Stoiximan Super League

Έμεινε ζωντανή με γκολ στο 90+3' και έριξε τον Λεβαδειακό η Λαμία!

Με ένα γκολ του Τόσιτς στις καθυστερήσεις, η Λαμία κράτησε στο 1-1 τον Λεβαδειακό και μαζί τον πρώτο λόγο για την παραμονή, στέλνοντας τους Βοιωτούς στη Β' κατηγορία.

Για μία ακόμη αγωνιστική, ο Λεβαδειακός δέχτηκε γκολ στο τέλος και αυτή τη φορά το πλήρωσε με τον υποβιβασμό!

Οι Βοιωτοί είδαν τη Λαμία να ισοφαρίζει στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων σε 1-1 και να τους ρίχνει έτσι στη Super League 2, με τους νικητές από τη μεριά τους να παραμένουν... αφεντικά για την παραμονή, καθώς την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούνται από τον Ιωνικό και τους αρκεί η ισοπαλία.

Ατυχία για τον Μπακαρί Σακό, που έσπασε την κλείδα του και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Στο μυαλό του κόουτς



Σχηματισμό 4-2-3-1 επέλεξε ο Λεωνίδας Βόκολος, με τον Κοσέλεφ κάτω από τα δοκάρια και τους Αμπάντα, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Σιμόν στην άμυνα. Στον άξονα βρέθηκαν οι Στάνκο-Τζανδάρης, με τους Νούνιες, Σλίβκα και Μαρτίνεθ πίσω από τον Μεδίνα.

Ο δε Γιάννης Πετράκης πορεύτηκε με 4-3-3, έχοντας τον Γκροφ στην εστία και τους Παναγιώτου, Πας, Λιάγκα Τσάπρα στην άμυνα. Τριάδα στα χαφ οι Μεχία, Χάμοντ και Νίκας, ενώ στην επίθεση επιλέχτηκε ο Βρακάς μαζί με τους Γιαννιώτα και Γερεμέγεφ.

Το ματς


Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο αλλά γρήγορα ο ρυθμός έπεσε. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 17’, όταν ο Μεχία βρήκε με τρομερή 40άρα μπαλιά τον Βρακά αλλά εκείνος αστόχησε από κοντά, με το συρτό σουτ του Μαρτίνεθ πέντε λεπτά αργότερα να περνά άουτ.

Στο 28’ σημειώθηκε η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, με τον Τσάπρα να χάνει την μπάλα στην άμυνα και να επιτρέπει στον Μαρτίνεθ να βρει τον Νούνιες. Εκείνος, ωστόσο, είδε τον Γκροφ να τον νικά στο τετ α τετ.



Κι ενώ το 0-0 έμοιαζε ως αναπόφευκτο μέχρι το ημίχρονο, όλα άλλαξαν άρδην στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο 40’, ο Μεδίνα ανατράπηκε από τον Πας μέσα στην περιοχή, με τον Κολομβιανό να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι αλλά τον Γκροφ να αποκρούει!

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κατάσταση ζόρισε ακόμη περισσότερο για τη Λαμία όταν στο 45’ ο Τζανδάρης ανέτρεψε τον Γιαννιώτα, δίνοντας την ευκαιρία στον Νίκα να ανοίξει το σκορ από τη λευκή βούλα.

Εκείνος φάνηκε για μία ακόμη φορά προσεκτικός, κάνοντας το 1-0 για τους Βοιωτούς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!



Η πρώτη αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 55’, όταν ο Γκροφ σταμάτησε το συρτό σουτ του Μαρτίνεθ από πλάγια θέση, ενώ το συρτό σουτ του Σακό έξι λεπτά αργότερα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κοσέλεφ.

Οι Βοιωτοί άγγιξαν το 2-0 στο 77’, όταν ο Σακό έπιασε υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι – με τον μεσοεπιθετικό από το Μάλι να αποχωρεί λίγα λεπτά αργότερα με φορείο καθώς έσπασε την κλείδα του!

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν ολοένα και περισσότερο, με τον Παπαδόπουλο να έχει κεφαλιά στην αγκαλιά του Γκροφ στο 90’. Εντέλει, τρία λεπτά μετά ήρθε η λύτρωση.



Σκόρερ ο Τόσιτς, που έπιασε το πλασέ από το ημικύκλιο της περιοχής και, με τη βοήθεια του Λιάγκα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μαζί τους φιλοξενούμενους στη Β’ κατηγορία...



MVP: Θα έπαιρνε τον τίτλο ο Γκροφ, όμως ο Ζόραν Τόσιτς τον... έκλεψε μαζί με τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90+3’. Ο Σέρβος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και πέτυχε ένα γκολ που δύναται να αποδειχτεί καθοριστικό, ενώ γενικά από την στιγμή που πέρασε στο ματς ήταν δημιουργικός.

Η... σφυρίχτρα: Ο Ευαγγέλου είχε να διαχειριστεί ένα ματς που... έκαιγε και σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά. Δεν δίστασε να δώσει, σωστά, και τα δύο πέναλτι στο πρώτο μέρος, ενώ έβγαλε αρκετές φορές τις κάρτες από το τσεπάκι του. Μία εξ αυτών, στην περίπτωση που άνθρωπος των γηπεδούχων πήγε να πιάσει από τον λαιμό τον Γκροφ μετά το 1-1.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Τζανδάρης (62’ Τσούκαλος), Νούνιες (56’ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69’ Τόσιτς), Μεδίνα (69’ Μανούσος), Στάνκο, Σλίβκα

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Παούλαβετς, Βασιλαντωνόπουλος, Ρόμανιτς

Λεβαδειακός (Γ. Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Πας, Χάμοντ, Μεχία (90+1’ Συμελίδης), Νίκας, Βρακάς (73’ Σαχπεκίδης), Γιαννιώτας (90+1’ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (46’ Σακό, 83’ Μπελμόντ)

Στον πάγκο: Στογιάνοβιτς, Τζημόπουλος, Σαβιέρ, Λούα Λούα

Διαιτητής: Ευαγγέλου
Βοηθοί: Απτόσογλου, Φωτόπουλος
4ος: Πολυχρόνης
VAR: Κουμπαράκης

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x