Στον πάγκο για τον Λεβαδειακό έμειναν οι: Στογιάνοβιτς, Μπάχανακ, Τζημόπουλος, Σαντομιέρσκι.

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας
Βοηθοί: Αντώνης Σινιοράκης, Γιώργος Χριστάκογλου
Τέταρτος: Φώτης Πολυχρόνης
VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Γιώργος Στεφανής

Το Live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x